Риболовни приключения в света на спининга

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Живко Славов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Риболовни приключения в света на спининга

Мнение от Живко Славов »

Здравейте колеги и приятели в тази тема ще споделям с вас риболовните си излети.
Дата 10.10.2013г.Чудих се какво да правя във вкъщи и ми хръмна идеята да посетя ез.Загорка в Стара Загора за да проверя как стоят нещата с хищниците. Когато пристигнах нямаше много рибари, а езерото ме посрещна така. Няколко снимки на това така красиво място.
Изображение
Изображение
Изображение
Ето го и оръжието което използвам. Почти на всякъде където отида и знам, че има хищник залагам на мепс циклоп поради факта, че ми е извадила много и различни риби.
Изображение
Много от вас няма как да знаят ако не са идвали, че езерото е разделено на нова и стара част както го наричаме ние старозагорците.(по-горе показах новата част, а тук това е старата)
Изображение
На старото езеро от години се носят слухове за големи крокодили поради факта, че години наред в него имаше паднали дървета,дънери,клони и риболова беше труден. Радостен от това, че вече почистенно имам шанса да ударя някоя баба щука направих първия кастинг.
По средата на проводката, нещо изпъна леко линията. Дали не е закачка? Мне малко бебе...
Изображение
Помислих си "супер,тръгна риболова щом с първата проводка вадя риба".
Последва релийз.
Изображение
Облавях този саз от всички страни защото нещо бухаше вътре в него и бях сигурен, че би било страхотно укритие за някоя трофейна щука.
Изображение
След една от поредните проводки около него имах, удар на риба която се откачи точно до брега. Щуката беше малко по-голяма от предишната. След това пробвах почти всички примамки на който съм имал риби, но нямах слука. Времето напредваше и трябваше вече да потеглям. Е не хванах много риби, но прекарах един хубав ден покрай водата.
Изображение
Изображение
Изображение

Това е от мен за сега. Наслука на всички. Много приятни моменти с любимото ни хоби и нека бъдем по-позитивни тук във форума. :smt006
Аватар
rockeagle35
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Риболовни приключения в света на спининга

Мнение от rockeagle35 »

И аз ще споделя нещо за въпросното езеро, макар и темата да е твоя, ама да знаят хората - отивам в 3-4 следобеда след работа да пробвам няколко нови примамки(изобщо не се и надявам на сериозен риболов). Разпъвам, изкача един пич и почва да ми приказва за трофейни бели риби в тая локва. ОК, викам, айде дай да ти плащам и да се успокоиш с рекламата. Хубаво - дай 8лв. Кви 8лв, за 2-3часа "риболов", бе?! Не, 8лв. Хубаво, няма да се разправям, плащам ти и отивам на старото да не ми мине целия град през главата. Не, на старото не може на спининг да ловиш. Еми майката, тогава, ще си дам парите за бира и ще ви гледам сеира. Явно там не става само с пари - трябват и връзки.

П.С.: Поздравления за щучето, дано си е заслужавало парите, хахахх.
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
grozevm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от grozevm »

На това "старо" езеро преди 10на годинки извадих най-голямата си щука - 4.5 кг. А сега някой знае ли дали може да се лови там срещу такса естествено.
petkata32
новобранец
новобранец

Мнение от petkata32 »

Колеги, бихте ли ми помогнали .. иска да ми предложите воблер за риболов на щука на р.Марица..
не мога да направя своя избор?

juegos de barbie para vestir here
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

grozevm написа:А сега някой знае ли дали може да се лови там срещу такса естествено.
Не може...и срещу такса не може, затова много се учудвам, че колегата, създал темата, е хвърлял там. Как го направи? :roll:
Аз няколко пъти ходих и всеки път ми обясняваха, че на старото езеро и на моста не може да се лови.
П.п. Информацията ми е от 2-3 месеца, може и вече да е позволено.
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

petkata32 написа:Колеги, бихте ли ми помогнали .. иска да ми предложите воблер за риболов на щука на р.Марица..
не мога да направя своя избор?
:lol: Точно правилното място избра да си зададеш въпроса!
Пробвай в тази тема,но преди да питаш я изчети!Много е полезна.

