Спининг с блесна

Модератори: Павел Иванов, sestrata

makenzi
новобранец
новобранец

Спининг с блесна

Мнение от makenzi »

Здравейте колеги, спининга е една муха която от скоро ми е влязла в главата и не иска да излезе, може би за добро. В тази област съм абсолютно начинаещ, не че за първи път хващам въдица, но винаги съм свързвал риболова с плувката, сега смятам да опитам нещо различно. Като за начало си купих спининг, плетено влакно, един воблер, и две блесни. Подходяща макара ми подари един приятел. С воблера изглежда всичко си е наред , хвърлям го на прилична дистанция, поне според мен, водя го що годе прилично – върха на пръчката трепти, осещам и вибрациите. С блесните за съжаление нещата не стоят така –няма трептене на върха на спининга, няма вибрации. Понеже както казах съм начинаещ, не разбирам къде е проблема, дали само в мен или и в спининга? Сега малко подробности – блесните са Моска номера 2 и 3, влакното е плетено 0,08 не е от най-скъпите, спининга е Formax Cort X акция 0,5-7гр. дължина 2м. Относно начина на водене – хвърлям блесната, след като падне във водата на около 15метра, завъртам спининга на 90 градуса спрямо влакното и започвам да въртя, само че не осещам никакви вибрации, нито виждам върха да трепти, когато блесната е видима от брега се вижда че листото се върти и не е блокирало. Моля ви, кажете ми това нормално ли е или не. Ако не е нормално, има ли някой колега същия спининг/пръчка и как е при него. Ако смятате, че проблема в мен кажете къде греша. Приемам всякакви препоръки и укори.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Спининг с блесна

Мнение от Д.Граховски »

Нормално си е не се притеснявай, давай напред и скоро ще усетиш тръпката.С въртящите можеш да пробваш и по-бърза или по-бавна проводка.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

При блесните и клатуните няма трептене на върха на пръчката. Всичко е нормално....
При въртележките само трябва да усетиш "напора" и върху бланката, това означава че листото се върти и блесната работи как си требва. При клатуните, този "напор" е по слаб и ако има силен такъв съчетан с трептене на върха, това не е добре, означава, че последната ти се е оплела в основното влакно и не ходи как си требва...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

При положение, че листото на блесната се върти, другото са подобности.
Относно това, дали върха на пръчката трепти при ползване на блесна, съм на друго мнение, но то няма връзка с настоящата тема...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
makenzi
новобранец
новобранец

Мнение от makenzi »

Благодаря на всички отзовали се, за поощренията и съветите. Следващата събота и неделя продължавам в същия дух.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Правилно са казали аверите, всичко си е на ред :wink: , сега ти пожелавам и първатариба, че да усетиш тръпката от удара и напъването по линията :smt051 .
А-а и едно предупреждение случи ли ти се горното, изобщо не си мисли, че ще останеш само с едното воблерче и двете въртушки :wink: , тогава се започва оглеждане, търсене, пробване и докат` се усетиш станали н`ам колко си кутии :wink: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Атанас_Д
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Атанас_Д »

Стъпил си на много правилна плочка по тротоара.. :drinkers:
Тепърва всичко започва за теб в един много ама много емоционален риболов.
Никога не се отказваи.Престои ти да усетиш тръпката..
Я сподели къде ловиш и каква хищна риба искаш да хванеш?
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Мунчо написа:Относно това, дали върха на пръчката трепти при ползване на блесна, съм на друго мнение....
Мунчо, вземи го сподели де, недей се скрънза като габровски.... зевзек. :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
makenzi
новобранец
новобранец

Мнение от makenzi »

Атанас_Д написа: ...Я сподели къде ловиш и каква хищна риба искаш да хванеш?
Чак пък да ловя, по-скоро тренирам далечно хвърляне на примамки и уцелване на мислена точка във водоема. А водоемите са Богров, Кривина и един малък преди 777 на Враждебна.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”