Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Едноседмична ваканция на Жребчево - рекапитулация
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Едноседмична ваканция на Жребчево - рекапитулация
Здравейте колеги...
Преди 10-на минути се върнахме и сега вече студената биричка е в ръката ми на тераската. Нека ви споделя как мина риболовната ми ваканция тази година - кратък очерк на 7 дни.
Мястото, на което бяхме беше базата на Водното на стената. Риболова ми беше съсредоточен в областта с граници от стената до Зли дол. Може да се каже че обходих почти всички места с арсенал: фидер, шаранджийка, спининг и мач от платформа. (спокойно - повече от 3 въдици във водата не имало)
Гледките бяха тези:

Първите дни се лутах като Гюро Михайлов...никога не бях ловил в тази част на язовира. Но сега вече мога да кажа че познавам добре мястото. Първия ден се натъкнах на костури, вземаха на бял червей на дълбочина и размерите им бяха 500-600 гр...за съжаление хванах само 3 бройки и Ели ми направи мезе за бирата за вечеря. Тя обожава костурско. На следващия ден:

наблегнах на основната ми зарибявка - мача...направих едно хубаво хранително петно на около 30 м напред, с 12x3 платика смесено с 2 кила МВДЕ - цитрус, кастери и накълцан торен червей. Гледах да ловя като по учебник, маркирах си дистанцийката с маркер, измерих си дълбочината със сондичка...абе мани, всичко в името на резултатния риболов. А резултатът беше бабушки, които дори не си правих труда да пускам в живарника за измерване на края на деня. Отстрани стоеше фидерът, на който за целия ден се обади един морунаж и една каракуда, и двете зачетни. И толкова...
На следващия ден, пробвах другия бряг на острова, който сочеше към стената...дадох си сметка че водата е паднала с поне метър. Този ден беше по-резултатен...на всеки половин час вземаше по някоя платика или каракуда в размера 300-500...на Ели и доскуча и и дадох един спининг, който по принцип не ползвам, закачих и един Мепс Лусокс и докато ми обясняваше, колко е голяма блесната и как нямало да се хване, хвана първата си риба на спининг: "Милооо, милооо...риба..." Аз:"Какво мило бе?!...дърпай!" и дръпна ей това щукле:

На следващия ден излезе много силен вятър...хора нямаше и можех да се пльокна където си исках, пак избрах източния бряг на острова и тъй като предния ден риболова вървеше на дистанция 80-100 метра, и сега в играта бяха фидера и шаранджийката - пробвах на мача да се направя на майстор с монтаж на котва...с една голяма съчма, която да не позволява да се измества много ваглера - голям зор!
Ама успях. И пак- бабушки, бабушки...по педичка...писна ми и спрях с тоя риболов. Останах само на дъното - останах и гледааах ли гледах...писна ми да гледам и оставих Ели при въдиците, а аз взех спининга и тръгнах да се разходя. И резултатът бе...
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=80953
На следващия ден вятъра продължаваше с пълна сила...

Плуват си гадините...да растат...
Застанахме на мястото на морунажите, а язовирът се подготвяше за състезанието по тролинг, лодки, лодки...все едно се намирахме на световната регата "Vendee Globe"...нищо не стана, 2 -3 мерни платики, ама с това ли да се представя пред майка ми...та вечерта нарамих пак спининга и обиколих щучето място...направих 3 кила за 30 мин.

И така, мили ми колеги и колежки...разходихме се...видехме, починахме си и от утре я захващам пак. Ама не край водата...до другия уикенд, може би!
Преди 10-на минути се върнахме и сега вече студената биричка е в ръката ми на тераската. Нека ви споделя как мина риболовната ми ваканция тази година - кратък очерк на 7 дни.
Мястото, на което бяхме беше базата на Водното на стената. Риболова ми беше съсредоточен в областта с граници от стената до Зли дол. Може да се каже че обходих почти всички места с арсенал: фидер, шаранджийка, спининг и мач от платформа. (спокойно - повече от 3 въдици във водата не имало)

Първите дни се лутах като Гюро Михайлов...никога не бях ловил в тази част на язовира. Но сега вече мога да кажа че познавам добре мястото. Първия ден се натъкнах на костури, вземаха на бял червей на дълбочина и размерите им бяха 500-600 гр...за съжаление хванах само 3 бройки и Ели ми направи мезе за бирата за вечеря. Тя обожава костурско. На следващия ден:

наблегнах на основната ми зарибявка - мача...направих едно хубаво хранително петно на около 30 м напред, с 12x3 платика смесено с 2 кила МВДЕ - цитрус, кастери и накълцан торен червей. Гледах да ловя като по учебник, маркирах си дистанцийката с маркер, измерих си дълбочината със сондичка...абе мани, всичко в името на резултатния риболов. А резултатът беше бабушки, които дори не си правих труда да пускам в живарника за измерване на края на деня. Отстрани стоеше фидерът, на който за целия ден се обади един морунаж и една каракуда, и двете зачетни. И толкова...
На следващия ден, пробвах другия бряг на острова, който сочеше към стената...дадох си сметка че водата е паднала с поне метър. Този ден беше по-резултатен...на всеки половин час вземаше по някоя платика или каракуда в размера 300-500...на Ели и доскуча и и дадох един спининг, който по принцип не ползвам, закачих и един Мепс Лусокс и докато ми обясняваше, колко е голяма блесната и как нямало да се хване, хвана първата си риба на спининг: "Милооо, милооо...риба..." Аз:"Какво мило бе?!...дърпай!" и дръпна ей това щукле:

На следващия ден излезе много силен вятър...хора нямаше и можех да се пльокна където си исках, пак избрах източния бряг на острова и тъй като предния ден риболова вървеше на дистанция 80-100 метра, и сега в играта бяха фидера и шаранджийката - пробвах на мача да се направя на майстор с монтаж на котва...с една голяма съчма, която да не позволява да се измества много ваглера - голям зор!

