Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Защо всъщност са ни билетите?
Модератор: sapuna
- Coldeye^
- научил се да хвърля
Защо всъщност са ни билетите?
Абе колеги тея билета защо са ни след като пак плащаме за да ловим риба.Даваш пари за месечен или годишен билет уж да ловиш безплатно а не да бракониерстваш.Е да ама не.Ето и един пресен пример,в неделя(03.06.2007)отидох на езерото в сНиколово идва охраната вадя аз билета и оня ма гледа странно и ми вика тоя билет го покажи на оня дет ще дойде да те провери на р.Днав кажи сега с колко въдици ловиш и ми даи по 3 лева за всяка.Е на това му викам аз простотия.вярно че на платен водоем трябва да си платиш ама нали уж текето щяло да бъде с билети?

Нека запазим България чиста за нашите деца!

Колегата от Русе е прав човека ,същата работа е и при нас във Варна.Язовира на Николаека го дават разрешен през забраната но пък вземат такса
и то десет лева, на язовир който не е зарибяван от години и общо взето не отиваш на риболов ,а на пикник с повече ракия и бира , че да не мислиш много, много за риболова
.

- майтор милана
- новобранец
Re: Защо всъщност са ни билетите?
Това е нещо ново ,аз ходих няколко пъти на Текето и си беше безплатно само ми погледна билета.Coldeye^ написа:Абе колеги тея билета защо са ни след като пак плащаме за да ловим риба.Даваш пари за месечен или годишен билет уж да ловиш безплатно а не да бракониерстваш.Е да ама не.Ето и един пресен пример,в неделя(03.06.2007)отидох на езерото в сНиколово идва охраната вадя аз билета и оня ма гледа странно и ми вика тоя билет го покажи на оня дет ще дойде да те провери на р.Днав кажи сега с колко въдици ловиш и ми даи по 3 лева за всяка.Е на това му викам аз простотия.вярно че на платен водоем трябва да си платиш ама нали уж текето щяло да бъде с билети?![]()

Напълно възможно - виж датата на последния пост преди твоя - преди 1 год. и 2 месеца

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

- майтор милана
- новобранец
верно минало е доста време
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re:
Ами с тая физиономия на Станимъшка мутра,ще те проверяват ами,а пък мен никога не се ме проверявалиLocal написа:Мен пък тая година вече 3 пъти ме провериха... ей затва е билета.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Билета е за тва:
Ние плащаме на едни хора,които си разделят парите с други хора.Няма зарибяване, няма излавяне на бракониерите .Има само глоба на обикновенния човек щото не бил с 3 въдици ами с 4.Така ,че не си изваждаи билет,купи си една мрежа и хукваи.Няма никакав проблем.Вече едва се сържам да взема пушката и на яз.Бели лом за лов на бракониери тяхната м..... да е.....

