Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Хвани и изпържи
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Хвани и изпържи
Есен е.
Oктомври е.
Едно време хората са вдигали революции по това време (всъщност през ноември де, ама по стар стил е било октомври
).
В наши дни, оня ден, един видинчанин хвана сом 48 кг.
Това запали кръвта ми, исках и аз да хвана сом.
Та вчера си стоя и гледам Дунава......по него бавно се стича мъгла, мъзга, мазут и шлепове (нищо, че за да има рима трябваше да кажа "и мамут"):

Обаче не ми трябва рима, по' ми трябва риБа!
Поглеждам към "Белият лебед" и почвам да се чудя, да се мая, да се почесвам по главата
, да подръпвам замислено брадата си...става ли времето за лодка или не?

Поглеждам да видя дали има други ентусиасти, но единственото движение идва от два шлепа в луда гонка
:

Започнах да ги окуражавам с викове "дай, даааааай!" и постепенно левият дръпна с едни гърди напред:

Пуснах една мислена линия за финиш между яхтата и острова и заложих двайсетачка на левия шлеп:

Какъв спринт в последната отсечка, драги зрители, не е истина направо, двигателите бумтят, секциите скърцат иииииииии.......моят фаворит пресече линията пръв!

Другият остана назад да му диша прахоляка...ъъъ...вълните, водните пръски и мириса на дизел.

"Белият лебед" се лашкаше от вълните на преминалите шлепове и ми шептеше "хааааааайде, хаааааайде".

Дунавът и той ме подканяше с обещания за пълна лодка с риба, даже нещо спомена, че в това мрачно време било само за бяла риба...

Само толкова ми трябваше - за норматив лодката бе оборудвана, въдици и такъми заеха пълна бойна готовност, аз наденах екипировката и се маскирах, за да не ме познаят рибите:

Гаааааааааааазззззззз.....

Прррррррррр!

Хопа-хопа:

И следващата:

Така си мина денят.....настъпи вечер, но месецът така и не изгря:

Но пък изгря моята звезда...най-накрая сом, за който си заслужава да пиша!

След три дни ще ви кажа колко дълъг и колко килограма беше, а дотогава ще чакам догатки за това, ползвайки за ориентир плика на Кауфланд.
Нека го приемем като следствен експеримент, за да видим един плик може или не може да влияе на окомера.......та к'во викате, колко е голям този сом:

Ето го и в близък план:

И още един жокер:

Време е вече за заключителната фаза, всички рибофили могат да си изключат компа, защото следват гротески!!!
В червата на по-голямата щука имаше две рибки:

В червата на по-малката не знам какво е имало, защото си плува в реката, а не в мазнината.
В сома пък имаше пластмасова чаша:

Рибите бяха транжирани и претворени в мариновани пържолки:

След което последва най-тривиално овъргаляне в брашно:

...и последва рилийз в олиото:

След това какво друго му остава на човек, освен да хапне прясна дунавска риба, да пийне едно тъмно пиво и да погледне към светлото бъдеще...

В заключение - няма такова нещо като "майсторлък" в риболова - всичко опира до наличието на риби във водоема, до късмет и до опит!
Но стига думи, ето и малко динамика:
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/p9gAI5Q6k54?hl=en_US& ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/p9gAI5Q6k54?hl=en_US&version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Oктомври е.
Едно време хората са вдигали революции по това време (всъщност през ноември де, ама по стар стил е било октомври

В наши дни, оня ден, един видинчанин хвана сом 48 кг.
Това запали кръвта ми, исках и аз да хвана сом.
Та вчера си стоя и гледам Дунава......по него бавно се стича мъгла, мъзга, мазут и шлепове (нищо, че за да има рима трябваше да кажа "и мамут"):

Обаче не ми трябва рима, по' ми трябва риБа!
Поглеждам към "Белият лебед" и почвам да се чудя, да се мая, да се почесвам по главата

Поглеждам да видя дали има други ентусиасти, но единственото движение идва от два шлепа в луда гонка

Започнах да ги окуражавам с викове "дай, даааааай!" и постепенно левият дръпна с едни гърди напред:

Пуснах една мислена линия за финиш между яхтата и острова и заложих двайсетачка на левия шлеп:

Какъв спринт в последната отсечка, драги зрители, не е истина направо, двигателите бумтят, секциите скърцат иииииииии.......моят фаворит пресече линията пръв!

Другият остана назад да му диша прахоляка...ъъъ...вълните, водните пръски и мириса на дизел.

"Белият лебед" се лашкаше от вълните на преминалите шлепове и ми шептеше "хааааааайде, хаааааайде".