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=80953
На следващия ден вятъра продължаваше с пълна сила...
Redimido написа:Ден 5-ти..от към мирна риба става все по-голямо мъртвило...не ми се ловят бабушки и това еРешихме до обед ако не дава както трябва, да събираме и да посветим следобеда на разходки и фотография...та това е един от тези дни...платика - 0, каракуда 0, шаран - 0. Бабушки бол! Всичките по една педя...дано да пораснат до другата година
С оглед на вчерашната слука на спининг и днес я подкарах така...докато не останах без двете си най-резултатни блесни - Мепс Лусокс и спинъра на Spro...И все пак предоволен - 20-тина щуки, и 5 костура...Казвам 20-тина, защото след 10-тата спрях да ги броя, а и не ги прибирам, че да направя рекапитулация. Просто атакуваха на поразия гадинките, явно им набарах цаката. Честно казано, много се изкефих - не съм спинингист - ама много голям адреналин дават тез щуклета. Дърпат, ама дърпат...По едно време почнах да си свирукам от кеф - направих кавър на Deep Purple...и вместо Smoke on the water...беше Pike in the water... Но това му беше, не сме тръгнали подготвени за спинингов риболов, още повече че не е това основния риболов, който практикувам. От петте издрънчаха и 3 доста сносни костура - 1,2 кг трите...които обаче си прибрах - Ели обожава костурско
След обхода и загубата на блесните...седнах да гоня дивото на фидера и мача...бабушки...ей няма отърване от тез гадини
Та така - риболова продължава - импровизирано...утре ще съм на едно друго място и ще видим как ще е там.

Плуват си гадините...да растат...
И така, ден последен, решихме да занесем малко риба на свекървата на Елена, а.к.а. моята майка.Redimido написа:ДЕН 6 - днес риболова определено вървеше доста по-добре. Вятъра спря и рибата се раздвижи. Обаче така и не успявам да направя добър риболов на мач - основната ми зарибявка. Хем на дълбочина ловя и пак не е това дето искам...рибите са доста дребни...но днес поне имаше и каракуди, та дърпаха малко повечко. Събрах ги на сладка царевица и захранка 12х3 на Филстар Универсал с доста кастери и атрактор карамел. Но дребнички по 100-200 грама и редки. Бабушките по педя са напаст. На фидера беше играта днес...морунажи доста големи...почти няма под половин кило и по някоя зачетна червеноперка. Резултат 7,245 кг със 18 риби...4 за вечеря, 14 за доизрастване във водата. Утре ми е последен ден, надявам се като за финал да се разпиша с по-пълен живарник.
Застанахме на мястото на морунажите, а язовирът се подготвяше за състезанието по тролинг, лодки, лодки...все едно се намирахме на световната регата "Vendee Globe"...нищо не стана, 2 -3 мерни платики, ама с това ли да се представя пред майка ми...та вечерта нарамих пак спининга и обиколих щучето място...направих 3 кила за 30 мин.

И така, мили ми колеги и колежки...разходихме се...видехме, починахме си и от утре я захващам пак. Ама не край водата...до другия уикенд, може би!
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Re: Едноседмична ваканция на Жребчево - рекапитулация
Страхотен репортаж! Щом е имало риПки пак е добре! 

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Само къде се оплакваш толкова много.Виж колко хубаво си изкарал и риби си хванал,също така и изтървал.Все неща водещи до извода за един добре изкаран излет.
И как ги пипаш само тези снимки не е истина евала.
Чакаме ре-рекапитулация скоро

И как ги пипаш само тези снимки не е истина евала.
Чакаме ре-рекапитулация скоро

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не се оплаквам бе Красьо...напротив - много си ми хареса ваканцийката - просто гледах да съм максимално обективен и да препредам всичко в репортаж, точно както си беше
Иначе, бих повторил с удоволствие, особено с тия щуки, къде са като куче на каишка! хахаха

- SammY
- фен клуб-скобар
Аз май те мернах в неделя ( 01.09) , но не съм сигурен
Разкарвах се по бреговете със спининг в ръка
Това момиче май го видях в един малък залив , кадето хванах клон 1,5м 5/6кг (най голямата ми риба за деня) След обед бях нагазил до "ташкен" и си хващах малки тигрици (до дерето) ... Ако знаех , че си съфорумец щях да се обадя 

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Напълно възможно е...на края на този залив има нещо като носче и едни скалички, аз се бях паркирал там с платформата, а тя обикаляше да огледа брега, дали става за спининг. Иначе в дерето зъбатките са направо машини.SammY написа:Аз май те мернах в неделя ( 01.09) , но не съм сигуренРазкарвах се по бреговете със спининг в ръка
Това момиче май го видях в един малък залив , кадето хванах клон 1,5м 5/6кг (най голямата ми риба за деня) След обед бях нагазил до "ташкен" и си хващах малки тигрици (до дерето) ... Ако знаех , че си съфорумец щях да се обадя
- anton jambol
- фен клуб-скобар
Ваканцията ти е била страхотна

Хвани и пусни не бъди алчен
- daniel defoe
- разбира нещата
Радвам се, че си открил магията на спининга
p. s. Снимките са за изложба

p. s. Снимките са за изложба

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Риба да има - всякакъв вид риболов е добре дошъл...! 

ДА да , то4но тази тема из4етах ред по ред , още един път евала колега !!!! Живи и здрави и поздрави
)))