Гърция - 2

Модератори: bobopeli, sapuna

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Гърция - 2

Мнение от Ivak »

Та наканихме се този път да морим шарани там. :lol: :lol:
Става въпрос за 4-дневен риболов с участници Кърцата, 5кила и Аз.

По програма щяхме да заложим предимно на дънен риболов на шаран :D , но в последствие се промениха плановете :evil:

Пристигнахме в четвъртък следобяд на язовира, разпънахме всичките му възможни простотии за 4-дневен риболов.

Изображение

Изображение

Изображение

Вечерта извадихме по някоя друга риба, малко кефал и костур и 2 шаранчета. На Другия ден беше по добър риболова, но валя цяла сутрин и насроението беше доста ниско :lol: :lol: :lol:

Вечерта установихме , че пътя по който сме минали (оказа се единствен) е залят от 50 см вода и се покачва и по никое време се наложи да местим бивака :evil: :evil: :evil:

И се установихме на най-неудобното възможно място, на един камънак но близо до мост поне нямаше да ни скъса от валене, не че валя повече :lol: :lol:

Риболова беше само сутрин и вечер , излитаха шаранчета до килограм и рядко някойкефал костур или бабушка.

Нивото постоянно качаваше, дори за един ден спадна 2 пъти и се качи пак като амплитудата беше 10-тина см :shock: .

Въобще много труден риболов, хвърлянето на тежка захранка обричаше риболова на провал, събираха се мноооого бабушки и не дават на нищо друго да кълве.

Някой правеха и това :lol: :lol:

Изображение

Аз си маах само бял и гранули за зайци :lol: :lol: и с зор се разписвах с няколко шаранчета.

1 и 2 ден не сме прибирали никаква риба за да не се развали, та снимките са с улова от последните дни, като почти всичко дребно е връщано веднага във водата , то не беше за цел дребосъка де :D

Та Кърцата се записа с два шарана който не се наемам без кантар да кажа колко са преположенията на колегите варираха от 4 кг до 10 кг
:lol: :lol: :lol:

ТА по този случай публично обявявам че няма да пиша НИКОГА и НИКЪДЕ килограми без да съм ги теглил поне на три кантара предварително.

Та поледахме ги шараните поснимаха се колегите, и както винаги къръка беше с нас и едния шаран по неведоми пътища се изниза от живарника, замалко да го последва и другия но беше спрян навреме :lol: :lol:

Та риболова последния ден стана много труден успяхме само две шаранчета да извадим сутринта на плувка :D и толкова след това всичко замря и се прибрахме следобяда в задръстена и мизерна София :evil:

Ето и снимките на рибата

Аз си взех 3 шарана, Кърцата взе големия и един малък, 5кила не взе
че не му се занимаваше с дребосък :lol: :lol:

Та изводите който си направих лично от този излет, когато ви е на кърък по добре си метнете въдиците в багажника и не се знимавайте с глопости а се приберете вкъщи

И друго , всичко които живеят в извън София са просто щастливци :D , пътя ни от язовира до входа на София беше 3 и пловина часа в София се мотахме повече от 1 и половина :evil:

Снимки по нататък
Последно промяна от Ivak на Пет Юни 01, 2007 10:26 pm, променено общо 2 пъти.
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Поздравления за излета, Ивак! Разказът ти прилича на описание за секретен десант на български командоси по родното Беломорие :D Изкефи ме яко!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Вярно е родно Беломорието там, само българи рибари имаше и гръцки мрежари :lol: :lol:

Язовира се намира близо до град Потами, на каскадата на Места.

Имаше много хора от форумите но се скатават или нямат възможност да пуснат информация за там. :evil:
Нека и другите участници да споделят свойте впечатления :D

Само да кажа , че е смешно и безмислено да се крие язовира с мисълта че ще хванете повече риба като няма хора около вас :lol: :lol: :lol:

Жителите на Гоце Делчев отдавна са се преместили за свободното си време там, и си ловят навсякъде :lol: :lol:
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Ей, пътека направихте в това Гръцко бре! :lol: Давайте снимки, че едно такова любопитно ми стана.... :wink:
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
fizika01
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fizika01 »

Изроди ,избихте тая риба във Византийско бе. :D :D .Щени вкарат пак в Шенген.
А инъче браво момчета , хубави рибоци сте нацъкали.За каръщината си прав тръгнели на криво по добре наблягайте на бирата и ракийката.
Чакаме още снимки :twisted: :twisted:
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Бравос, добър улов :smt041 и с тези гръцки шарани ударете по едно УЗО за отскок :lol: :lol: :lol:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