-
- ще става разбирач
Билетът, по моему е един вид застраховка, ако мине някои държавен орган да му го покажеш че ужким си редовен . . сега напоследък гледам тук доста потребители които си имат билети хващат доста повечко рибица от 3 килца, снимат разни рибета в живарниците . . не знам за какво е билета :]
късмет работа . .
- dragonaz
- научил се да хвърля
Защо са ни билетите ?
Вече никой от нас не може да си отговори.
Всяка година си купувам това листче хартия, но през 2008 г. за първи път останах с празното усещане,
на човек, който е бил излъган.
Не на човек, който се е прецакал, защото по характер съм съвестен и отговорен и смятам за правилно да
спазвам нормите, реда и законността и поради тези причини си купувам всяка година правото да ловя риба,
като "редовен".
Когато обаче общността не налага норма, не регулира условията и не съблюдава реда, а иска от теб да платиш,
такса, която с годините се увеличава, оставаш с чувството, че нагло си излъган.
Защо мисля така ?
Никой от нас вече не знае със сигурност на коя агенция, комисия и тн. сродни абревиатури плаща и за какво ?
Защо таксата всяка година става по-висока при положение, че рибата в язовирите става все по-малко ?
Стотици язовири и водоеми дадени под "аренда", следствие на което те не се Стопанисват а безобразно Експлоатират и след, като "арендатора" вече няма икономическа изгода от разпродажба на ресурса от риби, който е сършил,
осакатява флората и фауната на водоема и го изоставя до състояние на безжизнена локва.
В битката за власт, икономическа изгода и влияние спечелиха "аренадаторите" и изгубихме всички ние,
от които се очаква роболепно с наведена глава, като ято "балъци" да посегнат отново към олекналия си джоб и да внесат поредната такса, която отива за щатни заплати на безброй чиновници на батко и братко по разните му там ведомства.
Бракониерите тържествуват вече второ деситилетие, над желанието ни да си почиваме, като ходим за риба и да се чувстваме щастливи, като хващаме по някое и друго рибе.
Те са навсякъде, недосегаеми и винаги готови да пратят още една "бригада" на устието, ако през ноща нищо не са хванали в десетките си метри мрежи.
Там където от мен се изисква да спазвам норма от 3 килограма уловена риба за ден и там където, за да имам "щастието" да си къпя червея с надеждата да хвана някоя и друга каракуда с "билет" в джоба, други нощес и призори пред твоите очи ще вадят и последните 300 килограма от тазгодишната популация на същата тази риба ?
Кой, кой е и къде се намира в тази нещастна държава драги ми господа, а извинявайте за какъв билет говорехме,
че се поотнесох, както и да е явно вече няма значение.
Вече никой от нас не може да си отговори.
Всяка година си купувам това листче хартия, но през 2008 г. за първи път останах с празното усещане,
на човек, който е бил излъган.
Не на човек, който се е прецакал, защото по характер съм съвестен и отговорен и смятам за правилно да
спазвам нормите, реда и законността и поради тези причини си купувам всяка година правото да ловя риба,
като "редовен".
Когато обаче общността не налага норма, не регулира условията и не съблюдава реда, а иска от теб да платиш,
такса, която с годините се увеличава, оставаш с чувството, че нагло си излъган.
Защо мисля така ?
Никой от нас вече не знае със сигурност на коя агенция, комисия и тн. сродни абревиатури плаща и за какво ?
Защо таксата всяка година става по-висока при положение, че рибата в язовирите става все по-малко ?
Стотици язовири и водоеми дадени под "аренда", следствие на което те не се Стопанисват а безобразно Експлоатират и след, като "арендатора" вече няма икономическа изгода от разпродажба на ресурса от риби, който е сършил,
осакатява флората и фауната на водоема и го изоставя до състояние на безжизнена локва.
В битката за власт, икономическа изгода и влияние спечелиха "аренадаторите" и изгубихме всички ние,
от които се очаква роболепно с наведена глава, като ято "балъци" да посегнат отново към олекналия си джоб и да внесат поредната такса, която отива за щатни заплати на безброй чиновници на батко и братко по разните му там ведомства.
Бракониерите тържествуват вече второ деситилетие, над желанието ни да си почиваме, като ходим за риба и да се чувстваме щастливи, като хващаме по някое и друго рибе.
Те са навсякъде, недосегаеми и винаги готови да пратят още една "бригада" на устието, ако през ноща нищо не са хванали в десетките си метри мрежи.
Там където от мен се изисква да спазвам норма от 3 килограма уловена риба за ден и там където, за да имам "щастието" да си къпя червея с надеждата да хвана някоя и друга каракуда с "билет" в джоба, други нощес и призори пред твоите очи ще вадят и последните 300 килограма от тазгодишната популация на същата тази риба ?
Кой, кой е и къде се намира в тази нещастна държава драги ми господа, а извинявайте за какъв билет говорехме,
че се поотнесох, както и да е явно вече няма значение.

- Zvezdichko
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Аз си купих билет, за да съм един от истинските риболовци. Защото е прието. Не ме интересуват тези дали ловят с мрежи, дали имат билет или нямат. Билетът е една стъпка напред за морал, който тепърва трябва да придобиваме като граждани на държава от Европейския съюз.
Изваждането на билета не е нищо сложно - отиваш в банката, привеждаш на сметката на ИАРА, дори снимка може да не ти потрябва - ще ти сканират от личната карта.
Единствено ме дразни, че не е както преди - книжка. Сега е листче, което дори не мога да го ламинирам.
Изваждането на билета не е нищо сложно - отиваш в банката, привеждаш на сметката на ИАРА, дори снимка може да не ти потрябва - ще ти сканират от личната карта.
Единствено ме дразни, че не е както преди - книжка. Сега е листче, което дори не мога да го ламинирам.
Кефя се на всичко, дори и на звяра на аватара 

-
- ще става разбирач
Билета донякъде е въпрос на манталитет който ти спомена, . . всеки си е БАШКА ЛУД .. тая крива хартия едва ли те прави отма истински риболовец (имам авери дето кйорава риба неможе да хванат даже ги е гнус да я държат в ръка , . .трябва ли им риболовен билет у крайан сметка . .)Zvezdichko написа:Аз си купих билет, за да съм един от истинските риболовци. Защото е прието. Не ме интересуват тези дали ловят с мрежи, дали имат билет или нямат. Билетът е една стъпка напред за морал, който тепърва трябва да придобиваме като граждани на държава от Европейския съюз.
Наздраве
късмет работа . .
Аз по добре на си купя за 30 лева риба отколкото за белет където не проверяват.
- barutchiata ©
- Администратор
Marco Polo написа:Мисля, че просто ти нямаш нищо общо с риболова, а оттам - и нищо общо с този форум...Afda написа:Аз по добре на си купя за 30 лева риба отколкото за белет където не проверяват.
Прав си Марко, от 10-ина минути няма нищо общо с форума.Направо не се сдържах след това изказване , за рибата и билета.
- dimitar_dv
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
А мен от 1990 година(тогажа бях на 8 години,но вуйчо ми,които ме запали по риболова ми вадеше детски билет....) са ме проверявяли точно .....2 пъти....Коментара го оставям за вас.....,но въпреки всичко сте продължавам да си вадя билет,наи-вече в памет на човека,които ме запали....
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