Помощ при избор на въдица

Модератор: sapuna

Аватар
nazoman2000
новобранец
новобранец

Помощ при избор на въдица

Мнение от nazoman2000 »

Колеги, здравейте,
да помоля за съдействие при избор на двуколенна въдица. Моля за мнение колеги, които са ги ползвали или са запознати за следните предложения:

FL STRATEGIST 360

JRC Powerplay 3

TFGear Banshee 3,60

Предварително благодаря

Поздрави
Най-важното е да си мераклия и да правиш нещата с кеф
Аватар
nazoman2000
новобранец
новобранец

Re: Помощ при избор на въдица

Мнение от nazoman2000 »

Или пък предлагайте и други. Може и на 3,90, но двуколенни и акция поне 3lb
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

FL турнамент 3,5 либри
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Аз съм с Banshee - 3,60 : 3,25 lb....вече два сезона и съм изключително доволен от пръчките...поради няколко прични...разбира се субективни... :!:
1. Строй...идеален, според моя вкус...нито много меки, нито пък адски ''дръвчета''...перфектна среда.
2. Бланка...общо взето тънка, 15-16 мм., в основата, с много удобен захват....и около 330 гр. тегло.
3. Макародържач и водачи...за мен, перфекктни, добре заляти и напаснати.
4. Носи здраво товарене и постига прилични дистанции...80-90 гр + ПВА !
Имал съм, берклита, дефендъри, елиминатори...обаче тези ми заспаха...но пак казвам, причините да ми харесат, са доста субективни, практикувам шаранджийски риболов, 5-6 пъти в годината, за по 2-3 дни....и така.
На друг може да се сторят ''боклуци'', така че, избора и вкуса за всяка пръчка, е относително понятие.
:drinkers:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

За сетен път, се убеждавам, че писането, в този форум, е пълно безумие и излишно усилие, като всеки път си казвам, че ще спра да го правя...още повече, когато няма никакъв смисъл от написаното. Идеята за взаимопомощ тук, в този форум е изчерпана, безвъзвратно...само консуматори. Много жалко.
Това беше последно от мен...и ще пия за това... :drinkers: :drinkers: :drinkers:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
nazoman2000
новобранец
новобранец

Мнение от nazoman2000 »

tamihal написа:За сетен път, се убеждавам, че писането, в този форум, е пълно безумие и излишно усилие, като всеки път си казвам, че ще спра да го правя...още повече, когато няма никакъв смисъл от написаното. Идеята за взаимопомощ тук, в този форум е изчерпана, безвъзвратно...само консуматори. Много жалко.
Това беше последно от мен...и ще пия за това... :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Прав си колега. Първо искам да изкажа благодарност към теб и колегата Димитър Чаушев за изказаното мнение. Все се надявам, че малкото постове по темата се дължат на факта, че съм сравнително нов във форума и малко колеги ме познават. Както си описал основната идея на всеки един форум е взаимопомощта и вярвам, че и други колеги ще се отзоват.
А към другите колеги, все още събирам мнения, така че, който има желание да помогне, нека помогне
Поздрави на всички
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Сега ще ви отговоря от моята камбанария!
1 .Не вземам отношение ,защото едната от посочените въдици е моя компетенция и обект на вноса ми!Направя ли го ,ще излезе че си правя реклама!
2. Подобни теми и дискусии ,визиращи сравнението точно между тези сопи има достатъчно!Писва да се дъвче едно и също нещо с месеци и години!
3. Питането е изключително неконкретно и отговор не може да бъде даден!Пояснявам - няма нищо общо в посочените три въдици!Отделно ,никъде не прочетох във въпроса "къде ще се лови ,как ще се лови ,какво ще се лови"!!!

Мисля ,че дори само т.3 е предостатъчна!
Хубава вечер от мен ,Наздраве и Наслука!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
nazoman2000
новобранец
новобранец

Мнение от nazoman2000 »

Баси, още колко мноооого хляб има да ям докато се науча :oops: :oops: :oops: .
Сега като чета мнението на sapuna се убеждавам в това. Аз наистина съм питал като някой охлюв, пък вече се мисля за шаранджия. :lol:

1. Тъй като си доста запознат с FL-ите драсни едно лично, дори и да бъде реклама, тя ще бъде насочена единствено към мен
2. Виновен съм, че дали ме домързя, дали нещо друго, но не прегледах темите и поисках мнения на готово.
3. Ще се ловят шарани и амури. До сега съм посещавал предимно малки до средно големи платени водоеми (около Варна, Русе и София), ама за следващия сезон се стягам и на свободни водоеми.

Колега sapuna благодаря за това мнение и за мнението по другата некадърно зададена тема Помощ за избор на Big Pit макара. Там отново аз съм лауреата. Ама поне май вече се спрях на макаре

Поздрави на всички и наслука
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Въпреки ,че Стратега е с надпис 3,75lb реално отговаря на 3,5.Човек сменил няколко модела въдици и боравил с някой от скъпите модели ще ме подкрепи в това ми твърдение.
Въдицата е изненадващо добре направена и покрива много от основните изисквания за една шаранджийска сопа.Строят е прогресивна парабола и се усеща както при кастинг ,така и при ваденето на различен калибър риби!Водачите са разпределени много кадърно ,изнесени и с нужния диаметър ,с две думи - пръчка за дистанции!При тежест 100-110гр дистанциите от 140-150м не са никакъв проблем!До колкото помня ,на миналогодишно състезание имаше опити над 170м!Не ми харесваше единствено металния макародържач и оплетката на дръжката ,но китайчетата са заложили на това да копират Century C2 и така са го сътворили.В момента този проблем е отстранен ,тъй като новата серия е с FUJI макародържач и хиперлонова дръжка!Може да се види в раздел "Продавам" ,пуснал съм комплект въдици!
Някои впечатления и ТТД :
- http://ribargo.bulgarianforum.net/t1316-topic" onclick="window.open(this.href);return false;
- http://ribargo.bulgarianforum.net/t1620-topic" onclick="window.open(this.href);return false;

FL Tournament е наследника на Pokee Tournament.Евтина пръчка ,пипната ,но мекичка.Пишат ,че е 3,5lb ,обаче е по слабичка.Строят и е пълна парабола и няма нищо общо с Поки ,освен в името на модела!
За Банше не мога нищо конкретно да кажа.Един единствен път клатих ,но "на сухо" и ... и тя ми се видя мекичка - пръчка за удоволствие!

За това подчертах ,че е много важно къде и какво ще се лови!Ако си на Янтра - Стратега или нещо по хард.Ако си на язовир ,гониш над 100м ,нямаш лодка и спод пак опираме до него!Ако обаче нанасяш монтажите и търсиш само удоволствито ,то Пауърлея на 3lb ,та дори и на 2,75 е твоята въдица!На пазара в момента има толкова голямо разнообразие ,че е невъзможно човек да не открие това ,което му е необходимо!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
nazoman2000
новобранец
новобранец

Мнение от nazoman2000 »

Колега, шапка ти свалям :prayer: Благодаря за изчерпателния и ясен отговор. Вече се ориентирах към какво да се насоча.
Поздрави
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”