GPS за морето

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

GPS за морето

Мнение от didooo »

Колеги мога ли вместо ГПС да си взема хубав телефон
тоест става ли на телефон да се сложи карта на нашето крайбрежие и същата работа ли ще върши
sadechev
новобранец
новобранец

Re: GPS за морето

Мнение от sadechev »

Става,аз ползвам навионикс за айфон.
dimitarl
новобранец
новобранец

Мнение от dimitarl »

По принцип става.Става и с програмата която колегата е написал (независимо дали е за айфон или телефон с Андроид), става и с някои от приложенията на Гармин(зависи от версията на Андроида- при по новите не върви, или поне при мен не върви.
Друг е въпроса какво ще се случи с телефона при солени капки(освен ако телефона не е добре защитен), колко ще издържи батерията при работа на GPS-a, и не на последно място точността на вътрешния GPS. Аз от моя не съм доволен (телефона е с андроид ама най-вече зависи с какъв чип е), много бавно позиционира и точността е никаква. Е, при друг телефон положението може да е различно.Правя опити да го подкарам с външен блутут приемник ама още не съм успял.
За съжаление не мога да кажа купи си едисакакъв телефон и едиси кое приложение ще работи, аз поне не съм успял да намеря универсално приложение, на някой върви на други не.Сега ще опитам да направя снимки на това което се вижда на телефона с Навионикс и после ще ги кача, а снимки на Гармин съм качвал някъде в морския раздел.
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

в гадни екстремни условия е препоръчително да си с водозащитен ДжиПиЕс със автономно захранване поне за 12 часа. В нормално време ще се оправиш с всякакво устройство.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”