Инфо за Герман

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Инфо за Герман

Мнение от Диканаров »

Моля, ако някой е ходил наскоро на Герман да ми каже какви са сега условията за риболов и кога пускат пъстърва. Не съм бил там от миналият декември и пак само за пъстърва!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за Герман

Мнение от кирил великий »

Здрасти колега |Диканаров,
Миналата седмица бях и вчера също. Пълно е със сивенчета около 200 гр. екземпляри. По-рядко удря американска пъстърва, по-едра, защото сивенът я преварва. Вземи си къса пръчка, плувка до три грама, ЕДРА кука (за да не я вадиш с кохера от гъза на сивена). Кълве по следния начин - близо до брега - буквално до бордюра на водоемчето на всякаква стръв - рибе, паста, бял червей, камола. Има едно плахо потъвъне на плувчето в началото, ако го пропуснеш, тогава има повличане и... вадиш куката от гъза. Цена на кило пъстърва и сивен - 9 лв. На въдица даваш по 4 лв. и рибата си я плащаш. За 4 часа стоене хващаш 5 кила сивен и америкнаска, ако застанеш в началото до кафенето, или до садката отдясно. Ако отидеш в средата и в края да чакаш за шарани и така междувременно да кльоцкаш пъстърви ще си около трите кила. Пускаш на 50-60 см. стръвта, може и без тежест, а може и с тежест. Ако придърпваш или навиваш като с булдо ще хващаш два пъти повече, но не е нужно да се мориш. Какво друго те интересува?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от usmiwka »

А на блесна лови ли се пъстърва там или е забранено ?
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Блесната е забранена. На булдо и бомбарда може да се лови.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Благодаря за инфото колеги! Това ме интересуваше! Мисля, че миналата година бе 5лв. на пръчка и 8лв. на килограм. Тогава имаше и майки американки по 2-3кг., които се ловеха в средата на по-едра рибка и близо до дъното. Моята бе 2.5кг. но с много малко хайвер. Тя ми е и личен рекорд. Успех ви желая и хубави никулденски риби! :D
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

кирил великий написа:Блесната е забранена. На булдо и бомбарда може да се лови.
Да не би да бъркаш, нещо?... Знам го от години този платен водоем и никога не е имало такава забрана. И ако има, каква и е логиката при положение, че правилото е каквото се хване да не се пуска обратно, а да се плаща?
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Забранена е колега и миналта година си беше забранена. Сигурно нараняват мирната риба - знаеш че там е тясно и така...
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

кирил великий написа:Забранена е колега и миналта година си беше забранена. Сигурно нараняват мирната риба - знаеш че там е тясно и така...
Аха... Все пак, предполагам, че блесни за пъстърва, т.е. от сравнително по-малките, едва ли са толкова "нараняващи" за мирната риба, защото не са голи големи тройки или големи (щукарски) блесни.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

refab, оптай следната идея. С лека бомбарда до 5 гр. (на Трабуко белите непотъващите) застопоряваш я със стоперче и мънистенце пред стоперчето. На 80 см. от стоперчето си връзваш една мъничка пъстървова блесничка като тези, с които колегите ловят на "Седмиците" сега. Ще си ловиш дискретно седнал на някоя пейка, после на друга, и едва ли някой нещо ще ти каже, защото други си ловят така с естествена стръв.
Аватар
gevv
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gevv »

Наистина не дават да се мята на блеснички и воблери.... И аз се опитах,ама пазача се кара :( Става и на бял или рибе,макар че имаше и хора,които не хванаха нищо за два часа! Трябва местене и търсене! Успех!!!
mitkom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mitkom »

Немога да повярвам, че някой няма да хване сега там пъстърва. Вчера за два часа 6кг риба и се спряхме, накрая сложих груб шарандииски плетен повод с кука 6 и на него налпваха сивенчета по 150 гр
Аватар
niksan76
новобранец
новобранец

Мнение от niksan76 »

В събота си кълвяха предоволно сивенчета по около 200-300 грама. Просто бяха пощурели. Започнаха да кълват към 10:30 часа. Бях точно под щатрата пред кафето. С първото хвърляне на бял закачих шаран около 3-те кила. Не ме питайте как го вадих с късата пръчка за джиг (2.80м.). Голямо приключение беше. Риба има предоволно. Вземаше на бял, на паста, на изкуствен хайвер, на бяла камола най-вече. Единственото на което не искаше да взема беше цветна камола (червена) и изкуствен херономус. Шарана го подарих на един колега, защото Никулден ми е още далеч. Дано си го хапне с удоволствие. Поздрави на всички колеги!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”