р. Б. Осъм Троян 09.11.

Модератори: bobopeli, sapuna

ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

р. Б. Осъм Троян 09.11.

Мнение от ivan_tsochev »

Последен излет за годината, с оглед на това, че от другата седмица времето се скапва, а утре съм зает. Чудесен излет се получи - 88 мрени и 2 кротушки, мрените не впечатляваха с размери около 1/3 бяха мерни, интензивно кълване през тази част от деня, когато слънцето напичаше водата, тоест между 10 и 15.30 ч. Стръв предимно зеленка и в по-малък процент бял червей, въпреки многото риби риболова бе труден поради супер ниското ниво на водата и съответно нейната бистрота. Снимки не съм правил, понеже първо пейзажа не си заслужаваше - реката в централната част на Троян не е много красиво място, колкото и да ме е срам да го призная (буренаци, бетонни гледки, тук-таме шишета из водата и т.н) и второ рибите не впечатляват с размери. За мен риболова беше за кеф и за успешно приключване на годината, взел съм си 10-тина мрени само. Знам, че ще има и хора невярващи, след като няма снимки - но всеки има право на собствено мнение. Времето доста топло през целия ден бях по къси ръкави, а срещу мен имаше едни момченца по къси гащета и дори газеха из водата, която обаче не беше никак топла. Имаше и колеги, търсещи кефала, включително и един с шнур, но в обсега на погледа ми не видях някой да вади (той кленът както е плашлив в тази малка вода е нормално това). Това е!
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: р. Б. Осъм Троян 09.11.

Мнение от GODzillata »

Супер ще да е било! :smt023

Ама можеше някоя снимка за цвят да метнеш де... :D

Аз ще съм в Троян през април, та може да ти звънна да се разтъпчем до тази рекичка евентуално. :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

:smt023 :drinkers:
Изображение
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Заповядай! Само че през Април нали е забраната, а и тогава обикновено е пълноводна от снеготопенето и дъждовете и водата е мътна и студена, та същинския риболов започва след забраната през юни. Аз поне не съм виждал някой да лови по нашата река през пролетта!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Забраната почва от май. А през април все трябва да има нещо - кленове и др. рибки. :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Много добре звучи - да закриеш с мренки на реката в града! Завиждам за тази възможност, а самият Троян ми е чуден детски спомен.
Желая ти да имаш поне още една възможност за мренки преди зазимяването!
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
sharkislav
новобранец
новобранец

Мнение от sharkislav »

времето тези два дни наистина беше чудесно браво колега че си намерил време да "намокриш" кордата, а пък щом и риба си хванал, няма по-добро изкарване на почиван ден :)
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Златев написа:Много добре звучи - да закриеш с мренки на реката в града! Завиждам за тази възможност, а самият Троян ми е чуден детски спомен.

Благодаря! Дано да има някой топъл ден още, но с оглед на прогнозите за снеговалежи около 20.11. си мисля, че за тази година всичко приключи, но наистина не се знае - Божа работа. Аз пък ви завиждам за големите язовири около Варна и най-вече за това, че има къде да разцъквате костури - по това време на годината е златен момент за тях.
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

ivan_tsochev написа:
Златев написа:Много добре звучи - да закриеш с мренки на реката в града! Завиждам за тази възможност, а самият Троян ми е чуден детски спомен.

Благодаря! Дано да има някой топъл ден още, но с оглед на прогнозите за снеговалежи около 20.11. си мисля, че за тази година всичко приключи, но наистина не се знае - Божа работа. Аз пък ви завиждам за големите язовири около Варна и най-вече за това, че има къде да разцъквате костури - по това време на годината е златен момент за тях.
Да хванеш мренки на реката, това си е тръпка на всеки колега, който обича да риболовства на река. За някои е само мечта. :D Блазе ти. :( Завиждам.
А що се отнася до нашите язовири - недей да съжаляваш, че не си ги посещавал. Около Варна гьоловете са най-зле от всички в цяла България, повярвай. :smt045
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Прав сте, колега Лишев... :(
Но все пак Цонево отсрамва нашия край! ;)
За съжаление май нямаме река с мренки...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Rex Hunt_2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Rex Hunt_2 »

Браво, колега! Благородно ти завиждам за хубавия риболов, който си спретнал.
Голяма тръпка си е "мренския" риболов, особено като ги напипаш къде са! :D
Па тогава, удри....удри, гол след гол. :lol:
Поздрави,
Rex Hunt_2
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”