Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

р. Дунав - откриване
р. Дунав - откриване
По принцип никога досега не съм имал добри риболови при откриването на сезона, та и тоя път се бях подготвил за нещо подобно
Късмета обаче тази година ми "изневери"
и ме изненада с чудесна слука + много приятно изкарване и на двата дена.
Малко ме мързи да пиша, пък и от залисия така и не направих никакви снимки, та ще го карам по-накратко: Риболова като цяло беше тегав, но на мен ми провървя и в края на крайщата финиширах с един сом (5,5 кг./95 см); две мрени (по 1 кг.) и няколко маломерни сомчета...
Веднага пояснявам за сома: хванахМЕ го от лодка на кльонк, като другия (и всъщност основен) участник беше колегата Цено
Негова беше заслугата за кльонкането, негова беше и лодката, но рибата предпочете моята въдица, така че на мен се падна честта да го извадя и да се снимам с него

Невероятното в случая бе, че и двамата сме абсолютни новобранци в този вид риболов и това бе първото ни влизане
Цено пък за пръв път хващаше кльонк в ръка
, но явно бързо се учи и има тепърва какво да покаже
Доста ни се посмяха всеки случай...
За доказателство, че рибата не беше случайна и че в края на крайщата докарахме някакво що-годе смислено кльонкане ще кажа, че имахме още 2 удара, като единия се откачи, а другия бе "празен"
Тук е мястото да изкажа специални благодарности на Цено за упоритостта и издръжливостта му
Респект, баце
Очаквам с нетърпение следващия съвместен риболов, при който уискито ще е изцяло от мен

Малко ме мързи да пиша, пък и от залисия така и не направих никакви снимки, та ще го карам по-накратко: Риболова като цяло беше тегав, но на мен ми провървя и в края на крайщата финиширах с един сом (5,5 кг./95 см); две мрени (по 1 кг.) и няколко маломерни сомчета...
Веднага пояснявам за сома: хванахМЕ го от лодка на кльонк, като другия (и всъщност основен) участник беше колегата Цено

Невероятното в случая бе, че и двамата сме абсолютни новобранци в този вид риболов и това бе първото ни влизане

За доказателство, че рибата не беше случайна и че в края на крайщата докарахме някакво що-годе смислено кльонкане ще кажа, че имахме още 2 удара, като единия се откачи, а другия бе "празен"

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- daniel_g
- разбира нещата
Браво на рибарите
Разбрах веднага за доброто соме от източника
Ама от цялата работа защо не пусна поне една снимка на лодката и екипажа
Да я видя в цялостен, завършен вид.
Браво отново за улова, пък дано и cenocenov се запише с някой сом другият път че доста усилия и средства вложи в лодка-двигател-колесар !!!

Ама от цялата работа защо не пусна поне една снимка на лодката и екипажа

Браво отново за улова, пък дано и cenocenov се запише с някой сом другият път че доста усилия и средства вложи в лодка-двигател-колесар !!!
- ceno cenov
- разбира нещата
Абе верно трябваше доста неща да снимаме още, ама нали ти казвам, че от залисия не се сетихмеdaniel_g написа:Ама от цялата работа защо не пусна поне една снимка на лодката и екипажаДа я видя в цялостен, завършен вид.

От все сърце пожелавам следващия сом изваден от тая лодка да е на Цено и да е поне 2 пъти по-голям

Коремът си е съвсем нормален - чисто бял. Просто на снимката е попаднал в сянка и изглежда черенTroli написа:Изненадва ме черния корем.

- ceno cenov
- разбира нещата
Аз се радвам че имахме улов без значение кои го е хванал. Щом един е излязъл ще има и други живот и здраве надявам се и по-големи. Само време да има за риболов да се поошлаифаме в кльонкането.Stefko написа:От все сърце пожелавам следващия сом изваден от тая лодка да е на Цено и да е поне 2 пъти по-голям
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
- emo vasilev
- сериозен играч
- дидо
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
браво колеги
браво колеги супер откриване сте направили може ли да ми кажете на какво го излъгахте . 

Re: браво колеги
Ами то не е кой знае каква "специална" стръв, а и като че ли това не е решаващо по принцип. В случая успешен се оказа грозд едри червеи, но си мисля, че за различни ситуации и успешната стръв ще бъде различнабраво колеги супер откриване сте направили може ли да ми кажете на какво го излъгахте .

Ма какво ли ми разбира на мен главата, та да си мисля въобще нещо по въпроса