Дунавът и той ме подканяше с обещания за пълна лодка с риба, даже нещо спомена, че в това мрачно време било само за бяла риба...

Само толкова ми трябваше - за норматив лодката бе оборудвана, въдици и такъми заеха пълна бойна готовност, аз наденах екипировката и се маскирах, за да не ме познаят рибите:

Гаааааааааааазззззззз.....

Прррррррррр!

Хопа-хопа:

И следващата:

Така си мина денят.....настъпи вечер, но месецът така и не изгря:

Но пък изгря моята звезда...най-накрая сом, за който си заслужава да пиша!

След три дни ще ви кажа колко дълъг и колко килограма беше, а дотогава ще чакам догатки за това, ползвайки за ориентир плика на Кауфланд.
Нека го приемем като следствен експеримент, за да видим един плик може или не може да влияе на окомера.......та к'во викате, колко е голям този сом:

Ето го и в близък план:

И още един жокер:

Време е вече за заключителната фаза, всички рибофили могат да си изключат компа, защото следват гротески!!!

В червата на по-голямата щука имаше две рибки:

В червата на по-малката не знам какво е имало, защото си плува в реката, а не в мазнината.

В сома пък имаше пластмасова чаша:

Рибите бяха транжирани и претворени в мариновани пържолки:

След което последва най-тривиално овъргаляне в брашно:

...и последва рилийз в олиото:

След това какво друго му остава на човек, освен да хапне прясна дунавска риба, да пийне едно тъмно пиво и да погледне към светлото бъдеще...

В заключение - няма такова нещо като "майсторлък" в риболова - всичко опира до наличието на риби във водоема, до късмет и до опит!

Но стига думи, ето и малко динамика:
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/p9gAI5Q6k54?hl=en_US& ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/p9gAI5Q6k54?hl=en_US&version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Хвани и изпържи
хехе еваларка за репортажа
и рибите !
Най после нещо подобаващо за рибарски форум
Поздрави !!

Най после нещо подобаващо за рибарски форум

Поздрави !!
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- pacho109
- сериозен играч
Браво
Много оригинално и с много чувство за хумор
Сомът е .....11 кг.

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- GODzillata

А, така, започвам със статистиката, досега имаме:
1.
pacho109 написа:...Сомът е .....11 кг.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!

- minchoto
- ще става разбирач
8.500GODzillata написа:![]()
А, така, започвам със статистиката, досега имаме:
1.pacho109 написа:...Сомът е .....11 кг.

Поздравления за улова

Последно промяна от minchoto на Нед Окт 13, 2013 10:03 pm, променено общо 1 път.
Само като прочетох заглавието и си казах-това е тема на Годзилата
Адмирации за риболова и кулинарните умения

Адмирации за риболова и кулинарните умения

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Нищо,че въпроса е повече шамарче към една друга особа но и аз ще се излашкам.
8кг
8кг
-
- новобранец
Според мен е около 6 кг.
- G.Petkov
Тази е една от малкото нестандартни теми, които съм чел в форума
!
Ама, така е,
Като хванеш хубава риба - адреналина прелива в творчески взрив от остоумие
!
Пък и Киро си е майстор на лакърдиите
!
Хайде,
Тази година 8 кг,
Догодина - 18 кг
!

Ама, така е,
Като хванеш хубава риба - адреналина прелива в творчески взрив от остоумие

Пък и Киро си е майстор на лакърдиите

Хайде,
Тази година 8 кг,
Догодина - 18 кг

- dimmitov
- ще става разбирач
Нека да предположа нещо, в тази тема моралистите ще са пас.Повечето от тях се обаждат само там дето знаят че ще им мине номера, дето вика народа ,, На умряло куче нож вадят,, Те са като онези дето като срещнат бракониери все са си забравили фотоапарата и GSM-а.Мишоците ще си останат по дупките.minchoto написа: Интересно ми е сега да видя кога ще те налазят форумните "моралисти"
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Кире прати малко сомско бре,кат гледам как си го нагласил малиии.
Сомето е 7 кила.
Сомето е 7 кила.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- lishev_64
- разбира нещата
dimmitov написа:Нека да предположа нещо, в тази тема моралистите ще са пас.Повечето от тях се обаждат само там дето знаят че ще им мине номера, дето вика народа ,, На умряло куче нож вадят,, Те са като онези дето като срещнат бракониери все са си забравили фотоапарата и GSM-а.Мишоците ще си останат по дупките.minchoto написа: Интересно ми е сега да видя кога ще те налазят форумните "моралисти"

Че то как де се обадят, като устите им са пълни със слюнка?

..........................................................................................
ЕВАЛА КОЛЕГА

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!