Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Каква е тази въдица
Модератор: sapuna
Каква е тази въдица
Здравейте колеги. Някой знае ли какъв тип е тази въдица и за риболов на какво мога да я използвам. Възрастта и е на поне 25 години и ми се струва доста тежка. Марката която пише е LIPNO, чували ли сте нящо за нея?
- Прикачени файлове
-
- 20131009_110804.jpg (52.98 KiB) Преглеждано 2164 пъти
-
- 20131009_110711.jpg (102.13 KiB) Преглеждано 2164 пъти
-
- 20131009_110659.jpg (97.23 KiB) Преглеждано 2164 пъти
- stefan4etoo
- сериозен играч
Re: Каква е тази въдица
Мерцедеса на дънарките по онова веме
-
- новобранец
Пръчката е изключително здрава и може да се използва за риболов на сом и шаран.Мисля че твоята е шаранския модел.
Със сигурност пръта е шаранджийски.Имал съм такива с подвижен първи водач.
Истинска,, дънарка ,, от фибро стъкло ! От първите Липно е ,щом е с подвижния водач , подмени си водачите с по качествени и е ,,вечна,, . Тежи доста ,но си има стойки за тази работа !
-
- ще става разбирач

stefan4etoo написа:Мерцедеса на дънарките по онова веме
Ма прав си колега... Преди години си купих 2 по 2.80 на Липно. За тях не спах 4 дена . Чаках да ги докарат в магазина,а и 2 литра ракия от баща ми взех за магазинера - иначе няма. И след това всички ми завиждаха. Голяма гордост бяха. Ма и какви колове... не е истина. Само за сом стават. Помня 5 кг. шаран едва го усещаше...
Христо - наслука на всички
ЛИПНО - чехски.Имам 3 от тях- невероятно здрави пръчки.В комбинация с РОЕН 3 П са незаменими за риболов на Дунава.
Благодаря на всички за отговорите и помощта. Точно от такава въдица имах нужда, остава само да си взема една шаранджийска макара и съм готов.
- antivik
- кандидат преподавател
Абсолютна дънарка от моята младост приблизително. 

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- научил се да хвърля
Имам същата Lipno na 2.40-8160 е модела,но малко са и ръждясали водачите,но не от там където минава такъма...как мога да махна ръждата,защото и според мен пръчката си заслужава?
- antivik
- кандидат преподавател
asencvetichev написа:Имам същата Lipno na 2.40-8160 е модела,но малко са и ръждясали водачите,но не от там където минава такъма...как мога да махна ръждата,защото и според мен пръчката си заслужава?

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
И аз имам такова наследство. Много здрава тояга шаран 7.200 кг. почти не я огъна. Ама много тежка и незнам колко и е акцията, лично аз не мога да постигна повече от 30 метра дистанция с нея.
-
- научил се да хвърля
Мисля,че и на мен 30 метра ми е максимума...ако не я вкарвам с лодка доста малка дистанция покривам:)
Чудя се ако и сложа по-дебело влакно към 0.50 и една пружина, че на нея повече захранка поема колко ли ще мога да метна.
И аз ще сменям водачите, че и моите са ръждясали. Иначе пръчката много ме кефи и ще си я ползвам. Най ме радва това, че не е произведена в Китай.