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 1%86%D0%B0

ПП:Извинявам се на колегата Живко Славов.
Изображение
Изображение
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

Добре си си прекарал.
Репортажа е хубав...
Повече слука другия път!
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Живко Славов написа:Здравейте колеги и приятели в тази тема ще споделям с вас риболовните си излети....
С удоволствие ще я чета ! :smt038
Поздрави :smt023
Изображение
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Дано да имаш хубави риболовни излети за по нататък,и много рибоци...за снимки...
Ще я чета с удоволствие-когато мога де...наслука!!! :supz:
Аватар
Живко Славов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Живко Славов »

Дата 20.10 след дългото неделно наспиване, ми се завъртя една мисъл в главата "Какво ще правя цял ден?" или това, което е останал от него хах. Набързо хапване и кратък обзор на това къде мога да направя един спинингов риболов, а не поредното къпане на примамките. Спрях се на Жребеца - бързо нахвърляне на багажа в колата и хайде вече съм на път.
Изображение
Както повечето от вас маршрутът до водоема беше взет за отрицателно време ;д
Пристигнах на място което бях посетил преди 1 месец и имах няколко щуки. С тази нагласа и бях тръгнал че в заливите на плитко се крият малките зъбати крокодили.
Изображение
Някой дори ме изпревари с облавянето на терена :D :D
Изображение
Tук в този залив се очакваше да бъдат хищните рибоци.
Изображение
Ето вече и моето оръжие е готово за атака.
Изображение
Слагане на щукоубиеца
Изображение
Мина се час-два никакви признаци на живот дори и удар нямам, а изпробвах почти всичко в кутията ми .. а ми сега ?
Гледам пред мен на 80-90 метра двама колеги от лодка вадят рибоци на силикон. Махам блесни,воблери, цикади и закачам един силикон на орка. Около десетина кастинга - риба няма. Махам го слагам Релакс - коруто .Отново десетина кастинга - риба пак няма. Накрая намирам в кутията един "щастлив джон" зелен на цвят. Първи кастинг и удар,усмивка до ушите, но рибата се откача .. :( .. Последваха няколко кастинга и удар- този път не го изтървах на брега излезе един раиран разбойник.
Изображение
Бърз релийз и отново кастинг на около 50 метра. Чакам силикона да падне на дъното, първо,второ придърпване и удар. Разпъва аванс в този миг в главата ми минават няколко мисли това е бяла риба, а може би и някое сомче. След може би минута гледам една зъбатка най-много 800гр. която ме изненада с силата която прояви при ваденето й. При положение, че такива зъбатки ги вадя на водни ски. Обяснявам си го с това, че я извадих от сравнително голямо разстояние и дълбочина. Хайде един фотос.
Изображение
Извадих още 2 костура от този по-горе и стана време да си ходя.

П.С Е това е от жребеца. Една седмица след този излет направих много силен риболов на силикон от лодка като излизаха костури от 600-800гр. които ги вадих с китайчето "quantum tenacity". Просто беше уникален кеф и дълго ще го помня този риболов, но по законите на Мърфи си забравих фотото и за жалост няма да мога да споделя този за мен толкова вълнуващ излет. Поздрави на всички и бъдете здрави.
Аватар
Живко Славов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Живко Славов »

Дата : неделя 16.11.
Ставане към 9ч. звънкам на един приятел да проведен съвместен риболов. Оправяне на багажа и към 10 някъде бяхме на язовира. Цел на излета беше търсене на хищници главно белки на силикон + 1-2 дънни на рибка.
Изображение
Започвам да облавям участъците около мен . Колегите до мен хващат 2бр . белки към килото. Това е знак, рибата е тук и е активна просто трябва да я излъжа. Около 2 часа хвърлям и никакви признаци за активност при мен .. Изредил съм почти всички видове силикони които имам . Сещам се за един който преди време беше много резултатен в риболова на костур. Та слагам 14гр. глава с 7см силикон на Relax Kopyto и на втората проводка удар, малко адреналин и рибката е готова за фотосесия.
Изображение
Последва 2 часа пълно мъртвило.
Изображение
Бях на предела да си извадя рамото от хвърляне :D Към 15ч. имах удар, който не можах да реализирам. По-късно за интервал от 20 мин . имаше доста удари и извадихме 4 рибока. Първата риба хвана VIP-a на \/Ersai :D
Изображение
След 2 мин. със силикон на драган ударих и аз една бялка .
Изображение
На същия силикон извадих още 2 риби като едната беше бебе 200гр :D
Е това е от мен за сега. Поздрави и наслука !
Изображение
grozevm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от grozevm »

Ако не е тайна кой е водоема, колега, и освен бяла друг хищник навърта ли се?
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Доволно, доволно колега.... Две-три риби + хубавия излет сред природата си е много доволно... :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

Само така колега и мерси, че сподели
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”