Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Курдел
Модератор: dantho.mihov
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Курдел
Някой знае ли как се хваща курдел?

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
-
- разбира нещата
- чуруликпенчо
- сериозен играч
ЛОВ НА КУРДЛИ
Инструкция за чужденци
Като ловно животно курделът поставя най-високи изисквания както към личните качества на ловеца, така и към ловната екипировка. Тъй като в хода на еволюцията той се е приспособил към метеорните дъждове и се е покрил с непробиваема броня, ловуването му става отвътре.
За лов на курдли са необходими:
А) в началната фаза — паста за предястие, сос от гъби, зелен лук, сол и пипер;
Б) в същинската фаза — оризова метличка и бомба с часовников механизъм.
I. Заемане на позиция.
Курдлите се ловят с примамка. Ловецът се намазва предварително с паста за предястие и кляка в браздата на оргама, след което спътниците му го посипват отгоре със ситно нарязан зелен лук и го подправят на вкус.
II. Курделът се чака в това положение. Когато животното се приближи, е необходимо да се запази спокойствие и да се хване с две ръце бомбата с часовников механизъм, която се държи между коленете. По правило гладният курдел лапа веднага. Ако курделът не иска да направи това, може за поощрение да се потупа нежно по езика. При вероятност да не се получи нищо някои препоръчват допълнително посоляване, но това е доста рискована постъпка, защото курделът може да кихне. Малко ловци са останали живи след такова кихане.
III. Лапналият примамката курдел се облизва и продължава нататък. След поглъщането ловецът незабавно пристъпва към активната фаза: изчиства от себе си с помощта на метличката зеления лук и подправките, за да може пастата да развие свободно очистителното си действие, после наглася бомбата с часовниковия механизъм и се отдалечава по възможно най-бърз начин обратно на посоката, от която е дошъл.
IV. При напускане на курдела ловецът трябва да внимава, за да да падне на ръцете и краката си и да не се удари.
За повече виж тук чуруликпенчо
http://www.sfbg.us/authors/s/stanislaw_ ... rnasta.htm
хахахаха....

Инструкция за чужденци
Като ловно животно курделът поставя най-високи изисквания както към личните качества на ловеца, така и към ловната екипировка. Тъй като в хода на еволюцията той се е приспособил към метеорните дъждове и се е покрил с непробиваема броня, ловуването му става отвътре.
За лов на курдли са необходими:
А) в началната фаза — паста за предястие, сос от гъби, зелен лук, сол и пипер;
Б) в същинската фаза — оризова метличка и бомба с часовников механизъм.
I. Заемане на позиция.
Курдлите се ловят с примамка. Ловецът се намазва предварително с паста за предястие и кляка в браздата на оргама, след което спътниците му го посипват отгоре със ситно нарязан зелен лук и го подправят на вкус.
II. Курделът се чака в това положение. Когато животното се приближи, е необходимо да се запази спокойствие и да се хване с две ръце бомбата с часовников механизъм, която се държи между коленете. По правило гладният курдел лапа веднага. Ако курделът не иска да направи това, може за поощрение да се потупа нежно по езика. При вероятност да не се получи нищо някои препоръчват допълнително посоляване, но това е доста рискована постъпка, защото курделът може да кихне. Малко ловци са останали живи след такова кихане.
III. Лапналият примамката курдел се облизва и продължава нататък. След поглъщането ловецът незабавно пристъпва към активната фаза: изчиства от себе си с помощта на метличката зеления лук и подправките, за да може пастата да развие свободно очистителното си действие, после наглася бомбата с часовниковия механизъм и се отдалечава по възможно най-бърз начин обратно на посоката, от която е дошъл.
IV. При напускане на курдела ловецът трябва да внимава, за да да падне на ръцете и краката си и да не се удари.
За повече виж тук чуруликпенчо

http://www.sfbg.us/authors/s/stanislaw_ ... rnasta.htm
хахахаха....

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Курдлите са люлката на нашата цивилизация.Някога, преди хилядолетия, не сме имали нито градове, нито великолепни къщи, нито техника, нито резерви/… Тогава тези кротки, могъщи същества са ни отгледали и спасили в тежките периоди на срумовете. Без курдлите нито един ардрит нямаше да доживее до днешните прекрасни дни, а ето че сега са станали ловна плячка, унищожават ги и ги тормозят — каква ужасна, черна неблагодарност!
НЕ на курделското бракониерство!
НЕ на курделското бракониерство!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Курдел
най добре,доколкото знам се лови на ЕШЛЕНИчуруликпенчо написа:Някой знае ли как се хваща курдел?![]()

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
-
- фен клуб-скобар
5кила написа:най добре,доколкото знам се лови на ЕШЛЕНИчуруликпенчо написа:Някой знае ли как се хваща курдел?![]()
но сьм чувал,че в някои краища на света успешо ползват ВОЖА,ЮРДА,СОС ПИЩЕНГЯС,ЧОРЕЙБЕ и др...в Хонг Конг,до там са стигнали(баахти му и китайците),че го хващат,като му подадат СИРЕНЕ НА ПРЬЧКА и изкрещяват магическата фраза "ТЕ ХАС МИ ПЕЛЕ ЗАРЯ" -за южната част и "ТЕ ХАС МИ ТАДЕСКУ БАРО КАР"-за северната...
![]()
![]()
я,колко мноо знам по вьпроса
![]()
-
- фен клуб-скобар
5кила написа:най добре,доколкото знам се лови на ЕШЛЕНИчуруликпенчо написа:Някой знае ли как се хваща курдел?![]()
но сьм чувал,че в някои краища на света успешо ползват ВОЖА,ЮРДА,СОС ПИЩЕНГЯС,ЧОРЕЙБЕ и др...в Хонг Конг,до там са стигнали(баахти му и китайците),че го хващат,като му подадат СИРЕНЕ НА ПРЬЧКА и изкрещяват магическата фраза "ТЕ ХАС МИ ПЕЛЕ ЗАРЯ" -за южната част и "ТЕ ХАС МИ ТАДЕСКУ БАРО КАР"-за северната...
![]()
![]()
я,колко мноо знам по вьпроса
![]()
Сега те хванах ,че не знаеш китайски..........Това си е на цигански