Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

р. Б. Осъм Троян 09.11.
-
- вече хвърля и на тежко
р. Б. Осъм Троян 09.11.
Последен излет за годината, с оглед на това, че от другата седмица времето се скапва, а утре съм зает. Чудесен излет се получи - 88 мрени и 2 кротушки, мрените не впечатляваха с размери около 1/3 бяха мерни, интензивно кълване през тази част от деня, когато слънцето напичаше водата, тоест между 10 и 15.30 ч. Стръв предимно зеленка и в по-малък процент бял червей, въпреки многото риби риболова бе труден поради супер ниското ниво на водата и съответно нейната бистрота. Снимки не съм правил, понеже първо пейзажа не си заслужаваше - реката в централната част на Троян не е много красиво място, колкото и да ме е срам да го призная (буренаци, бетонни гледки, тук-таме шишета из водата и т.н) и второ рибите не впечатляват с размери. За мен риболова беше за кеф и за успешно приключване на годината, взел съм си 10-тина мрени само. Знам, че ще има и хора невярващи, след като няма снимки - но всеки има право на собствено мнение. Времето доста топло през целия ден бях по къси ръкави, а срещу мен имаше едни момченца по къси гащета и дори газеха из водата, която обаче не беше никак топла. Имаше и колеги, търсещи кефала, включително и един с шнур, но в обсега на погледа ми не видях някой да вади (той кленът както е плашлив в тази малка вода е нормално това). Това е!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: р. Б. Осъм Троян 09.11.
Супер ще да е било! 
Ама можеше някоя снимка за цвят да метнеш де...
Аз ще съм в Троян през април, та може да ти звънна да се разтъпчем до тази рекичка евентуално.

Ама можеше някоя снимка за цвят да метнеш де...

Аз ще съм в Троян през април, та може да ти звънна да се разтъпчем до тази рекичка евентуално.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
Заповядай! Само че през Април нали е забраната, а и тогава обикновено е пълноводна от снеготопенето и дъждовете и водата е мътна и студена, та същинския риболов започва след забраната през юни. Аз поне не съм виждал някой да лови по нашата река през пролетта!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Забраната почва от май. А през април все трябва да има нещо - кленове и др. рибки. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

Много добре звучи - да закриеш с мренки на реката в града! Завиждам за тази възможност, а самият Троян ми е чуден детски спомен.
Желая ти да имаш поне още една възможност за мренки преди зазимяването!
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- новобранец
времето тези два дни наистина беше чудесно браво колега че си намерил време да "намокриш" кордата, а пък щом и риба си хванал, няма по-добро изкарване на почиван ден 

-
- вече хвърля и на тежко
Златев написа:Много добре звучи - да закриеш с мренки на реката в града! Завиждам за тази възможност, а самият Троян ми е чуден детски спомен.
Благодаря! Дано да има някой топъл ден още, но с оглед на прогнозите за снеговалежи около 20.11. си мисля, че за тази година всичко приключи, но наистина не се знае - Божа работа. Аз пък ви завиждам за големите язовири около Варна и най-вече за това, че има къде да разцъквате костури - по това време на годината е златен момент за тях.
- lishev_64
- разбира нещата
Да хванеш мренки на реката, това си е тръпка на всеки колега, който обича да риболовства на река. За някои е само мечта.ivan_tsochev написа:Златев написа:Много добре звучи - да закриеш с мренки на реката в града! Завиждам за тази възможност, а самият Троян ми е чуден детски спомен.
Благодаря! Дано да има някой топъл ден още, но с оглед на прогнозите за снеговалежи около 20.11. си мисля, че за тази година всичко приключи, но наистина не се знае - Божа работа. Аз пък ви завиждам за големите язовири около Варна и най-вече за това, че има къде да разцъквате костури - по това време на годината е златен момент за тях.

А що се отнася до нашите язовири - недей да съжаляваш, че не си ги посещавал. Около Варна гьоловете са най-зле от всички в цяла България, повярвай.

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Прав сте, колега Лишев... 
Но все пак Цонево отсрамва нашия край!
За съжаление май нямаме река с мренки...

Но все пак Цонево отсрамва нашия край!

За съжаление май нямаме река с мренки...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- Rex Hunt_2
- научил се да хвърля
Браво, колега! Благородно ти завиждам за хубавия риболов, който си спретнал.
Голяма тръпка си е "мренския" риболов, особено като ги напипаш къде са!
Па тогава, удри....удри, гол след гол.
Голяма тръпка си е "мренския" риболов, особено като ги напипаш къде са!

Па тогава, удри....удри, гол след гол.

Поздрави,
Rex Hunt_2
Rex Hunt_2