специална захранка

Модератор: Paublo_Eskobar

chaikata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

специална захранка

Мнение от chaikata »

препоръчайте ми захранка ... трябва ми да прави мътен облак или дори да не прави да седи на повърхността ... ако има някой идея и за домашно приготвяне на такава
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

1 част MVDE Superblack + 1 част MVDE Special. При всички положения в горния слой на водата може да правиш само облак , там захранка цяла трудно ще задържиш или поне аз не се сещам как...

Та за какви риби ще ходиш? :)
Клавиатура риба не лови!!!
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Local написа:1 част MVDE Superblack + 1 част MVDE Special. При всички положения в горния слой на водата може да правиш само облак , там захранка цяла трудно ще задържиш или поне аз не се сещам как...

Та за какви риби ще ходиш? :)
Аз пък се сещам и този трик съм го описал в книгата ми. Взимаш едно парче от най-ситнозърнестия стиропор и го настъргваш или стриваш на бял прах с едрината на пясък. Това го добавяш към някоя от стандартните захранки за уклей, овлажняваш и си готов. Хранителните частички полепват по стиропора и той ги държи в горния слой.
Наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Ако дълбочината е малка направи захранката по суха и тя сама почва да изплува.

Иначе за облак, хлебна боза , царевично брашно ситно много в захранката,

На Сенсас Аблетикс захранката плува добре има и бои за захранка , като прекалиш малко с нея става много добър облак.

За да стане облак захранката или трябва да е мнооого преовлажненана или почти суха :D
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:smt017 :smt017 :smt017 Май -Май като пишете забравяте да ни обясните как ще хвърляме тез леки захранки до определеното место за риболов :idea: седя и се чудя :?:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

При номера със стиропора няма никакъв проблем да се мятат топките в избраното място, първоначално леко потъват, после при раздробяването стиропорът изплава нагоре заедно с полепналите хранителни частици. Рядката захранка дядовците я хвърлят с лъжици за уклей, а бозата или брашненото мляко за облак се църка от пластмасови шишета за "Веро" в зоната на ловене.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

A какво става с хвърления във водата стиропор след края на риболова? И ако повечеко хора го правят...?
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

docenta написа:При номера със стиропора няма никакъв проблем да се мятат топките в избраното място, първоначално леко потъват, после при раздробяването стиропорът изплава нагоре заедно с полепналите хранителни частици. Рядката захранка дядовците я хвърлят с лъжици за уклей, а бозата или брашненото мляко за облак се църка от пластмасови шишета за "Веро" в зоната на ловене.
Доценте все ми се струва за тоя стиропор , че ако има мялко вятърче или течение и никаква работа няма да свърши , ще го отнася... Само не разбрах как той ще поеме захранката и тя ще полепне по него , според мен само ще се ароматизира.
Клавиатура риба не лови!!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

На Казичене като се видяхме на състезанието бях типичен пример как се мята лека захранка, омазан яко и една хавлиена кърпа не ми стигна да се бърша :lol: :lol: :lol:
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Local написа:
docenta написа:При номера със стиропора няма никакъв проблем да се мятат топките в избраното място, първоначално леко потъват, после при раздробяването стиропорът изплава нагоре заедно с полепналите хранителни частици. Рядката захранка дядовците я хвърлят с лъжици за уклей, а бозата или брашненото мляко за облак се църка от пластмасови шишета за "Веро" в зоната на ловене.
Доценте все ми се струва за тоя стиропор , че ако има мялко вятърче или течение и никаква работа няма да свърши , ще го отнася... Само не разбрах как той ще поеме захранката и тя ще полепне по него , според мен само ще се ароматизира.
Краси, вместо да си чешем езиците на теория - що не го пробваш на практика, аз съм го правил десетки пъти и казвам, че работи! Няма такава лека захранка, която вятърът и течението да не я отнасят - трябва да съм идиот, за да твърдя обратното. Старците при нас бъркат в кофата хляб, пясък, вода, смлян стиропор, мляно кюспе и става една каша, с която спукват уклея, а ти ми говориш за Ван Ден Ейнде по шест-седем лева пакетчето :D
Последно промяна от docenta на Вто Май 29, 2007 4:07 pm, променено общо 1 път.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

Миксираш си основната храна и след като я овлажниш прибавяш трохи от хляб на 2-3 дена.Трохите НЕ трабва да се овлажняват затова ги прибавяй винаги на края след като храната ти е овлажнена.
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Пробвай към обикновенна лека захранка да добавиш кисело мляко. Трябва да стане отвратителна, лепкава смес почти течна. Мята се с лъжица, най-добре с дълга дръжка.

Същото става и с кюспе на прах, галета и тн.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
s_v_e
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s_v_e »

аз подкрепям напълно Local :D захранките на Marcel Van Den Eynde са изпробвани при всякакви ситуации и може винаги да си направиш рецепта от тях и да спасиш положението не мога да се съглася с тези смесванки на какви ли не работи за да се мъчим да си направим захранка.а относно това с стереопора без да съм пробвал не мога да коментирам :oops:
Team Filstar-Bobi Fisher
mic
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от mic »

Смятам за неразумно да се правят сравнения М/У ''хляб,вода,кюспе и пясък'' с фирмените състезателни храни!!!Ако някои не знае как да ги използува или няма възможност,тогава ДА!!!!!!Защо ли всепризнатите ИТАЛИЯНСКИ МАИСТОРИ не ползуват ''хляб,кюспе и мляко''
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Добре де коя от захранките на Ван Дер Енде е лека и ства за риболов на повърхността.

Поне аз не съм ползвал такава.

За Сенсас съм съгласен че имат , но ВДЕ Нямат лека захранка :!:
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”