Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

специална захранка
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- вече хвърля и на тежко
специална захранка
препоръчайте ми захранка ... трябва ми да прави мътен облак или дори да не прави да седи на повърхността ... ако има някой идея и за домашно приготвяне на такава
Аз пък се сещам и този трик съм го описал в книгата ми. Взимаш едно парче от най-ситнозърнестия стиропор и го настъргваш или стриваш на бял прах с едрината на пясък. Това го добавяш към някоя от стандартните захранки за уклей, овлажняваш и си готов. Хранителните частички полепват по стиропора и той ги държи в горния слой.Local написа:1 част MVDE Superblack + 1 част MVDE Special. При всички положения в горния слой на водата може да правиш само облак , там захранка цяла трудно ще задържиш или поне аз не се сещам как...
Та за какви риби ще ходиш?
Наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ако дълбочината е малка направи захранката по суха и тя сама почва да изплува.
Иначе за облак, хлебна боза , царевично брашно ситно много в захранката,
На Сенсас Аблетикс захранката плува добре има и бои за захранка , като прекалиш малко с нея става много добър облак.
За да стане облак захранката или трябва да е мнооого преовлажненана или почти суха
Иначе за облак, хлебна боза , царевично брашно ситно много в захранката,
На Сенсас Аблетикс захранката плува добре има и бои за захранка , като прекалиш малко с нея става много добър облак.
За да стане облак захранката или трябва да е мнооого преовлажненана или почти суха

При номера със стиропора няма никакъв проблем да се мятат топките в избраното място, първоначално леко потъват, после при раздробяването стиропорът изплава нагоре заедно с полепналите хранителни частици. Рядката захранка дядовците я хвърлят с лъжици за уклей, а бозата или брашненото мляко за облак се църка от пластмасови шишета за "Веро" в зоната на ловене.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
па другото ще се оправи!
- Local
- учете се от него
Доценте все ми се струва за тоя стиропор , че ако има мялко вятърче или течение и никаква работа няма да свърши , ще го отнася... Само не разбрах как той ще поеме захранката и тя ще полепне по него , според мен само ще се ароматизира.docenta написа:При номера със стиропора няма никакъв проблем да се мятат топките в избраното място, първоначално леко потъват, после при раздробяването стиропорът изплава нагоре заедно с полепналите хранителни частици. Рядката захранка дядовците я хвърлят с лъжици за уклей, а бозата или брашненото мляко за облак се църка от пластмасови шишета за "Веро" в зоната на ловене.
Клавиатура риба не лови!!!
Краси, вместо да си чешем езиците на теория - що не го пробваш на практика, аз съм го правил десетки пъти и казвам, че работи! Няма такава лека захранка, която вятърът и течението да не я отнасят - трябва да съм идиот, за да твърдя обратното. Старците при нас бъркат в кофата хляб, пясък, вода, смлян стиропор, мляно кюспе и става една каша, с която спукват уклея, а ти ми говориш за Ван Ден Ейнде по шест-седем лева пакетчетоLocal написа:Доценте все ми се струва за тоя стиропор , че ако има мялко вятърче или течение и никаква работа няма да свърши , ще го отнася... Само не разбрах как той ще поеме захранката и тя ще полепне по него , според мен само ще се ароматизира.docenta написа:При номера със стиропора няма никакъв проблем да се мятат топките в избраното място, първоначално леко потъват, после при раздробяването стиропорът изплава нагоре заедно с полепналите хранителни частици. Рядката захранка дядовците я хвърлят с лъжици за уклей, а бозата или брашненото мляко за облак се църка от пластмасови шишета за "Веро" в зоната на ловене.

Последно промяна от docenta на Вто Май 29, 2007 4:07 pm, променено общо 1 път.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
па другото ще се оправи!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Пробвай към обикновенна лека захранка да добавиш кисело мляко. Трябва да стане отвратителна, лепкава смес почти течна. Мята се с лъжица, най-добре с дълга дръжка.
Същото става и с кюспе на прах, галета и тн.
Същото става и с кюспе на прах, галета и тн.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
аз подкрепям напълно Local
захранките на Marcel Van Den Eynde са изпробвани при всякакви ситуации и може винаги да си направиш рецепта от тях и да спасиш положението не мога да се съглася с тези смесванки на какви ли не работи за да се мъчим да си направим захранка.а относно това с стереопора без да съм пробвал не мога да коментирам 

Team Filstar-Bobi Fisher