Защо всъщност са ни билетите?

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

Аватар
Coldeye^
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Защо всъщност са ни билетите?

Мнение от Coldeye^ »

Абе колеги тея билета защо са ни след като пак плащаме за да ловим риба.Даваш пари за месечен или годишен билет уж да ловиш безплатно а не да бракониерстваш.Е да ама не.Ето и един пресен пример,в неделя(03.06.2007)отидох на езерото в сНиколово идва охраната вадя аз билета и оня ма гледа странно и ми вика тоя билет го покажи на оня дет ще дойде да те провери на р.Днав кажи сега с колко въдици ловиш и ми даи по 3 лева за всяка.Е на това му викам аз простотия.вярно че на платен водоем трябва да си платиш ама нали уж текето щяло да бъде с билети? :x :?
Нека запазим България чиста за нашите деца!
Изображение
mladen71
новобранец
новобранец

Мнение от mladen71 »

Колегата от Русе е прав човека ,същата работа е и при нас във Варна.Язовира на Николаека го дават разрешен през забраната но пък вземат такса :roll: и то десет лева, на язовир който не е зарибяван от години и общо взето не отиваш на риболов ,а на пикник с повече ракия и бира , че да не мислиш много, много за риболова :lol: :lol: :lol: .
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Мен пък тая година вече 3 пъти ме провериха... ей затва е билета.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
майтор милана
новобранец
новобранец

Re: Защо всъщност са ни билетите?

Мнение от майтор милана »

Coldeye^ написа:Абе колеги тея билета защо са ни след като пак плащаме за да ловим риба.Даваш пари за месечен или годишен билет уж да ловиш безплатно а не да бракониерстваш.Е да ама не.Ето и един пресен пример,в неделя(03.06.2007)отидох на езерото в сНиколово идва охраната вадя аз билета и оня ма гледа странно и ми вика тоя билет го покажи на оня дет ще дойде да те провери на р.Днав кажи сега с колко въдици ловиш и ми даи по 3 лева за всяка.Е на това му викам аз простотия.вярно че на платен водоем трябва да си платиш ама нали уж текето щяло да бъде с билети? :x :?
Това е нещо ново ,аз ходих няколко пъти на Текето и си беше безплатно само ми погледна билета. :smt102
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Напълно възможно - виж датата на последния пост преди твоя - преди 1 год. и 2 месеца :lol: :lol: :lol:
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
майтор милана
новобранец
новобранец

Мнение от майтор милана »

верно минало е доста време
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re:

Мнение от butnik »

Local написа:Мен пък тая година вече 3 пъти ме провериха... ей затва е билета.
Ами с тая физиономия на Станимъшка мутра,ще те проверяват ами,а пък мен никога не се ме проверявали :cry: и се чудя догодина дали да плащам :cry:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
sabbath
новобранец
новобранец

Мнение от sabbath »

Билета е за тва: :butthead: Ние плащаме на едни хора,които си разделят парите с други хора.Няма зарибяване, няма излавяне на бракониерите .Има само глоба на обикновенния човек щото не бил с 3 въдици ами с 4.Така ,че не си изваждаи билет,купи си една мрежа и хукваи.Няма никакав проблем.Вече едва се сържам да взема пушката и на яз.Бели лом за лов на бракониери тяхната м..... да е.....
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

Билетът, по моему е един вид застраховка, ако мине някои държавен орган да му го покажеш че ужким си редовен . . сега напоследък гледам тук доста потребители които си имат билети хващат доста повечко рибица от 3 килца, снимат разни рибета в живарниците . . не знам за какво е билета :]
късмет работа . .
Аватар
dragonaz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragonaz »

