Потресаващо !

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
goshet0365
новобранец
новобранец

Потресаващо !

Мнение от goshet0365 »

Здравейте колеги!
В понеделник след обяд тръгнах на риболов на обичайното за мен място- баластиерата край Лозен (Пазарджишко).
Всичко беше супер и към 8 и нещо двама с лодки почнаха да щъкат из водоема и да го обикалят.Викам си ,че нямd нищо странно в това.След около 10 минути обикаляне единият се извика:"Опъвай Опъвай".Почнаха да опъват едни мрежи от бряг до бряг и изведнъж се образува една ивица успоредно наредени шишета които не мърдаха от мястото си.Бях потресен.Не знаех какво да направя,а и бях сам на водоема с тия двамата.Не бях виждал такова нещо.Не ми се беше случвало и не знаех на кой да се обадя при такива случаи. Изчаках татко да ме забере и се прибрах.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Потресаващо !

Мнение от sandista »

Телефон 112. Обаждаш се и съобщаваш за бракониери.
Аватар
Woozercho0
новобранец
новобранец

Мнение от Woozercho0 »

Само 112 или на другия ден събирате мрежите с баща ти.
Тези бракониери нямат спирка :axe:
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

[quote="Woozercho0"]Само 112 или на другия ден събирате мрежите с баща ти.

Така обаче рискуваш самия ти да се превърнеш в бракониер. Така правят доста от браковците- те мрежите не са мои, аз реших да ги изкарам от водата. Звъни се и се чака ИАРА, лошото е че може и да не дойдат.
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

sandista написа:Телефон 112. Обаждаш се и съобщаваш за бракониери.
112 не е ли само за спешни случаи.и за такова обаждане не го ли грози солидна глоба :rolleyes: :?: :?: :?:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

sandista написа:Телефон 112. Обаждаш се и съобщаваш за бракониери.
112 не е ли само за спешни случаи.и за такова обаждане не го ли грози солидна глоба :rolleyes: :?: :?: :?:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

По последни спомени бракониерството вече се счита за криминално деяние,а не като преди за хулиганска проява.
Та не виждап роблем да се обадиш и най-учтива да съобщиш за нарушителите.
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

Аз лично съм звънял на 112 за такива прояви. Винаги са се отзовавали.
Вчера кълвеше,днеска не ще!
Аватар
namaste
новобранец
новобранец

Мнение от namaste »

Веднъж ми се случи да подам сигнал на 112 за пуснати мрежи в един язовир над Кюстендил...
След сигнала "свободно" учтив мъжки глас прие информацията ми и ме помоли да изчакам на линията... ...след няколко секунди говорех със служител на полицията, който видимо много не заинтересован ми каза:

"-Е хубаво де, ама аз какво да направя..." Втрещих се!
Казах му:
-Е как какво?! Това е нарушение на закона. Тези хора са престъпници, вие сте служител на полицията... Недоумявах на случващото се. Накрая му казах да потърси дежурен в ИАРА Кюстендил или в "горското" Той с муден глас ми отвърна:
-Ами добре... сега ше видиме... Следващото, което чух беше сигнала от прекъснат разговор.

Беше неделя, около 14:30часа. Стоях до 17... никой не се появи!

Държава няма, служители има, ама им дреме на незнам си к'во си.
Аз все се чудя не може ли да се направи организация, не зависима от държавата, чрез предварително подготвен проект за опазване и контрол на водите и водните обитатели субсидиран от Европейския съюз. На отделни региони, ако трябва "първо тук после там" да се види дали ще може да сработи. Аз съм сигурен, че все има начин, но трябва да се започне от някъде. Това не може да продължава така. Трябва да има кампании по медиите. Да се набива в главите на хората. Тази организация също може да занимава и с това! Сериозност в тази насока и воля и ще почне да се случва. Знам, че е възможно!

Поздрави!
Аватар
goshet0365
новобранец
новобранец

Мнение от goshet0365 »

Наистина е страшно! Днес разбрах,че тези мрежи още същата вечер едни приятели са ги извадили и унищожили.
dimitur_dimitrov90
новобранец
новобранец

Мнение от dimitur_dimitrov90 »

Поздравления за което!
Аватар
Woozercho0
новобранец
новобранец

Мнение от Woozercho0 »

goshet0365 написа:Днес разбрах,че тези мрежи още същата вечер едни приятели са ги извадили и унищожили.
Браво, точно така трябва да се постъпва! :)
dimitrovv1963
новобранец
новобранец

Мнение от dimitrovv1963 »

Служител съм на ИАРА сектор гр.Кюстендил.Казвам се Д.Димитров и съм гл.инспектор.В борбата с бракониерите,най-много разчитаме на вашите сигнали.Недопустимо е някой да мята мрежи или да извършва незаконен риболов и ние да не получим сигнал.Когато го разбера по късно, много се ядосвам.Затова господине Ви давам телефони на шефа на сектора в Кюстендил и моят ,за да не се налага повече никога да ви мотаят от 112 или който и да е там служител.Разбирам разочарованието Ви но се обаждайте директно на нас, за което ще сме Ви благодарни.
Това са телефоните:
0887 213 338- д-р.Юри Цеков-Нач.сектор Кюстендил
0886 73 54 16-Димитър Димитров-гл.инспектор Кюстендил
Само да допълня,че за периода от 15.08.2013 до 31.08.2013 в сектор Кюстендил не е получаван сигнал от тел.112 или полиция,с изключение на едно обаждане от Полицията, по повод, че се карат джетове на яз.Дренов дол,но това си е работа на Полицията, а не е наше задължение.
Благодаря Ви за гражданската позиция,но се обаждайте на нас за да се свърши работа.
Риболовец Гб
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Риболовец Гб »

Радвам се, че виждам служител на ИАРА да чете и пише във форума, както и да показва желание за работа.
Г-н Димитров, желая Ви много здраве и успехи в борбата с бракониерите и съм сигурен, че все още има достатъчно съвестни риболовци, които да Ви помогнат в нея.
Поздрави!
Съдбата рано ни излъгала,
живота сграбчил ни отвред
и х*й подложил ни на ъгъла,
за туй вървим с г*за напред.
Изображение
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Г-н Димитров,

тъй като нямам кой знае колко време да ходя на риба и на място да ви давам сигнали,ви пиша тук.
На кочеринските гьолове тече електрошоково обезрибяване на амурите и толстолобите,които Вие пускахте.Има и мрежи,които се пускат само вечер след 10 часа и се лови тъй ценния и рядък лин.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”