Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Куки за скобар на фидер
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Куки за скобар на фидер
Значи днес бях на риболов за скобар на фидер.Стръфта е стиропор или в комбинация с бял червей.Какви ли не куки не пробвах камасан б531.мустад предимно номер 10 но имах много откачания.Какви куки бихте ми препоръчали за такъв риболов с такава стръв.
- boreto1
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Куки за скобар на фидер
Кажи какво ти е основното влакно и повода какъв е ?dimitur_dimitrov90 написа:Значи днес бях на риболов за скобар на фидер.Стръфта е стиропор или в комбинация с бял червей.Какви ли не куки не пробвах камасан б531.мустад предимно номер 10 но имах много откачания.Какви куки бихте ми препоръчали за такъв риболов с такава стръв.
-
- разбира нещата
Намали размера на куките! Номер 10 е шаранска кука,опитай с номер 14!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Колега пробвай с Gamakatsu LS-2210G 10-12 номер аз съм много доволен от тях

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Намали размера до 14 на 651 и ще видиш резултата още при първата закачена риба.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Скобар= куки 14-18, в зависимост от сезон, вода, луна, налягане,стръв, настроение и т.н. 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Пешо ,ти пък кога лови скобар...Pe6o_Tikvata написа:Колега пробвай с Gamakatsu LS-2210G 10-12 номер аз съм много доволен от тях

Куките са перфектни за скобар,ама в по малките размери 12-14номер,зависи от скобара де и то основно за плувка,за големи скобари трябват по корави куки,щото тези са тънички и се изправят...
Тва какво общо има със номера на кукитеСкобар= куки 14-18, в зависимост от сезон, вода, луна, налягане,стръв, настроение и т.н.![]()

14 номер на Говнер,Камасан и Дамакатсу

Може Би 14 на Камасан B611Намали размера на куките! Номер 10 е шаранска кука,опитай с номер 14!
Ловил съм скобари на 7-9 номер мустад,вместо кукоизваждач,бъркаш с пръст в чекеджето

Аз там съм пораснал...
-
- новобранец
boreto1 написа:Кажи какво ти е основното влакно и повода какъв е ?dimitur_dimitrov90 написа:Значи днес бях на риболов за скобар на фидер.Стръфта е стиропор или в комбинация с бял червей.Какви ли не куки не пробвах камасан б531.мустад предимно номер 10 но имах много откачания.Какви куки бихте ми препоръчали за такъв риболов с такава стръв.
основно 0.20 повод 0.14.Когато сложа по малки от 10 номер още повече се откачат.Защото тук на Дунав сега излизат скобари от порядака на 500гр до 1кг.
Куки Owner
http://fishingshop.bg/%D0%9A%D0%A3%D0%9 ... de-blue-14" onclick="window.open(this.href);return false;
Или Mustad
http://fishingshop.bg/%D0%9A%D0%A3%D0%9 ... -mustad-14" onclick="window.open(this.href);return false;
Но аз лично препоръчвам Owner
http://fishingshop.bg/%D0%9A%D0%A3%D0%9 ... de-blue-14" onclick="window.open(this.href);return false;
Или Mustad
http://fishingshop.bg/%D0%9A%D0%A3%D0%9 ... -mustad-14" onclick="window.open(this.href);return false;
Но аз лично препоръчвам Owner
- трапера
- сериозен играч
За размера на тия риби комбинацията ти е добра. Преди години като нямаше Оунър, Камасан, Гамакатцу...... как ги ловяхме?!? С каквото има,предимно Мустад-най-добрите куки след Марутоdimitur_dimitrov90 написа:
основно 0.20 повод 0.14.Когато сложа по малки от 10 номер още повече се откачат.Защото тук на Дунав сега излизат скобари от порядака на 500гр до 1кг.

Важно е- кога се откачат след засечката, по време на вадене на линията или при самото вадене от водата???
И на мен са се откачали когато на полегат бряг използвах кепче с къса дръжка- рибата побеснява на плиткото. Проблема изчезна с използването на по дълга дръжка, каквито сега се използват масово. Даже трябва да се нагазва с ботушите във водата понякога. Зависи от мястото на риболов!
Преди години имаше едни френски куки на VMC- бели, ковани,много остри и с добра контра. Имаха и добра извивка за стиропорено топче. Не бяха дебели-не пукаха белия червей.
Сега може да се използват десятки, но със захлаждането на водата трябва да се падне на 12ки 14ки.
Ако рибите са много и гъсти

Успех

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
-
- новобранец
Мерси колега.Предимно се откачат при засечка.Пробвах на камасан b560 и почти нямам откачания.трапера написа:За размера на тия риби комбинацията ти е добра. Преди години като нямаше Оунър, Камасан, Гамакатцу...... как ги ловяхме?!? С каквото има,предимно Мустад-най-добрите куки след Марутоdimitur_dimitrov90 написа:
основно 0.20 повод 0.14.Когато сложа по малки от 10 номер още повече се откачат.Защото тук на Дунав сега излизат скобари от порядака на 500гр до 1кг.![]()
Важно е- кога се откачат след засечката, по време на вадене на линията или при самото вадене от водата???
И на мен са се откачали когато на полегат бряг използвах кепче с къса дръжка- рибата побеснява на плиткото. Проблема изчезна с използването на по дълга дръжка, каквито сега се използват масово. Даже трябва да се нагазва с ботушите във водата понякога. Зависи от мястото на риболов!
Преди години имаше едни френски куки на VMC- бели, ковани,много остри и с добра контра. Имаха и добра извивка за стиропорено топче. Не бяха дебели-не пукаха белия червей.
Сега може да се използват десятки, но със захлаждането на водата трябва да се падне на 12ки 14ки.
Ако рибите са много и гъстивземай няколко модела и големини и проба му е майката!
Успех
Аз също съм за Gamakatsu 2210. Ползвам куката както за мач, така и за фидер и директен! Номера само 10 и 12 взимам...