Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Още няколко питанки за влаченето/тролинга
Модератор: bobopeli
- jdbc
- вече хвърля и на тежко
Още няколко питанки за влаченето/тролинга
Доста се изписа по темата за риболов на бяла риба на влачене/тролинг. Не намерих отговор на следните въпроси
1.) Как установявате на каква дълбочина се води примамката - общо взето ми е ясно че мн. неща са от значение(самата примамка,скорост на влачене, дебелина и дължина на влакното и т.н), но така и не видях метод по които да се разбере на каква дълбочина е воблера
2.) Кои участъци от язовирите да се обиколят - какво да търся - големи дълбочини, стари корита, дървета/растителност ? Разбрах че местата където се вливат реки са подходящи, какво друго ?
3.) Конкретни марки/модели/размери/разцветки примамки - воблери и силиконки и глави за силиконки - имамедин комплект нямам идея каква е марката но честно казано куките на главите на силиконките не ми вдъхват доверие ... споделете вашите най-резултатни примамки.
Ще имам възможност да ползвам една лодка на Лобош/Пчелина тази или другата седмца, пък макар да не е останала много бяла там искам да съм подготвен, че не знам кога пак ще може ...
1.) Как установявате на каква дълбочина се води примамката - общо взето ми е ясно че мн. неща са от значение(самата примамка,скорост на влачене, дебелина и дължина на влакното и т.н), но така и не видях метод по които да се разбере на каква дълбочина е воблера
2.) Кои участъци от язовирите да се обиколят - какво да търся - големи дълбочини, стари корита, дървета/растителност ? Разбрах че местата където се вливат реки са подходящи, какво друго ?
3.) Конкретни марки/модели/размери/разцветки примамки - воблери и силиконки и глави за силиконки - имамедин комплект нямам идея каква е марката но честно казано куките на главите на силиконките не ми вдъхват доверие ... споделете вашите най-резултатни примамки.
Ще имам възможност да ползвам една лодка на Лобош/Пчелина тази или другата седмца, пък макар да не е останала много бяла там искам да съм подготвен, че не знам кога пак ще може ...
- jdbc
- вече хвърля и на тежко
ми аз уж казах някакъв водоем в 1-я пост, но уви ...angler написа:Колега jdbc не съм разбирач на тази тема,но това което питаш е доста относително.За всеки водоем е различно.И за дълбочина и за места.
абе то и аз нещо подобно пробвах с едни уж дълбокогазещи рапали, но без резултат - т.е. един 9см Shad Rab - blue, и един 7-8см Jointed Shad Rap - silver и един Countdown - 7см ...afgany написа:хвърляш две въдици, една с дълбокогазещ воблер и една с плиткогазещ и си решаваш проблема,ко не иска да гази много надълбоко го утежни на 50-60см пред него ай наслука
сонара полазваше риби на разни дълбочини, но нещо не ги заинтригувахме.
Специално за Лобош,си купи мрежи!
Това е най-успешния риболов,там!Вервай ми!Пускай ги,по сред бял ден и никой няма да ти прави проблеми,защото ще те помислят за тарикат!
Очаквай червеноперки,костурета и бонус-каракуди!
Белите риби са точно 14бр.за героя!И шараните са толкоз!
Не се занимавай с глупости!Баба ми е от с.Поцърненци и знам,че кадето има перничани,няма риба!Само болка и мъка!Видиш ли номер Пъ-Къ-"л",бегай бате на далеч,през девет планини в десета!

- angler
- новобранец
Извинявай колега явно не съм прочел.jdbc написа:ми аз уж казах някакъв водоем в 1-я пост, но уви ...angler написа:Колега jdbc не съм разбирач на тази тема,но това което питаш е доста относително.За всеки водоем е различно.И за дълбочина и за места.
абе то и аз нещо подобно пробвах с едни уж дълбокогазещи рапали, но без резултат - т.е. един 9см Shad Rab - blue, и един 7-8см Jointed Shad Rap - silver и един Countdown - 7см ...afgany написа:хвърляш две въдици, една с дълбокогазещ воблер и една с плиткогазещ и си решаваш проблема,ко не иска да гази много надълбоко го утежни на 50-60см пред него ай наслука
сонара полазваше риби на разни дълбочини, но нещо не ги заинтригувахме.

