Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Силиконова скарида
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- Ribar
- ще става разбирач
Силиконова скарида
Здравейте, колеги!
Вчера си поръчах такива изкуствени скариди от ebay, но едва след това си зададох въпроса "как?". Та, някой има ли опит с подобна стръв или да е намерил нещо из интернет(аз не успях) за това, как се лови с подобно нещо. Аз единственото, за което се сещам е да го закача на бомбарда. На плувка ми се струва абсурдно, а за чепаре не съм сигурен какво ще се хване.
Ако някой има идеи, моля, споделете.
Благодаря предварително.
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
-
- научил се да хвърля
Re: Силиконова скарида
Здравей колега.Преди 10-15 години си бях взел 2 такива скариди от руския бит пазар в Бургас ,и тогава ги пробвах с лодка в Сарафовския залив като на едната кука слагах истинска скарида а на другата от тези .Ловях на дъно за попчета .Нямаше кой знае какъв ефект ,хващаха се и на изкуствената но доста по рядко .Оттогава май не съм ги слагал.Пробвай сега може да е друго .
Ако свети, ще става за калмари.
- Ribar
- ще става разбирач
Струва ми се малко странно да ловя на дъно с това, защото, реално, то няма вкус, те няма какво да му кълват, трябва със самата му форма да се работи, т.е. спининг...или поне аз така разсъждавам. А освен това аз нямам лодка и се съмнявам да клъвне калмар (
). Ако някой друг колега има някакви разсъждения по въпроса, моля да сподели. Благодаря за мненията дотук.

Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
Калмар се хваща и от брега. Нищо не ти пречи да го водиш и по дъното. Определено мисля и аз да си поръчам. Пък опитите ще покажат заслужавало ли си е.
Oпааа.Незнаех че в Черно море има калмари 

- rikitikitavi
- разбира нещата
ако е до 3см и я караш да подскача по дъното ще си хващаш попчета на нея. Ако пък е 5-6см и отидеш в други морета ще кълват калмарчета и сепии
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- shturetc
- ще става разбирач
LBoy
======================================
Взеха да се появяват в последните 40-ина години!?...Най-вече панирани
Инак,въпросната скарида ще "работи" само при активно водене-пускаш на дъното и придърпваш на тласъци.Разчиташ да има поп на дъното и да няма много камънак
...ама,при подобни условия едно обикновено чепаре ще ти свърши по-добра работа!
======================================
Взеха да се появяват в последните 40-ина години!?...Най-вече панирани

Инак,въпросната скарида ще "работи" само при активно водене-пускаш на дъното и придърпваш на тласъци.Разчиташ да има поп на дъното и да няма много камънак

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Е,вече знаеш....LBoy написа:Oпааа.Незнаех че в Черно море има калмари

Дънната риба си търси аромата,не вярва само на окото си.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- shturetc
- ще става разбирач
И е така,и не е така,бат'КироКИРО написа: Дънната риба си търси аромата,не вярва само на окото си.

- Efimov
- вече хвърля и на тежко
За Черно море не знам но в Бяло има в изобилие и точно в момента им е сезона.LBoy написа:Oпааа.Незнаех че в Черно море има калмари
- Patera
- вече хвърля и на тежко
Т'ва нещо като микроджиг да стане...
Ама не знам, такава малка тежест как ще се води в морето.

I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
Ловил съм с подобни в Гърция,от лодка ,на чепаре доста са добри особено ако са светещи.
Няма за какво толкоз да му се косим на живота,и без това няма да се измъкнем живи от него.
- Ribar
- ще става разбирач
ясно, значи в общи линии за Черно море от брега вариантите са: влачене по дъното и чепаре. Ще се пробва и ще се снесе информация. Тъй като аз си заминавам от морето вече, ако някой си поръча и го пробва, нека каже.
- Иван Байчев
- научил се да хвърля
Като го гледам , за костур ще работи доста добре .