Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Румънското Царство на Шараните
Румънското Царство на Шараните
След много чудене къде да прекараме 3те почивни дни с брат ми се спряхме на езерото в Tancabesti, Румъния.
Успяхме да се свържем с хората грижещи се за езерото, които се оказаха много отзивчиви и приятни хора.
Запазихме за 48 часа от петък до неделя, въпреки че ми се искаше от четвъртък, но езерото беше затворено заради състезание.
Всичко беше планирано и остана да направим подготовката. Разпитахме хората, какви топчета работят там, но за жалост всички ловяха на румънски топчета..
За това реших да заложа на тактика която до сега цяло лято ми дава добри резултати. За захранка подготвихме обилно количество варени царевица, коноп и жито, към тях прибавихме рибни пелети, пелети за пъстърва, S-core пелети + S-core Graundbait. За стръв заложих на PPP Starbaits, KG-1 Richworth + още 10тина различни аромата които обаче не дадоха резултат. Бях си оставил и резервен вариант да ходя до близкия магазин за румънски топчета ако не потръгнат нещата.
В четвъртък вечер всичко е приготвено няколко часа сън и 04:30 в петък взимам брат ми и потегляме с нетърпение към северната ни съседка.
След 90минути задръстване в Букорещ около 10:30 сме м/у 2те езера в ресторанта посрещнати от собственика и човека с който си бяхме комуникирали.
Комплекса представлява 2 естествни езера разделини с бент като в края на първото има и голям ресторант. Първото е голямо 20 и няколко хектара и е предазначено за хора които искат да хванат някой рибка и да я хапнат после като в условията имаш право да вземеш до 5кг риба като предполагам езерото се ползва и за нуждите на ресторанта.
След 2 живото спасяващи кафета и малко сладки приказки състезанието беше към своя край и собственика предложи да ни покаже другото езерото заради което минахме целия път
Като видях за какво става въпрос не ми се вярваше.. Само можем да се надяваме някога да има подобно място в България... Езерото е около 85 хектара, разделено на сектори като е запазена максимално природата и в същото време предлагат съвършенно удобство за рибаря. Някой от тях са понтони с нависи на тях а на другите са направени площадки от чакъл които са окрепени и дълбочината на брега е станала около 1м за да не се налага да влизаш във водата.
Обиколихме целия бряг и освен невероятните удобства впечатление ми направи и чистотата.. Нямаше дори 1 фас на земята да не говорим за по-голям боклук.
По време на разходката ни показаха на кой сектор ще сме. Сектора се оказа един от най-известните
Дойте време за риболов
) Докато приготвим всичко едно от момчетата които работи там ни донесе лодката и въдиците бяха вкарани. Срещу сектора има плуващ остров от тръстика и логично всичката риба седеше там. При първото разпъване пуснах въдиците на около половин 1 метър от острова. Следва чакане
И си останахме с чакането следващите няколко часа
През това време докато наблюдавах колегите които ловяха до нас и се консултирах със съседа, се оказа че хората разпъват въдиците си на няколко сантиметра от острава, даже колегата до нас каза, че пуска под тръстиката
Последва презареждане и ново чакане
Но този път не беше само чакане
До неделя сутринта излизаха риби редовно като приключихме излета с 13 риби - 8, 10, 11, 12, 4х13, 2х14, 15, 17, 18кг
Изживяването беше невероятно както и рибите(липсваше само 20+, но вече се планира следващото посещение)
Докато бяхме на язовира се изкараха и 2 риби 20+ едната от което я хвана съседа до нас - много красив люспест шаран 
Стига съм писал празни приказки ето и малко снимки :

