Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Питане за Гърция
Модератори: emo vasilev, alekst
- kal4ev
- вече хвърля и на тежко
Питане за Гърция
Здравейте колеги,
тази седмица с мои приятели ще ходим в Александруполис.И понеже съм лаик в морския риболов,моля за инфо.За каква риба да се подготвим,монтажи,стръв и квото се сетите все ще е от полза.
Наслука на всички!
тази седмица с мои приятели ще ходим в Александруполис.И понеже съм лаик в морския риболов,моля за инфо.За каква риба да се подготвим,монтажи,стръв и квото се сетите все ще е от полза.
Наслука на всички!
- ceno cenov
- разбира нещата
-
- вече хвърля и на тежко
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
Човека пита конкретен въпрос а вие един тон глупости му наговорихте и грам полезна информация не дадохте
kal4ev, аз в Александропулис не съм бил но по принцип ще ти трябва един прът за блесна поне 3м и един дълъг телескоп за плувка поне 4м.
С блеснарката пробвай с тежки метални примамки и бомбарда. Пробвай и с чепаре. На бомбардата за стръв торен червей ако няма морски или дълга лентичка от сребриста рибка(сафрид например).
На плувката с тежко перо 10-20г на асансьор и куки 6-2 номер. За стръв лентичка риба или калмар. Също така може и скарида(особенно жива).
За морските кефали трябва да захранваш с разкашкан във вода хляб като използваш за целта кофа и черпак.
Когато захранваш половин час и рибата се настърви, хвърляш на плувка(малък прозрачен ваглер) с тънък флуорокарбонов повод 0.12 и кука №8-10. За стръв парцалче бял хляб или топче омесен бял хляб със сардина като куката да е напълно скрита. Ловиш на дълбочина 1-1.20м. Трябва да имаш кеп защото на този тънък повод не можеш да вдигнеш кефалите. На дебел повод не кълвят.
Пробвай също така на дъно със шарански прът, влакно 0.35, олово 60-100г и една до три куки над него с 15см поводи 0.30 и куки №4-2/0.
За стръв парче рибка, калмар или скарида.
Успех!

kal4ev, аз в Александропулис не съм бил но по принцип ще ти трябва един прът за блесна поне 3м и един дълъг телескоп за плувка поне 4м.
С блеснарката пробвай с тежки метални примамки и бомбарда. Пробвай и с чепаре. На бомбардата за стръв торен червей ако няма морски или дълга лентичка от сребриста рибка(сафрид например).
На плувката с тежко перо 10-20г на асансьор и куки 6-2 номер. За стръв лентичка риба или калмар. Също така може и скарида(особенно жива).
За морските кефали трябва да захранваш с разкашкан във вода хляб като използваш за целта кофа и черпак.
Когато захранваш половин час и рибата се настърви, хвърляш на плувка(малък прозрачен ваглер) с тънък флуорокарбонов повод 0.12 и кука №8-10. За стръв парцалче бял хляб или топче омесен бял хляб със сардина като куката да е напълно скрита. Ловиш на дълбочина 1-1.20м. Трябва да имаш кеп защото на този тънък повод не можеш да вдигнеш кефалите. На дебел повод не кълвят.
Пробвай също така на дъно със шарански прът, влакно 0.35, олово 60-100г и една до три куки над него с 15см поводи 0.30 и куки №4-2/0.
Успех!
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
- kal4ev
- вече хвърля и на тежко
DOCTORA написа:Човека пита конкретен въпрос а вие един тон глупости му наговорихте и грам полезна информация не дадохте![]()
Успех!
Благодаря за изчерпателната информация(е това се казва инфо).

Всички приоми няма да мога да пробвам,но имам шаранджийски прътове и блеснарка,таке че ще деиствам с тях по описания начин.
Благодаря отново и наслука!
- kal4ev
- вече хвърля и на тежко
И така,ходихме в събота и неделя.Прекарахме чудесно,макар 4е риба не хванахме.Като цяло рибари не видяхме,като не броим трима цигани на кея които ловиха някакви дребни рибки и нищо друго.Пообиколихме по крайбрежието,и намерихме едни скали които ни се сториха добро място,там се се пробвахме с блесни,воблери,на рибка и дъно с плувка,резултат нямаше
,но аз съм доволен от видяното.Надве4ер се настанихме на плажа пред къмпинга където спахме,и хвърлихме дънните,отново безуспешно
Натрупахме малко опит от неуспеха,направихме плаж и в неделя следобед обратно към Зарата.
Пак ще се ходи скоро!
Наслука!
ако някой иска да знае нещо което може да съм видял,може да пише.
има малко снимки в галерията ми.

Натрупахме малко опит от неуспеха,направихме плаж и в неделя следобед обратно към Зарата.
Пак ще се ходи скоро!
Наслука!
ако някой иска да знае нещо което може да съм видял,може да пише.
има малко снимки в галерията ми.