Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Захранка с бели червеи?
Модератор: Paublo_Eskobar
- CERRUTI
- сериозен играч
Захранка с бели червеи?
Искам да питам как да "инсталирам":) бели червеи в качамака за захранка,торни съм слагал(кълцани) ама как става с белия..че си взех 400гр.днес с идеята да ги ползвам и за стръв и за захранка но като се позамислих че ако хвърлям само червеи дребосъка ще ги излапа за норматив, а ако са в качамака ще се забави процеса.....???
-
- вече хвърля и на тежко
- Local
- учете се от него
Баничката добре ти го каза... това е един от начините... аз обаче не мога да разбера , за какво ти е този бял червей в подхранката ,щом искаш да завъртиш голяма риба... има ли го белия червей със сигурност ще завъртиш и дребосъците, ако ги има на водоема де.
А по принцип когато сложиш белия червей в подхранката и той е жив и има голяма вероятност , топката като падне на дъното ... белия червей да се зарови в тинята или дъното на водоема и ефекта да е 0.
Аз подхождам по следния начин ... ставам рано сутрин преди риболова и червея , който ще го ползвам за подхранката го слагам в един тензух, на чешмата го поливам с ВРЯЛА вода , изтисквам добре тензуха и червея по този начин се изпъва и умира ,но пък е бял и свеж. И като отида на водоема го измивам в ситото , понеже белия червей като умре мирише на амоняк , а на рибата не и понася тази миризма.
Успех колега!
А по принцип когато сложиш белия червей в подхранката и той е жив и има голяма вероятност , топката като падне на дъното ... белия червей да се зарови в тинята или дъното на водоема и ефекта да е 0.
Аз подхождам по следния начин ... ставам рано сутрин преди риболова и червея , който ще го ползвам за подхранката го слагам в един тензух, на чешмата го поливам с ВРЯЛА вода , изтисквам добре тензуха и червея по този начин се изпъва и умира ,но пък е бял и свеж. И като отида на водоема го измивам в ситото , понеже белия червей като умре мирише на амоняк , а на рибата не и понася тази миризма.
Успех колега!
Клавиатура риба не лови!!!
- CERRUTI
- сериозен играч
Local прав си,но мърдаща и миришеща стръв е по дразнеща от само миришеща ,целта ми е платика,клен а под дребосък имам впредвид-уклей и т.н.Тя рибата не че няма да дойде и на растителна захранка но друго е и стръвта да е компонент от захранката.А и да не забравяме че трябва да надхитриме не само рибата а и колегите та рибата да предпочете наща захранка.....
то е като един голям пазар кадето ние сме търговците и си предлагаме стоката и ако е хубава ще имаме "клиенти"
съгласен ли си?

то е като един голям пазар кадето ние сме търговците и си предлагаме стоката и ако е хубава ще имаме "клиенти"

съгласен ли си?