Успяхме да се свържем с хората грижещи се за езерото, които се оказаха много отзивчиви и приятни хора.
Запазихме за 48 часа от петък до неделя, въпреки че ми се искаше от четвъртък, но езерото беше затворено заради състезание.
Всичко беше планирано и остана да направим подготовката. Разпитахме хората, какви топчета работят там, но за жалост всички ловяха на румънски топчета..
За това реших да заложа на тактика която до сега цяло лято ми дава добри резултати. За захранка подготвихме обилно количество варени царевица, коноп и жито, към тях прибавихме рибни пелети, пелети за пъстърва, S-core пелети + S-core Graundbait. За стръв заложих на PPP Starbaits, KG-1 Richworth + още 10тина различни аромата които обаче не дадоха резултат. Бях си оставил и резервен вариант да ходя до близкия магазин за румънски топчета ако не потръгнат нещата.
В четвъртък вечер всичко е приготвено няколко часа сън и 04:30 в петък взимам брат ми и потегляме с нетърпение към северната ни съседка.
След 90минути задръстване в Букорещ около 10:30 сме м/у 2те езера в ресторанта посрещнати от собственика и човека с който си бяхме комуникирали.
Комплекса представлява 2 естествни езера разделини с бент като в края на първото има и голям ресторант. Първото е голямо 20 и няколко хектара и е предазначено за хора които искат да хванат някой рибка и да я хапнат после като в условията имаш право да вземеш до 5кг риба като предполагам езерото се ползва и за нуждите на ресторанта.
След 2 живото спасяващи кафета и малко сладки приказки състезанието беше към своя край и собственика предложи да ни покаже другото езерото заради което минахме целия път

Като видях за какво става въпрос не ми се вярваше.. Само можем да се надяваме някога да има подобно място в България... Езерото е около 85 хектара, разделено на сектори като е запазена максимално природата и в същото време предлагат съвършенно удобство за рибаря. Някой от тях са понтони с нависи на тях а на другите са направени площадки от чакъл които са окрепени и дълбочината на брега е станала около 1м за да не се налага да влизаш във водата.
Обиколихме целия бряг и освен невероятните удобства впечатление ми направи и чистотата.. Нямаше дори 1 фас на земята да не говорим за по-голям боклук.
По време на разходката ни показаха на кой сектор ще сме. Сектора се оказа един от най-известните

Дойте време за риболов

Стига съм писал празни приказки ето и малко снимки :

Последно промяна от dIlkov на Вто Сеп 10, 2013 4:13 pm, променено общо 1 път.
- lif3house
- разбира нещата
Re: Румънското Царство на Шараните
Следва продължение...
Готовоlif3house написа:Следва продължение...

Много красиво място и мнго красиви риби. Поздравления.
П.С. пак ли пробваш спода

sim4o77 написа:Много красиво място и мнго красиви риби. Поздравления.
Само макарата от него

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- nikolaiiliew
- сериозен играч
- lif3house
- разбира нещата
Хубав риболов се е получил с много красиви риби. Снимките с добро качество допълват цялата картинкаdIlkov написа:Готовоlif3house написа:Следва продължение...

Другия път и 20+++
Страхотно!!!
- Бацката
- новобранец
- Обратна връзка:
Наистина са се постарали румънците. Чудесен улов момчета. Евала
-
- сериозен играч
Страхотен излет!!!
С хубави рибоци...

- antivik
- кандидат преподавател
Екстра дзверове, не ми се мисли къв адреналин е бил. И 1-2 въпросчета:
Нещо повече за условията на водоема?
И аджиба, на вас кът родни българЕ, не ви ли липсваше малко така, боклука по бреговете....?

И аджиба, на вас кът родни българЕ, не ви ли липсваше малко така, боклука по бреговете....?

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Тук можете да разгледате какво предлага езерото - http://tancabesti.ro/" onclick="window.open(this.href);return false;antivik написа:Екстра дзверове, не ми се мисли къв адреналин е бил. И 1-2 въпросчета:
И аджиба, на вас кът родни българЕ, не ви ли липсваше малко така, боклука по бреговете....?![]()
Масовите обитатели на язовира са с тегло около и над 10кг..
На състезанието преди нас средното тегло беше 12кг ... от нашия излет беше пак доло горе толкова. Излизат доста 15, 16-ки както и доста често 20+. Условията които предлага язовира са уникални. Правилата са общо взето като на всеки европейски водоем относно опазването на рибите и хората ги спазват много стриктно( за това и има такива риби). Като цени за един човек за 24 часа, 4 въдици е около 40 евро, като цената най-вероятно варира в зависимост от периода. Ако ви интересува нещо друго съм на линия

П.П. Хич не ми липсваше боклука