като чух узо,та рекох да споделя некои неща,дето ивака забрави,а именно:най евтината мастика беше 5.30 ЮРО,саламо-тип камчия -около 3 ЮРО и си зех три бири амстел,за 1.10 ЮРО броя,та зареждайте се стабилно оттук,като трьгнете натам...ааааа,а и магазинерката не беше дебелогьза и хич лоша,противно на очакванията ни :lol: :lol: :lol: а такива мрежари,дето там видехме..все едно за извьнземни ще ви говоря,та по добре да не почвам :lol: :lol: м/у впрочем,вметнах нещо в подфорума "бракониери" :lol: :lol: верно,цело гоце делчев беше там,а и доста млади момчета-в час са с нета предполагам,що не споделят нещо по вьпроса...не знам :roll:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Християн А.
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Християн А. »

Браво Колеги ! Това е било супер излет ! Дано за напред да ви варви по добре :wink:
Искам Ланец Вместо ВРАТ ! ! !
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

аааа-и бая ни се смеха гьрците,че метаме с вьдици-ай,кьрцата да ви разкаже,как удрят с греблата по водата,като го видели,че 0,40 му кьса.... :lol: :lol: :lol: след,като опасаха с мрежи ЦЕЛИО язовир :lol: брей,лакомия,не ядели сладководна,а? :lol:
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

kупона беше велик.
имах удар на дъно, на косъм, при който ми скъса 0.30 като конец.
като ми писна да ловя килограмови шарани на плувка реших да експериментирам и да пробвам батковците им на коричка хляб , подадена на повърхността. освен този който е на снимките улових и брата му близнак. според мен са по около 7-8 кила. имах удар при който ми разви около 80 метра при стегнат аванс , а когато се опитах да го обърна просто изправи куката, малко по късно друг ми отнесе линията 0.30 :cry: :cry: .
на другата сутрин сложих по дебело влакно (0.40) и айде пак по брега , из заливите. само че гърците бяха опънали мрежа на 15-20м. от брега , успоредно на него и зад нея на 10м още една :evil: :evil: . обаче шарковците стоят около брега в клоните и аз реших да се пробвам. резултата бе че ми отнесе и тази линия (0.40). бяха два шарана който се приближиха и ми клъвна ПО-МАЛКИЯ :!: :!: гърците като видеха тая работа се забиха с лодката в клоните и взеха да пляскат с греблата, като същевременно се опитваха да ме убедят със знаци че рибата не кълве на въдица. резултата бе че само изплашиха шараните. е няколко се забиха в мрежата, но само три се омотаха. останалите минаваха през нея като локомотиви
ОХ , сега СЕ УМОРИХ ДА ТРАКАМ , по късно ша ви разкажа за маистора на плувката Ивак, за кефалите на спининг и за "колегите" от Гоце Делчев
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Другия път като ходите вземете едно парашутче да им покажите колко са напред нашите браконери.А за риболова и излета евала :wink:
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

snegk написа:Другия път като ходите вземете едно парашутче да им покажите колко са напред нашите браконери.А за риболова и излета евала :wink:
К'во парашутче, тея имаха 12!!! големи чувала с мрежи. това си бяха километри
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: Ей, Благородна завист изпитвам като ви чета темичката ... браво :smt047
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Кърцата написа:[
К'во парашутче, тея имаха 12!!! големи чувала с мрежи. това си бяха километри

еее,такава работа НЕМА!!!!аз поне не сьм виждал-преди 10 години ходих там за прьв пьт-верно-серкмета,щайги с каракуда,ама ТОВА ми разби целата фантазия!!!!само единия чувал с мрежа беше кьм 800метра...праете си сметка :lol: нали ви казах-на два пьти се врьщаха хората,че от пьрвия пьт не можеха да НАТОВАРЯТ всички мрежи-заееееби-такова нещо ведньж се вижда в живота :lol: :lol: не ядели сладководна,а? :lol: или я изнасят за гоцето-ееей-сигурен сьм,че бая хора тва го четат оттам,ама как па НИКОЙ не си направи зора да вметне нещо по вьпроса-БАЩИНИЯ ли е,кво е? :lol: :lol:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

*махната снимка*

Иво,Иво пак си цепнал гащите.5 кила,що така бе наборе? :lol: :lol: :lol:

edit:Браво момчета,нямате си на идея колко Ви се радвам!
Успех и НАСЛУКА!!!
Последно промяна от sapuna на Съб Юни 02, 2007 6:12 am, променено общо 1 път.
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”