Бракониер = Лайно

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Бракониер = Лайно

Мнение от Ribar »

ако питате мен бракониерите са чисти лаина ... тфа не са хора .. само гледат как да хванат повече риба и после или да я продадат или там кфото си искат да я правят а ние легалните рибари после го духаме - що? щото нема риба . а що нема риба? явно щото некой лайнар минал от тука с мрежичка и изловил кфото имало тука :evil:
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

а да не говорим за тези с бомбите, при които по-малко от 1/3 от рибата изплува на повърхноста и те я събират, а останалите 2/3 и повече остават по дъното със спукани мехури - умрели ... :evil:
Nicola_SZ
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Бракониер = Лайно

Мнение от Nicola_SZ »

А къде забравихте ония с дето рагат жицата от стълбовете и морят рибата с ток ??? Тва да не би са хора? Тва са си чисти ТЪПАНАРИ. За мен рибарите са само тия дето ловят с пръчки и само с пръчки!!!
Аватар
amatjora
новобранец
новобранец

Мнение от amatjora »

Имам абсолютна непоносимост към всички изброени по-горе баркониери, обаче ме дразнят :evil: най-много онези - легалните за които сте пропуснали да споменете: арендаторите на язовири. В 90 % от случаите се взима водоема, хвърлят се мрежите, срещу заплащане се допуска риболов и през размножителния период и след някоя и друга година в язовира е останал само нашия любим слънчак...
Имам чувството, че по тая схема се съсипват повече водоеми отколкото по всякъкъв друг начин.
Да не говорим, че за нас нормалните рибари почти не остана място където свободно да практикуваме любимото занимание
Nicola_SZ
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Nicola_SZ »

Мога да ви кажа още 1 фарс. В момента на язовир Жребчево е даден под аредна част от "гьола" и тия дето са го взели спокойно си ловят с мрежите!!! И хората чакат с дни да хванат нещо; ще хванат кога мен ма няма на тоя свят!!!
Аватар
ivanka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от ivanka »

Здравей Никола,
и аз имам подобна информация за Жребчево, че е даден под аренада, но точно преди забраната бях на устието, където се влива реката и така и не ми стана ясно коя точно част е дадена под аренад. Аз това не мога да го разбера :x Малки гьолчета да се дават под аренда разбирам, ама големите язовири според мен си е живо унищожаване на риболовното богатство в тях, тия арендатори обират всичко с мрежите :evil:
Nicola_SZ
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Nicola_SZ »

И аз точно това не разбирам, ако продължават така след 2-3 години всички язовири, язовирчета, езера, езерца и т.н. ще са частни!!! Това ли целят сички депотати или тия дето ги дават под аренда. Ако е така по добре направо секи да си зима по 1 езерце (или нещо такова) и да ходи да си лови там !!!:(
Аватар
Berder
новобранец
новобранец

Мнение от Berder »

Абе те депотатите не целят нищо, ами тя където са по общините в съответните райно (май кметове им викат) те друга работа нямат освен да чакат някой да дойде да поиска язовира че да може да вземат някои лев да има с кво да порка следващите 2-3 месеца, а пък дали ние ше има кво да ловиме или кво ше стане с язовира..... кво го интересува човека !!!!!!!!!
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

еми говнарска работа .. или както се казва "българска работа" тфа сме ние българите само гледаме как да докопаме кинта и да ходим да ги испоркаме ф крачмето ей тука на ъгала с комшията Стефан и да изиграем 1 табла пък те бодалите да ходят там да си ловят на празните язовири ... може да хванем нещо некой голям ХУЙ или ае да не говоря толкова грубо някое голямо ВОДОРАСЛО мои да си го направим на супа със камачета знаете ли колко е хубаво ... мммммммм... супер е .. но има само 1 страничен ефект ... оставаш без зъби .. :D ма нали сме рибари бе свикнали сме на трудности .. и тфа ше преживеем ...
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
Nicola_SZ
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Nicola_SZ »

Aaaa ne Ribar mnogo si brotalen we man!!! Недей така, оставят ни слънчевките бре man. Поне тях оставят да ловим :)То не че има друго след мрежите ама ний поне си мислим че има :)
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

надеждата умира последна :D
винаги трябва да си мислиш че "тук има нещо" а то всъщност може и да няма нищо :D
Nicola_SZ
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Nicola_SZ »

Е Рибар ами нормално е да се случва, лошото при нас е че ни става ежедневие (за съжаление) но няма как при тези закони, държавни служби и т.н. е съвсем нормално да е така :(!!!
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

бе някой ден ше се опрайм ама само незнам кога ше е това ... а до тогава ше седим и ше търпим немаме избор
kuneca
новобранец
новобранец

Мнение от kuneca »

Тва е положението братлета!!!!
Гост

А за БАТАК кво ще кажете???

Мнение от Гост »

А за БАТАК кво ще кажете???? :( :( :( Преди 5-6 години си ловяхме риба и то много а сега има само вода и що??? щото всеки който иска отва на палатка и мята мрежите. Тва за мен е простащина. Дори нещо повече.Най големия проблен е в беззаконието и хората които отговарят за спазването на закона.Тази година акта през размножителния период беше 100лв. Да го направят 1000 и да видим кой ще отиде да лови риба по 100-200kg. с мрежите.евала имаше много охрана и то не от батак щото всички там се знаят.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”