Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Макара за боло?
Модератор: sapuna
Макара за боло?
Здравейте колеги, интересуваме коя макара да избера за риболов с боло Ryobi zauber или Shimano exage? Предварително благодаря за мненията
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Макара за боло?
Която и да е ,но да не е по-малка от 3000.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- научил се да хвърля
SHIMANO за мен е по добре
- stefan4etoo
- сериозен играч
Аз бих взел Заубер,много по здрава е (2000 размер) 

-
- научил се да хвърля
Дали Риоби или Шимано няма значение,и двете са добри.Но за размера-според мен по-малък размер.За 6м размер 2000 даже 1000.При риболова с болонеза и на река баланса,който е в спининга няма такова значение.Аз на 6м ползвам 1000 размаер и е добре.Ръката не се уморява и можеш да държиш пръчката цял ден.
-
- вече хвърля и на тежко
+1 за Shimano Exage,подкрепям Butnik относно размера изцяло-минимум 3000.
-
- вече хвърля и на тежко
+1 за Shimano Exage,подкрепям Butnik относно размера изцяло-минимум 3000.
- stefan4etoo
- сериозен играч
E защо с боло ловите с 3000 че и нагоре??За мач да ама за боло не става ли тежко вече(всеки грам е от значение)to10or написа:+1 за Shimano Exage,подкрепям Butnik относно размера изцяло-минимум 3000.
Привет, колега! Не, не е тежко. Shimano при размери 2500 и 3000 са около 270 гр.(не по-тежки от Ryobi в размер 1000 и 2000) и прибират повече влакно. Имат еднакъв диаметър на шпулите и различна вместимост(тук по- големият размер побира по- малко корда, та затова мисля, че я препоръчват колегите-необходима е по- малка подложка). Размер 1000 ще прибира доста малко влакно, а размер 4000 става тежка. Ryobi в размер 3000 и 4000 също вече понатежава, пък и условията на риболов не налагат голяма мощност, здравина и нареждане на навивките, тъй че предимствата на безконечника, бавната осцилация и т. н. не са от решаващо значение. Също така имам наблюдения, че ролките на бигела на Ryobi-тата правят проблем откъм нарязване(не съм сигурен, че при всички партиди и бройки го има и все пак......).stefan4etoo написа:E защо с боло ловите с 3000 че и нагоре??За мач да ама за боло не става ли тежко вече(всеки грам е от значение)to10or написа:+1 за Shimano Exage,подкрепям Butnik относно размера изцяло-минимум 3000.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Големият размер има предимства пред по-малкия точно заради това-прибира по-бързо влакното след изтичане,с леки плувки се достига добра дистанция при замятане,по-лесно се изнизва влакното при изтичане с отворена скоба,по-лесно се справя с по-едрите риби.Всичко това важи за правилно навито влакно.Ако ловите на малки тесни реки не ви трябва и макара.
И това с баланса го търсете в спининга,ловя с 4000 размер и нямам оплаквания,по-добре си купувайте леки болонези.
И това с баланса го търсете в спининга,ловя с 4000 размер и нямам оплаквания,по-добре си купувайте леки болонези.
-
- ще става разбирач
Размера на механизма на рьоби 1000/2000 отговаря на shimano 2500, a 3000/4000 на шимано 4000. Справянето с едра риба сигурно е доста относително нещо.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Не съм поставил под съмнение здравината и качеството на Рьоби и не сравнявам двата модела.Рьобито си е чиста спинингова макара с много добър драг,лично бих си взел Шимано- Ексейдж или Супер ГТМ размер 3000.Но тъй като съм вехтошар, ловя със Супер мачове 4000.И в заключение-макара с широка шпула.
- stefan4etoo
- сериозен играч
Ами не знам аз съм с 6 метра боло и рйоби размер 1000 вече втора година и нито ми е тежало,нито съм имал проблем с изхвърлянето(прибирането),нито с по големи риби.
п.п.Сори на автора на темата-от избор на 2-е макари накъде отиде.....
п.п.Сори на автора на темата-от избор на 2-е макари накъде отиде.....
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
http://www.youtube.com/watch?v=YBA7xpSQasA" onclick="window.open(this.href);return false;
Тия на "седмиците" виждам,че са с размер 1000.
Дани,изгледай някой клип с болонеза и мисля,че ще намериш отговор.
Тия на "седмиците" виждам,че са с размер 1000.
Дани,изгледай някой клип с болонеза и мисля,че ще намериш отговор.
- stefan4etoo
- сериозен играч
Айде ти си
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=86&t=80391" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=86&t=80391" onclick="window.open(this.href);return false;