Наслука!!!!!!!
- jdbc
- вече хвърля и на тежко
Троли, знам ги мрежите знам, че Лобош-а е опоскан ! Има една малка подробност обаче - от скоро са затегнали режима, един човек който живее там каза, че наскоро властите били измъкнали маса мрежи от язовира, проверявали за билети и т.н.. Може би е като всяко чудо за три дни - не знам, но не за тва иде реч. Въпроса е, че там мога да ползвам лодка + сонар. А сонара показва, че има риби - верно не е като преди. Мотора се развали и затова съвсем малко влачихмне, следващия път по-сериозно ще се подготвим.Troli написа:Специално за Лобош,си купи мрежи!Това е най-успешния риболов,там!Вервай ми!Пускай ги,по сред бял ден и никой няма да ти прави проблеми,защото ще те помислят за тарикат!
![]()
![]()
Очаквай червеноперки,костурета и бонус-каракуди!
Белите риби са точно 14бр.за героя!И шараните са толкоз!
Не се занимавай с глупости!Баба ми е от с.Поцърненци и знам,че кадето има перничани,няма риба!Само болка и мъка!Видиш ли номер Пъ-Къ-"л",бегай бате на далеч,през девет планини в десета!
![]()
![]()
Сонара,бате го "изхвърли",че само ще ти пречи и отвлича вниманието!
Рано или късно с упоритост ще хванеш як костур или сулка на Лобош,на късмет!От там нататък вече е трудно защото трябва да се мисли и анализира!Има хиляда въпроса-ЗАЩО?Аз съм си отговорил на 200-300 и сега започвам да ловя интензивно,не на късмет,а целенасочено.Знанията ми работят на всеки водоем!На Лобош,дали има сом според теб?

- jdbc
- вече хвърля и на тежко
Верно, че е по-добре да обикаляш и да мислиш отколкото само да обикаляш ... явно си понатрупал опит, сподели малко - дай няква отправна точка върху какво да поразмишлявам.Troli написа:Сонара,бате го "изхвърли",че само ще ти пречи и отвлича вниманието!Рано или късно с упоритост ще хванеш як костур или сулка на Лобош,на късмет!От там нататък вече е трудно защото трябва да се мисли и анализира!Има хиляда въпроса-ЗАЩО?Аз съм си отговорил на 200-300 и сега започвам да ловя интензивно,не на късмет,а целенасочено.Знанията ми работят на всеки водоем!На Лобош,дали има сом според теб?
![]()
За сома - не знам, не съм виждал някой да вади макар, че съм чувал единични слухове.
Аз,първата си риба на тролинг извадих на третото си пускане на вода!След три-четири часа тролинг,реших да сменя Магнум-а,Редхед-СД12 и нещеш ли,гледам сулка 45см!
При всеки е различно!На Лобош,сега бих тролил под параклиса около скалите,където е дълбоко и продължавайки от дясно към устието на Струма!Направи два-три тигела по този маршрут с рапала газеща +,- 3метра и кажи после дали е дало резултат!
Наслука! 

Марко,не обичам да се подигравам на никого!Ти си прекалено добър и миловиден за да практикуваш тролинг!Ако не разбираш,защо подвеждаш колегата?
Трошил ли си череп на бяла риба?Изкормвал ли си сом или поне да му бръкнеш в устата?Тролинга не е за всеки!Няма сантименти и всичко е хард!
Търпение му е майката,а след това е лесно и може да се правиш на разбирач!Истината е,че винаги има по-добър от мен или от теб!