Кажете ми имали забрана за продажба на жива риба по пътищата

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Това е работа само за ДВСК но и техния контрол е като този на ИАРА.
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

Забрана няма има ограничения за ДВСК е важно условията в които съхраняваш рибата за ИАРА е важно да имаш документ за произхода на рибата а за НАП е важен касовия апарат.... та мисълта ми е такава тоя с москвича и не само той но и сигурно 90% от тези които продават жива риба по пътищата не отговарят на изискванията на нито една институция и е крайно време да се направи една съвместа операция и да има начукат глоби до небето и се приключи с тая работа
Изображение
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

според мен въпросът звучи така "Има ли анархия на територията на бивша РБългария и откога е официално в сила?"
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

Тедо написа:според мен въпросът звучи така "Има ли анархия на територията на бивша РБългария и откога е официално в сила?"
Официално анархията е в сила от 10.11.1989г. и ще продължи още 3-4 годинки или докато разберем, че законите са за да ги спазваме а не да ги нарушаваме, и че не е геройство това да надхитриш закона...
Изображение
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Mitak написа: ще продължи още 3-4 годинки .
оптимист...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Кърцата написа:
Mitak написа: ще продължи още 3-4 годинки .
оптимист...
Колегата сигурно е млад и не знае.И ние 89 год си викахме след 4-5 години всичко ,ще е ОК .Да ,ама НЕ
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

ами знам го този на кукленско шосе там дет се пресича с околовръстното точно до канала.Той си продава там сигурно от 5-6 години вече..
То риба има ама водата е повече.
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

Mitak написа: Официално анархията е в сила от 10.11.1989г. и ще продължи още 3-4 годинки ...
Анархията е дошла с Аспарух и никога вече няма да си тръгне от тия места. Българина разбира от три неща:
Като го биеш, като му земеш парите ... и като поискаш на жена му. :D
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

Че съм млад,е вярно но съм живял и преди 89 и имам спомени бях чавдарче и с нетърпение чаках да стана и пионерче но нестана.89 приключихме с комунизЪма неуспяхме да направим прословутия завод за цели проводници :lol: и така дойде анархията. След падането на един строг режим като този на кумонизЪма решихме че може да правим каквото си искаме - свобода на
действието. Оптимист съм че ще се оправят нещата защото вече се оправят и живеем много по-добре от началото и средата на 90-те години въпреки че хората само се оплакват и ревът че нямат пари и еди какво си, а същесвременно излизат дани от КАТ примерно че в софия на ден се регистрират около 700 коли и на 500 от тях се прави първа регистрация та питам аз откаде пари за кола та дори и употребявана да не говорим че и че от от 3-4 години бележим ръст с 30% годишно в продажбата на нови автомобили което не е малко ето и на авто салона за една седмица са продадени 1200 автомобила единия от които е ролз-ройз за повече от 500 000 евро. Малко се отклоних от темата но искам да кажа че стандарта на живот се е повишил сега остава да го осъзнаем и да спрем да се оплакваме и да обърнем внимание на децата защото те са бъдещето и ако не искаме да тънем в мрасотия трябва да ги възпитаме добре. Тези които в момента бракониерстват неможем да променим но след някоя годинка ще остареят и ще си идат от този свят и е много важно след тях да дойдат възпитаните хора които пазят природата
Изображение
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Глава пета.
ТЪРГОВИЯ И ПРЕВОЗ НА РИБА И ДРУГИ ВОДНИ ОРГАНИЗМИ
Чл. 46. (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) (1) Първа продажба на продукти от риболов се осъществява в регистрирани по реда на чл. 46а центрове или от регистрирани купувачи по чл. 46д.
(2) Центровете за първа продажба са специално изградени места за търговия с продукти от риболов, отговарящи на изискванията на Закона за ветеринарномедицинската дейност, където се осигуряват условия за организиран пазар при равни условия за участниците.
(3) При извършване на търговия в центровете по ал. 1 действията по организацията на първата продажба се осъществяват от организатор на центъра - собственик или ползвател на обекта.
(4) Условията и редът за осъществяване на първа продажба на продукти от риболов се определят с наредба на министъра на земеделието и горите.
Чл. 46а. (Нов - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.)
(1) Центровете за първа продажба на продукти от риболов се регистрират в ИАРА, като организаторът на центъра подава заявление до съответното териториално звено на ИАРА.
(2) За вписване в регистъра на център за първа продажба се заплаща такса в размер, определен в тарифата по чл. 17а, ал. 4.
(3) Към заявлението по ал. 1 се прилагат:
1. документ за собственост или документ, удостоверяващ основанието за ползване на обекта;
2. копие от удостоверение за регистрация по реда на Закона за храните;
3. удостоверение за актуално състояние на съдебната регистрация, копие от удостоверението за данъчна регистрация и копие от картата за идентификация по регистър БУЛСТАТ, когато се регистрират юридически лица или еднолични търговци;
4. проект на правилник за осъществяване на търговията с продукти от риболов в съответния център за първа продажба;
5. документ за платена такса.
(4) Правилникът на центъра за първа продажба съдържа:
1. условията и реда за участие в центъра за първа продажба;
2. местата и времето за извършване на продажби и товаро-разтоварни работи;
3. реда за осъществяване на търговията в центъра за първа продажба;
4. условията и реда за съставяне на документите за първа продажба на продукти от риболов; 5. видовете такси за предоставяните от организатора услуги.
(5) При промяна на данните по ал. 3 организаторът на центъра за първа продажба уведомява съответното териториално звено на ИАРА за вписване на промените в регистъра на центровете за първа продажба на продукти от риболов.

Чл. 46д. (Нов - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) (1) Първа продажба на продукти от риболов извън центровете по чл. 46, ал. 1 се извършва от регистрирани купувачи, които подават заявление до съответното териториално звено на ИАРА.
(2) За вписване в регистъра на лицата по ал. 1 се заплаща такса в размер, определен с тарифата по чл. 17а, ал. 4.
(3) Към заявлението по ал. 1 се посочват и прилагат:
1. наименование на лицето и адрес;
2. удостоверение за актуално състояние на съдебната регистрация, копие от удостоверението за данъчна регистрация и копие от картата за идентификация по регистър БУЛСТАТ - за юридическо лице или едноличен търговец;
3. документ за платена такса.
(4) При промяна на данните по ал. 3 лицето по ал. 1 уведомява съответното териториално звено на ИАРА за вписване на промените в регистъра.
Чл. 46е. (Нов - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.)
(1) В 14-дневен срок от подаването на заявлението по чл. 46д, ал. 1 лицето се вписва в регистъра и се издава удостоверение за регистрация.
(2) При установени непълноти или неточности в представените документи в 7-дневен срок от получаването им на заявителя се изпраща съобщение за отстраняването им.
(3) Заявителят отстранява нередовностите по ал. 2 в 14-дневен срок от получаването на съобщението.
(4) Изпълнителният директор на ИАРА или оправомощено от него лице отказва вписването при неотстраняване в указания срок на нередовностите в заявлението.
(5) Отказът по ал. 4 подлежи на обжалване по реда на Закона за административното производство.
(6) Внесените такси за вписване в регистъра и издаване на удостоверение се възстановяват в едномесечен срок след влизането в сила на отказа.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”