Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Какво влакно?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Какво влакно?
Моля за съвет: за въдица Sert Еxceed 1.80м, 2-7гр. и макара Ikon Racer 1000, какъв максимален размер влакно мога да сложа и кое е по-добре- плетено или монофил. Имам Varivas PE 11.2lb, дали е дебело или да сложа по тънко.
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Какво влакно?
Мисля по тънко не ти трябва. Слагай и пробвай, пробата ще ти покаже... Също е важно кВо търсиш, на каква дистанция, с кВи примамки и пр...
Имам същия такъм, но пръчката е на 2,10 и си ловя щуки до 2 кг. Влакното, кое съм навил е нанофила 0,15 мм. и засега съм доволен...
Имам същия такъм, но пръчката е на 2,10 и си ловя щуки до 2 кг. Влакното, кое съм навил е нанофила 0,15 мм. и засега съм доволен...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ако решиш да преминеш на монофил, пробвай формакс брайт каст, много съм доволен от него.
Дилемата е кое от следните е по-добро за този такъм: VARIVAS Super Trout Advance Nylon 91m -8lb или VARIVAS High Grade PE4 150m -11,2lb, ще се ползва с примамки до 10гр, за костур, кефал, щука.
- antivik
- кандидат преподавател
Ако макарето има 2 шпули навивай и двете и пробвай, практиката ще ти покаже вярното.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- DEATHMETAL82
- научил се да хвърля
+1 за Formax brightcast 

За подобна пръчка, според мен, влакно над 6-8 лб или 0.6 не е удачно.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Благодаря на всички за предложенията, последно навих Varivas PE 0.6. Поздрави!!!