Защо са ни билетите ?
Вече никой от нас не може да си отговори.
Всяка година си купувам това листче хартия, но през 2008 г. за първи път останах с празното усещане,
на човек, който е бил излъган.
Не на човек, който се е прецакал, защото по характер съм съвестен и отговорен и смятам за правилно да
спазвам нормите, реда и законността и поради тези причини си купувам всяка година правото да ловя риба,
като "редовен".
Когато обаче общността не налага норма, не регулира условията и не съблюдава реда, а иска от теб да платиш,
такса, която с годините се увеличава, оставаш с чувството, че нагло си излъган.
Защо мисля така ?
Никой от нас вече не знае със сигурност на коя агенция, комисия и тн. сродни абревиатури плаща и за какво ?
Защо таксата всяка година става по-висока при положение, че рибата в язовирите става все по-малко ?
Стотици язовири и водоеми дадени под "аренда", следствие на което те не се Стопанисват а безобразно Експлоатират и след, като "арендатора" вече няма икономическа изгода от разпродажба на ресурса от риби, който е сършил,
осакатява флората и фауната на водоема и го изоставя до състояние на безжизнена локва.
В битката за власт, икономическа изгода и влияние спечелиха "аренадаторите" и изгубихме всички ние,
от които се очаква роболепно с наведена глава, като ято "балъци" да посегнат отново към олекналия си джоб и да внесат поредната такса, която отива за щатни заплати на безброй чиновници на батко и братко по разните му там ведомства.
Бракониерите тържествуват вече второ деситилетие, над желанието ни да си почиваме, като ходим за риба и да се чувстваме щастливи, като хващаме по някое и друго рибе.
Те са навсякъде, недосегаеми и винаги готови да пратят още една "бригада" на устието, ако през ноща нищо не са хванали в десетките си метри мрежи.
Там където от мен се изисква да спазвам норма от 3 килограма уловена риба за ден и там където, за да имам "щастието" да си къпя червея с надеждата да хвана някоя и друга каракуда с "билет" в джоба, други нощес и призори пред твоите очи ще вадят и последните 300 килограма от тазгодишната популация на същата тази риба ?
Кой, кой е и къде се намира в тази нещастна държава драги ми господа, а извинявайте за какъв билет говорехме,
че се поотнесох, както и да е явно вече няма значение.
Изображение
Аватар
Zvezdichko
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Zvezdichko »

Аз си купих билет, за да съм един от истинските риболовци. Защото е прието. Не ме интересуват тези дали ловят с мрежи, дали имат билет или нямат. Билетът е една стъпка напред за морал, който тепърва трябва да придобиваме като граждани на държава от Европейския съюз.

Изваждането на билета не е нищо сложно - отиваш в банката, привеждаш на сметката на ИАРА, дори снимка може да не ти потрябва - ще ти сканират от личната карта.

Единствено ме дразни, че не е както преди - книжка. Сега е листче, което дори не мога да го ламинирам.
Кефя се на всичко, дори и на звяра на аватара :)
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

Zvezdichko написа:Аз си купих билет, за да съм един от истинските риболовци. Защото е прието. Не ме интересуват тези дали ловят с мрежи, дали имат билет или нямат. Билетът е една стъпка напред за морал, който тепърва трябва да придобиваме като граждани на държава от Европейския съюз.

Изваждането на билета не е нищо сложно - отиваш в банката, привеждаш на сметката на ИАРА, дори снимка може да не ти потрябва - ще ти сканират от личната карта.

Единствено ме дразни, че не е както преди - книжка. Сега е листче, което дори не мога да го ламинирам.
Билета донякъде е въпрос на манталитет който ти спомена, . . всеки си е БАШКА ЛУД .. тая крива хартия едва ли те прави отма истински риболовец (имам авери дето кйорава риба неможе да хванат даже ги е гнус да я държат в ръка , . .трябва ли им риболовен билет у крайан сметка . .)
Наздраве
късмет работа . .
Afda
новобранец
новобранец

Мнение от Afda »

Аз по добре на си купя за 30 лева риба отколкото за белет където не проверяват.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Marco Polo написа:
Afda написа:Аз по добре на си купя за 30 лева риба отколкото за белет където не проверяват.
Мисля, че просто ти нямаш нищо общо с риболова, а оттам - и нищо общо с този форум...

Прав си Марко, от 10-ина минути няма нищо общо с форума.Направо не се сдържах след това изказване , за рибата и билета.
Аватар
dimitar_dv
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от dimitar_dv »

А мен от 1990 година(тогажа бях на 8 години,но вуйчо ми,които ме запали по риболова ми вадеше детски билет....) са ме проверявяли точно .....2 пъти....Коментара го оставям за вас.....,но въпреки всичко сте продължавам да си вадя билет,наи-вече в памет на човека,които ме запали....
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
Заключено

Обратно към “Риболовен билет и документи”