Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Рапани
Модератор: sapuna
Рапани
Търся рецепта за приготвяне на рапани -някой ако знае нещо..предварително благодаря!
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 256
- Регистриран на: Вто Дек 12, 2006 10:03 pm
ами, то - като мидите , панирани и на салата
изважда се месото сурово с вилица - потапя се във врящ разтвор от
вода и оцет - само да се попарят
после се режат на филийки - и ако е възможно двойно пане и
най - важното
бира в изобилие
ps:оцета е за омекотяване и за изчистване на мириса
изважда се месото сурово с вилица - потапя се във врящ разтвор от
вода и оцет - само да се попарят
после се режат на филийки - и ако е възможно двойно пане и
най - важното
бира в изобилие

ps:оцета е за омекотяване и за изчистване на мириса

Красимир от Балчик
Вариш 7-10 минути с раковината и вадиш месото с тънък нож, пирон или както искаш. Има едно черво, което се маха ( лесно се познава ). Хубаво се измива, реже се на филийки и с кромид лук ( червен ), копър, сол, олио ( зехтин ), маслини - трепач, ама е малко тежко.
Предпочитам дребните рапанчета, защото месото е по-крехко от това на едрите. Добър апетит

Предпочитам дребните рапанчета, защото месото е по-крехко от това на едрите. Добър апетит

