Голема дилема.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Голема дилема.

Мнение от azareus »

Drennan Red Range 6-30/6-40 или Focus Nirvana 30 Match NEW. Идеята е да се постави на мач 4.20 с акция 5-25гр. Ако някой ги е въртял в магазина или на вода да сподели. Моето желание е Фокуса, но щом пускам тема явно и аз не съм достатъчно сигурен кое да е. :roll:
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Голема дилема.

Мнение от butnik »

Защо търсиш въдици с голяма акция,отговори на този въпрос и ще получиш подходящ отговор.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

Ами аз все още не съм достатъчно наясно какво точно търся :) , но понеже от това лято се запалих по риболов на мач и си взех мач с акция 8-38гр.(не съм сигурен до колко отговаря тази акция). Та цяло лято с него лових, както по язовири, така и на голямата река. Видя ми се нормална тази акция, както за усещането на малките червеноперки и морунажи, така и на големите каракуди и платики. И от това изхождам за мен самият, че акция 5-25 не е чак толкова голяма, и ако си взема нещо под 20гр. акция ще е прекалено лигаво. Пак повтарям, че опита ми е много малък относно темата "риболов на мач".
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

А дали не трябва да е "лигав".Акция над 20гр е за далечни дистанции,не за по-големи риби.Обикновено са с прогресивен строй-работят с върха и....второ коляно."Лигавата"въдица предразполага добра работа при средни дистанции 30-45м,но пък позволява да се използват по-тънки поводи и по-тънки линии.Гаси успешно поривите на едрите риби,тъй като работи с цялата си дължина.Според нуждите ми съм закупил няколко мача,като последната ми придобивка е едва 3,30м.двуколенен :D с акция 5-15гр и е само за шарани.Защо съм избрал такъв-късия мач позволява брилянтна точност на замятане на дистанция до25- 30м,използва се основно с пелет ваглери,а пък те изискват постоянна стрелба на пелети/гранули/ на точното място с правилната прашка :wink: .Не съм убеден,че мач с акция 25гр усеща съпротивата на перките така както с един примерно до 18гр.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Аз съм с Тика 5-15, и мога да потвърдя че ваденето както на шаран, така и на дребна риба е истинско удоволствие. В последните 2 години, изфинявам максимално такъма на всичките си въдици. Кефа и адреналина определено се покачиха :)
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Redimido написа:.... В последните 2 години, изфинявам максимално такъма на всичките си въдици. Кефа и адреналина определено се покачиха :)
+1
По-ниски акции, по-тънки линии, по-малки макари- там се крие кефа и успеха за масовия вид риби
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

butnik написа:"Лигавата"въдица предразполага добра работа при средни дистанции 30-45м,но пък позволява да се използват по-тънки поводи и по-тънки линии. Гаси успешно поривите на едрите риби, тъй като работи с цялата си дължина
+1

Още, не могат да се наложат меките мачове за риболов на по едри риби.
Аватар
Port_Royal
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Port_Royal »

butnik написа:"Лигавата"въдица предразполага добра работа при средни дистанции 30-45м,но пък позволява да се използват по-тънки поводи и по-тънки линии. Гаси успешно поривите на едрите риби, тъй като работи с цялата си дължина.
+1 за мачове с малка акция.Кефа и удоволствието от риболова с такава пръчка е невероятен. :D :D :D
Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

Всичко, което написахте ми е полезно като информация, но все пак аз питах за две макари.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

azareus написа:Всичко, което написахте ми е полезно като информация, но все пак аз питах за две макари.
Еееее,ти пък,нали научи нещо :lol: макара Шимано Супер Мач RE продават се няколко,.
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

:) Определено е хубава, но не ми отговаря на бюджета. Благодаря все пак за предложението.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Взимай Дренана и си свиркай :)
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

Това го казваш понеже си ползвал макарата или понеже първо нея съм написал в темата ? :)
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Не, просто им хвърлих по едно око и на двете в сайтовете, и ако трябваше да избирам между двете - бих взел Дренана. Трудно ще намериш човек, който да е ползвал точно тези модели. С количеството на макарите в тоя клас, шанса да попаднеш на човек ползвал точно тази е доста малък. Плюс това - при определени мачове тая ще се държи по един начин, а при други по съвсем друг. Просто да искаш съвет за модели от този вид е като да питаш някой кой от двата часовника от Кауфланд ще ми е по-добре за стената в хола. Не са си заслужили име с нещо особено, не са се отличили с нещо по-специално...отиваш в магазина, налагаш си го на жезъла и ако ти пасва като баланс, и няма странични шумове и всякакви други неща, които биха те притеснили, значи е твоята. Ако очакваш някой да ти каже: "е те тая е супер!" - ще почакаш най-вероятно.
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

Крайното решение е Shimano Catana и сега си чакам внос на Benzar Elit Match. Редовно ми се случват тия промени в последният момент. Така си купих кола преди 5-6 години :) тръгнах за сив седан, а се върнах с черно комби :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”