За "мирни" риби

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

За "мирни" риби

Мнение от Камбата »

За мирни риби като таранка,червеноперка,платика,бабка,уклей и разни подобни дребосъци,даже и не толкова мирния костур,аз използвам захранка,приготвена по следната рецепта:

Два пакета мляно кюспе;един пакет печена,или бисквитена галета;един пакет царевично брашно;един пакет булгур и малко едри зърна грухана пшеница;един пакет бисквити с аромат на канела,които ше строшават и стават на нещо като галета;в зависимост от количеството на цялата смес се слага и канела от пакетче;по желание се слага средноголям кус-кус,а ако ще ловим шаран-царевични зрънца.Добре е и да има бели червеи,които се прибавят на място.

Ако ще ловим на варено жито,или кус-кус е желателно да са с аромат на канела,може и някакъв оцветител.

Сместа,когато е разбъркана добре,става и за пружина.

Дайте сега по някое мнение,да махна ли някоя съставка,или да прибавя още нещо?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Re: За "мирни" риби

Мнение от Stefko »

Камбата написа:За мирни риби като таранка,червеноперка,платика,бабка,уклей и разни подобни дребосъци,даже и не толкова мирния костур,аз използвам захранка,приготвена по следната рецепта:

Два пакета мляно кюспе;един пакет печена,или бисквитена галета;един пакет царевично брашно;един пакет булгур и малко едри зърна грухана пшеница;един пакет бисквити с аромат на канела,които ше строшават и стават на нещо като галета;в зависимост от количеството на цялата смес се слага и канела от пакетче;по желание се слага средноголям кус-кус,а ако ще ловим шаран-царевични зрънца.Добре е и да има бели червеи,които се прибавят на място.

Ако ще ловим на варено жито,или кус-кус е желателно да са с аромат на канела,може и някакъв оцветител.

Сместа,когато е разбъркана добре,става и за пружина.

Дайте сега по някое мнение,да махна ли някоя съставка,или да прибавя още нещо?
Абе аз съм далеч от позицията да давам съвети за захранките, но някакси в цялата твоя комбинация ми се губи "свързващия" елемент /особено ако вместо печена хлебна галета ползваш бисквитена/. Или може би булгура служи като такъв - незнам, не съм ползвал :?: :!: В същото време прекалено много ми се виждат ароматните съставки - 2 пакета кюспе, канела от няколко източника :roll: :roll: Аз лично бих намалил доста кюспето за сметка на някакъв "хлебен" елемент примерно :roll:

Айде да се огранича с това, че да не ставам смешен :oops: :lol: :lol:

Всъщност като се замисля, щом ти дава резултат, що ти трябва да я променяш :?: :roll:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
puntakis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

!!!

Мнение от puntakis »

Трябва си слепващ елемент !!!
Меласа или малко разтворена във вода захар(захарен сироп)
поне така си мисля аз!? :wink:
Love & Ribolov
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: !!!

Мнение от Камбата »

Аве...усещах аз,че нещо не е тамън,определено трябва слепващия елемент и може би без канела от пакетче ще е по-добре,щото кюспето има доста силна миризма.Прав си,Стефко,един пакет кюспе,вместо два ще е по-добре.Благодаря за мненията.

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: !!!

Мнение от Камбата »

В крайна сметка минах със следната рецепта:

2п. галета/бисквитена,или печена/,1п. мляно кюспе,1п. царевично брашно, 1п. булгур, 1/2п.грухана пшеница,5 малки пакетчета мед/слепващия елемент/.Ако ще се ходи за шаран слагам и малко царевица вътре и сме готови,но в случая ще съм за таранка,костур и червеноперка. :D На място прибавям и две-три кутийки бели червеи и съм готов.

Ако ще се лови на кус-кус,или жито,добре е в сместа да ги има като съставки. :lol:

- Лий Улф - 1939 г.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”