Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

СКОБАРИАДА
СКОБАРИАДА
Най-хубавото на нашия форум е, че свързва хората, oрганизират се излети, заформят се приятелства
Така и с Марти ( Djoni Ringo) се познавахме задочно, кога обменим мнение във форума, кога виртуално кръстосаме шпаги. И зачетох се аз в неговите постове за Струма, впечатлих се и помолих за показно. Включи се и Кърцата, понеже и двамата сме Струмски каръци. Под надслов „да счупим каръка“ организираме съвместен излет някъде по дефилето в неделя 25 август. Домакини на начинанието са Марти ( Djoni Ringo) и приятелят му Миро, видни кюстендилски рибари със завидни умения и познания за Струма и най-важното със супер спортсменско отношение към рибата и природата.
Откривам една скоба за възхищението си от Марти, при все че този човек не се нуждае от ничии тирирамби. Марти е преживял страшно нещастие, оцелял е по чудо след 70 % изгаряне от докосване на далекопровод с карбонов телескоп . Бори се мъжки с живота, надживял е физически и психически тежките травми.Заслужава си да се види с каква бързина и майсторство действа с директната осмица нагазил в реката, как само с деформираните пръсти на едната ръка оправя монтажи, слага стръв, кепчосва и откача риби.ЕВАЛА, МАРТИ
Но да се върнем към риболова . Основната тайна на струмския риболов се оказа много проста, проста като... обикновен заводски хляб. „Скобаро по Струма сака леб“, беше писал навремето Венци 72, но кой да го чуе? А и не става просто да намачкаш 5-6 хляба и да ги засилиш в реката, рецептата вече я зная - търсят се производствени мощности
Лошото беше, че скобара предпочиташе троха от обикновен хляб не само като захранка, но и на куката, което ми дойде в повече и упорствах мързеливо и безрезултатно със специалния хляб на Сенсас . Как правят разлика между трохите в бързея тези тъпи риби, направо се опулих!!???
Всъщност, въпросния излет не беше обикновен риболов, то беше представления, празник, трудно ми е да го опиша, така че вижте малко картинки от финала.

До идването на Марти и Миро, с Кърцата се мъчихме с мренки и инцидентни скобари.

После Марти се развихри и неусетно денят свърши.

На финала повечето живарници изглеждаха така, а можеха да имат и по-внушителен вид, ако на някой му пукаше, че скобарите някак си намираха изхода и с виртуозни финтове избираха свободата.

Кагато си нямам голяма риба, обикновенно се снимам с чужди надкилограмки
В духа на спорменството бяха прибрани само 5-6 скобара от по-дребните.Има клип от релийза, но паради мрака е "бой на негри в тъмна нощ" и минаваме без доказателства.
Лек път на Djoni Ringo и до нови срещи

Така и с Марти ( Djoni Ringo) се познавахме задочно, кога обменим мнение във форума, кога виртуално кръстосаме шпаги. И зачетох се аз в неговите постове за Струма, впечатлих се и помолих за показно. Включи се и Кърцата, понеже и двамата сме Струмски каръци. Под надслов „да счупим каръка“ организираме съвместен излет някъде по дефилето в неделя 25 август. Домакини на начинанието са Марти ( Djoni Ringo) и приятелят му Миро, видни кюстендилски рибари със завидни умения и познания за Струма и най-важното със супер спортсменско отношение към рибата и природата.
Откривам една скоба за възхищението си от Марти, при все че този човек не се нуждае от ничии тирирамби. Марти е преживял страшно нещастие, оцелял е по чудо след 70 % изгаряне от докосване на далекопровод с карбонов телескоп . Бори се мъжки с живота, надживял е физически и психически тежките травми.Заслужава си да се види с каква бързина и майсторство действа с директната осмица нагазил в реката, как само с деформираните пръсти на едната ръка оправя монтажи, слага стръв, кепчосва и откача риби.ЕВАЛА, МАРТИ

Но да се върнем към риболова . Основната тайна на струмския риболов се оказа много проста, проста като... обикновен заводски хляб. „Скобаро по Струма сака леб“, беше писал навремето Венци 72, но кой да го чуе? А и не става просто да намачкаш 5-6 хляба и да ги засилиш в реката, рецептата вече я зная - търсят се производствени мощности

Всъщност, въпросния излет не беше обикновен риболов, то беше представления, празник, трудно ми е да го опиша, така че вижте малко картинки от финала.

До идването на Марти и Миро, с Кърцата се мъчихме с мренки и инцидентни скобари.

После Марти се развихри и неусетно денят свърши.

На финала повечето живарници изглеждаха така, а можеха да имат и по-внушителен вид, ако на някой му пукаше, че скобарите някак си намираха изхода и с виртуозни финтове избираха свободата.

Кагато си нямам голяма риба, обикновенно се снимам с чужди надкилограмки

В духа на спорменството бяха прибрани само 5-6 скобара от по-дребните.Има клип от релийза, но паради мрака е "бой на негри в тъмна нощ" и минаваме без доказателства.
Лек път на Djoni Ringo и до нови срещи

Последно промяна от naskobo на Вто Авг 27, 2013 1:10 pm, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- icho_87
- вече хвърля и на тежко
Re: СКОБАРИАДА
Страхотен излет 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Страхотия!Поздравления за излета!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Насее,съжалих че съм бил на море!
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- сериозен играч
Разбили сте рибата!!!Браво!!! 

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- кирил великий
- разбира нещата
Евалата ,момци,...супер излет

И аз споделям същото ! ..трохата от босненското хлебче я подминават кат пътен знак , а тази от пресен(ръчен) бял хляб я атакуват мигновенноскобара предпочиташе троха от обикновен хляб не само като захранка, но и на куката, което ми дойде в повече и упорствах мързеливо и безрезултатно със специалния хляб на Сенсас . Как правят разлика между трохите в бързея тези тъпи риби, направо се опулих!!???
- anton jambol
- фен клуб-скобар
- stefan4etoo
- сериозен играч
Супер,досега други риби ме вълнуваха ама след темата и мен ме засърбяха ръцете за скобари.И по Янтра доста често скобара предпочита обикновенната троха от хляб пред тази от"френския".
Евала още веднъж
Евала още веднъж

Прекрасен излет. За скобара не знам, но мрената по Струма, харесва и житото.
Благодаря за поредния хубав репортаж !!! 

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Vesko1
- сериозен играч
Браво!Друго не мога да кажа

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
еваларка пичаги
djoni мн ги знае местата по тая река и това си е