Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Препоръка!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Препоръка!
Тааа.....напоследък много се зарибих по спининга! Искам да си взема някоя долу-горе свястна макаричка...основно ще ловя по река Янтра - щука и распер, по - рядко може и клен. Бюджета ми е около 60 левеа. Загледал съм се по Тубертини Сирио, ама не знам как реди влакното и какъв размер да си взема?
П.п: Въдицата е Zhibo Pageni 10-30gr ; 2.70m.!
Последно промяна от nikolaiiliew на Съб Авг 17, 2013 8:40 pm, променено общо 1 път.
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Re: Препоръка!
Не прави тая грешка,отдели още 30-50лв и си вземи що годе добра макара.а и повече ако изчакаш по-добре.
Става,поразрови в форума има доста писано за Тубертини Сирио.Размера зависи от товаnikolaiiliew написа:Тааа.....напоследък много се зарибих по спининга! Искам да си взема някоя долу-горе свястна макаричка...основно ще ловя по река Янтра - щука и распер, по - рядко може и клен. Бюджета ми е около 60 левеа. Загледал съм се по Тубертини Сирио, ама не знам как реди влакното и какъв размер да си взема?
каква пръчка ще ползваш

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
-
- Модератор
Мнението ми е малко извън въпроса ти, за което извинявай !
Модела Sirio не притежавам. Но на спининга използвам модела Oasys. С 7 лева е по-скъп, има драг 5 кг и реди влакното перфектно.
Действително е по-добре да вдигнеш бюджета си и да се сдобиеш с по-добра макара, която да ти служи по-дълго време. Но, ако имаш тази възможност.
Модела Sirio не притежавам. Но на спининга използвам модела Oasys. С 7 лева е по-скъп, има драг 5 кг и реди влакното перфектно.
Действително е по-добре да вдигнеш бюджета си и да се сдобиеш с по-добра макара, която да ти служи по-дълго време. Но, ако имаш тази възможност.
-
- ще става разбирач
Вземай смело,реди много добре и няма да имаш проблемиnikolaiiliew написа:Тааа.....напоследък много се зарибих по спининга! Искам да си взема някоя долу-горе свястна макаричка...основно ще ловя по река Янтра - щука и распер, по - рядко може и клен. Бюджета ми е около 60 левеа. Загледал съм се по Тубертини Сирио, ама не знам как реди влакното и какъв размер да си взема?

Пръчката ти е доста мощна за Янтра...да не останеш разочарован само

За макарето-вземи си размер 2000(мисля,че е 265 грама)сменяш и дръжката с цяла не чупеща се и ще ти служи дълго време.Написах ти 2000,защото след няколко риболова ще усетиш,че трябва пръчка с по малки показатели да усетиш цялата тръпка на река Янтра

Поздрави!
- Vid
- кандидат преподавател
Вземай го, макаричката си е чисто Риоби от ниския клас, което е нормално за тия парички, но ще изкара 2-3 годинки без проблем. Реди си много читаво и монофил и брейд.
За твоята пръчка по ми мяза размера 3000.
За твоята пръчка по ми мяза размера 3000.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- научил се да хвърля
вземай смело ,Сириото реди перфекно и за тези пари е най доброто предложение 

Привет Колега!
Вземай смело, това си е RYOBI, което е класика в спининговия риболов. Модела 2000 е напълна достатъчен.
Успех!!!?
Вземай смело, това си е RYOBI, което е класика в спининговия риболов. Модела 2000 е напълна достатъчен.
Успех!!!?
Макарата е супер мога да ви кажа, за тези пари е може би най-доброто. За тази пръчка подходящия размер е може би 3000. 2500 не помня дали имаше. Според мен, ако сам не си я счупиш ще живее доста. От въртене няма да се скапе за 2-3 години.
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
+1Vid написа: За твоята пръчка по ми мяза размера 3000.
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Добре, размер 3000 тежи колкото и размер 4000, но по - големия размер побира повече влакно, та все още се колебая кой размер да е?
Утре ще се разходя по магазините да я видя някъде и ако ми хареса, ще я взема и ще пиша!
Мерси за отговорите на всички!

Утре ще се разходя по магазините да я видя някъде и ако ми хареса, ще я взема и ще пиша!

Мерси за отговорите на всички!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Колко повече влакно ти е необходимо когато ловиш на спининг ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- nikolaiiliew
- сериозен играч
А ти също ли мислиш, че размер 3000 е по - подходящ?
- ynovi
- научил се да хвърля
Ето ти една алтернатива на макара в по-ноския ценови клас, която не е Рьоби заубер като механизъм, пък и е доста читава според мен. А размер 020 е с доста широк барабан, мисля, че диаметъра е 48 мм. ако не греша. Във всеки случай е видимо по-широк от размер 2000 Рьоби.nikolaiiliew написа:Тааа.....напоследък много се зарибих по спининга! Искам да си взема някоя долу-горе свястна макаричка...основно ще ловя по река Янтра - щука и распер, по - рядко може и клен. Бюджета ми е около 60 левеа. Загледал съм се по Тубертини Сирио, ама не знам как реди влакното и какъв размер да си взема?
http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=8975
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Хъ , хъ , това Спро май е малко над бюджета от 60лв.
nikolaiiliew , да , аз също съм на мнение че за тази въдица Сирио 3000 е най-подходящото решение в ценовият диапазон на който си се спрял .

nikolaiiliew , да , аз също съм на мнение че за тази въдица Сирио 3000 е най-подходящото решение в ценовият диапазон на който си се спрял .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов