Рапани

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
MorskiRak
новобранец
новобранец
Мнения: 1
Регистриран на: Съб Юни 16, 2007 8:14 pm

Рапани

Мнение от MorskiRak »

Търся рецепта за приготвяне на рапани -някой ако знае нещо..предварително благодаря!
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 256
Регистриран на: Вто Дек 12, 2006 10:03 pm

Мнение от Краси 7650 »

ами, то - като мидите , панирани и на салата
изважда се месото сурово с вилица - потапя се във врящ разтвор от
вода и оцет - само да се попарят
после се режат на филийки - и ако е възможно двойно пане и
най - важното
бира в изобилие :wink:
ps:оцета е за омекотяване и за изчистване на мириса :wink:
Красимир от Балчик
Аватар
mishkar
новобранец
новобранец
Мнения: 34
Регистриран на: Вто Авг 21, 2007 9:58 am
Местоположение: софия

Мнение от mishkar »

Вариш 7-10 минути с раковината и вадиш месото с тънък нож, пирон или както искаш. Има едно черво, което се маха ( лесно се познава ). Хубаво се измива, реже се на филийки и с кромид лук ( червен ), копър, сол, олио ( зехтин ), маслини - трепач, ама е малко тежко.

Предпочитам дребните рапанчета, защото месото е по-крехко от това на едрите. Добър апетит :drinkers: :smt111
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”