Демонстрация на неопренови ботуши

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
vakril.k
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Демонстрация на неопренови ботуши

Мнение от vakril.k »

Тъй като доста сме спорили с приятели дали ще потънете ако паднете зад борд с дълги неопренови ботуши ,ето на какво попаднах в нета,много ценна демонстрация ,за да знаем какво да купуваме и да сме спокойни (или не) по време на плаване.Имайте предвид че ако не са неопренови ще потънете малко по бавно от камък.

http://www.youtube.com/watch?v=HrWpziDi ... n-GB&gl=GB" onclick="window.open(this.href);return false;

Нещо не се получава с качването на клипа,ако някой може да го качи.
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Демонстрация на неопренови ботуши

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

:smt023 Ето го въпросния клип:

[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/HrWpziDioPI?hl=bg_BG& ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/HrWpziDioPI?hl=bg_BG&version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Изображение
Изображение
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

имам такъв гащеризон на Шекспир... Върши много добра работа за газене в студена вода, но спарва жестоко... Абсурд е да стоиш в лодка с такова и да ловиш риба... Като го събуеш след 2 часа, отдолу си вир-вода от пот... и то при температура на въздуха 10-15С... На по-топло сигурно и за час ще се "подмокриш"...
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

vakril.k написа:...Имайте предвид че ако не са неопренови ще потънете малко по бавно от камък...
Ами то в самият клип има демонстрация и с PVC гащеризон пък човека не потъва , ако и да го понапълни с вода в аванс :lol: :lol: :lol:
Хората са измислили Гортекс , Куадрарам и пр. мембрани за гащеризони та неопрена е повече от безсмислен артикул кога иде реч за риболов . Както спомена Тедо с неопрена лятоска си по-мокър , но за сметка на това обилно пахнещ , отколкото ако се цамбуркаш гол във водата :mrgreen:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
vakril.k
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vakril.k »

Да сега си го преведох и наистина на тест 5 не е с неопрен.Аз съм чувал че потъваш.Май трябва да пробвам лятото.Колкото до спарването ,така си е ,ама през лятото за какво са ти дълги ботуши,през зимата се търпи.Пък ако си махнат цакаш 300-400 за нещо марково и честито.
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

При ПВЦ гащиризон не е въпрос само за потъване в спокойна, напр., вода. Като си помислих какво може да се случи, ако в течащата вода (на река Искър, да кажем) в участъци, където има дупки и вирове, загубиш почва под краката си, реших, че изобщо не трябва да действам без жилетка. Тя, впрочем, с почти нищо не затруднява, освен с грижата, че трябва да си я купиш, да я носиш и да я използваш.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:? То зависи за каква лодка и за кой сезон става въпрос.....ако е за през лятото само спасителен елек стига, ако е за зимата и си с каяк 300-400 лв. нема да стигнат за нещо свястно, цените вървят доста по-нагоре.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

refab написа:... Като си помислих какво може да се случи, ако в течащата вода (на река Искър, да кажем) в участъци, където има дупки и вирове, загубиш почва под краката си,...

Миналата година на едно състезание на Янтра ми се случи нещо от сорта . Шльопкам си жизнерадостно в реката , вода малко до над коляното , доста бърза . По едно време дъното просто изчезна а водата си остана все така бърза . Гащеризончето ми издигна гъзюгата нагоре и след двайсетина метра влачене от течението , усетих спасителното дъно . В случаят ако бях без гащеризон щях да се принудя да хвърля въдицата с цел да плувам и да се спасявам , а така и въдицата , и торбето с примамките бяха налични :D Това че бях с гортексов гащеризон не смятам че е от особено значение в случаят . Важното е че ползвах колана който е в комплекта с гащеризона . Колкото и да изкарвам въздуха от крачолите преди завързването на колана , все е останало достатъчно да предотврати раздялата ми с такъма или евентуалното ми потегляне към дъното . Та ако имате колан в комплекта с гащеризона , ползвайте го , не се знае кога ще ви спаси дупарата . Най-малкото тъй имате налице доста комфортни "спасителни гащи" :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Няма спасение замине ли лодката и сте сам във водата,няма как да седиш и да се плацикаш дълго време без да потънеш ако си с гащиризон или ботуши :idea: :idea: :idea: Достатъчно са ти само зимните дрехи и пак си заминал за пет-десет минути,колкото и да си здрав,колкото и да можеш да плуваш,пътник си за ония свят.Има стотици случаи на хора удавили се с ботуши и гащеризони,как не са знаели тия да не плуват да се мъчат и да си седят,въздуха в тях да ги изнесе на повърхността и да са живи сега :idea: :idea: :idea: И аз съм падал в Марица с гащеризон,спасиме обаче не гащеризона а горнището - якето,които се намокри,стана като балон не пропусна въздуха и ме понесе над водата,иначе гащеризона се напълни и взе да ме тегли на майната ми,към дъното :idea: :idea: :idea: Спасяват за 30-40 минути тези зимните шуби с панталон или гащеризон-панталон на Дайва,Шекспир и други,на които им дават да те държи над водата но ще си жив само 45 минути максисум и си заминаваш от хипотермия,това лятото не се носи :idea: :idea: :idea:Или гащеризона на този е някакъв нов модел с подплънки които не потъва и те държи над водата или нещо е сложил вътре хахаха,зимата обаче,няма спасение а за гумен гащеризон да се носиш като кашалот по водата - забравяме :idea: :idea: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

За студа и хипотермията е измислено ето това http://www.getoutdirect.co.uk/b/2606146031, но цените са ....., а за потъването http://www.zundert-extreme.com/bg/produ ... l?cat=4367
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”