Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Цифрова телевизия
Модератор: dantho.mihov
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Цифрова телевизия
Мислех да рефрешна някоя стара тема,но не намерих подобна и за това ще пусна една бърза.
Последният път когато се пребирах от бг си взех приемник и чиния на булсатком.
Които в последствие се оказа,че не мога да ползвам заради разположението на терасата ми.
А само там имам право да слагам сат.чиния,и сигнала ми оставаше леко в гръб и не се получи и сега събира прах.
Както и да е не това ми е въпроса.
Гледам,че Виваком сега и те предлагат цифрова телевизия и въпросът ми е следният.
Ако не съм успял да хвана сигнала на булсатком това означава ли,че няма да хвана и на виваком
Не разбирам много от тези неща и затова питам.
Разбрах,че не са на един спътник,но незнам в каква посока е и дали ще успея да хвана сигнала.
Имаше някакви сайтове.......нещо дишпойнтери ала,бала но не чувам петела в това направление.
Ако някои ползва или има инфо ще съм благодарен да сподели.
пп.1Става въпрос за Стокхолм.
пп.2Изложението ми е запад.
Последният път когато се пребирах от бг си взех приемник и чиния на булсатком.
Които в последствие се оказа,че не мога да ползвам заради разположението на терасата ми.
А само там имам право да слагам сат.чиния,и сигнала ми оставаше леко в гръб и не се получи и сега събира прах.
Както и да е не това ми е въпроса.
Гледам,че Виваком сега и те предлагат цифрова телевизия и въпросът ми е следният.
Ако не съм успял да хвана сигнала на булсатком това означава ли,че няма да хвана и на виваком

Не разбирам много от тези неща и затова питам.
Разбрах,че не са на един спътник,но незнам в каква посока е и дали ще успея да хвана сигнала.
Имаше някакви сайтове.......нещо дишпойнтери ала,бала но не чувам петела в това направление.
Ако някои ползва или има инфо ще съм благодарен да сподели.
пп.1Става въпрос за Стокхолм.
пп.2Изложението ми е запад.
- bokser
- ще става разбирач
Re: Цифрова телевизия
Няма да стане и с Виваком. И за двата оператаор ти трябва изток.
Последно промяна от bokser на Сря Ное 27, 2013 8:44 pm, променено общо 1 път.
Гледай ги през интернет бе Краси, всички имат предавания " на живо" и почти всички (наши ТВ) са без регистрация (само БТВ имаха май, не съм сигурен). Купи си едно смарт ТВ и си 6+
По-голям шаран от рибаря няма...
- bokser
- ще става разбирач
С тая програмка може да видиш накъде трябва да ти сочи антената, точно от твоя адрес. Има и всички данни, нужни за самата настройка на антената и конвертора.
http://www.dishpointer.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Intelsat 12 at 45.0°E - това ти е спътника. Успех.
http://www.dishpointer.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Intelsat 12 at 45.0°E - това ти е спътника. Успех.

- atanas7711
- научил се да хвърля
Аз бях на булсатком и след време реших да мина на виваком. Когато дойдоха от виваком да ми монтират чинията я сложиха на същата стойка, на която беше преди това чинията на булсатком. Като гледам посоката ми се струва, че е същата, защото имам едно дърво на двора и в двата вариянта /булсатком-виваком/ сочи точно него. Изложението на чинията ми е западно.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Телевизора си ми е по-смарт и от мен но....pacho69 написа:Гледай ги през интернет бе Краси, всички имат предавания " на живо" и почти всички (наши ТВ) са без регистрация (само БТВ имаха май, не съм сигурен). Купи си едно смарт ТВ и си 6+
Друго си е да си пуснеш телевизията и да скачаш от канал на канал.
Гледам през нета но си искам телевизора.
- bokser
- ще става разбирач
Нямам намерение да споря, Bulsatcom on Hellas Sat 2 at 39.0°E, а Vivacom TV on Intelsat 12 at 45.0°E! Естественно, че няма да то бият нова стойка, даже и антената може да ти оставят булсатската! Така монтажа им е 40 секунди, а и антенката се продава на сметка...
Градусите сами говорят, а така почти няма разлика, като погледнеш към антената... 

- bokser
- ще става разбирач
Колега, пробвай програмката от линка да се ориентираш на къде трябва да ти гледа антената и преценявай.Красимир Атанасов написа:Телевизора си ми е по-смарт и от мен но....pacho69 написа:Гледай ги през интернет бе Краси, всички имат предавания " на живо" и почти всички (наши ТВ) са без регистрация (само БТВ имаха май, не съм сигурен). Купи си едно смарт ТВ и си 6+
Друго си е да си пуснеш телевизията и да скачаш от канал на канал.
Гледам през нета но си искам телевизора.
- Patera
- вече хвърля и на тежко
Няма да стане, за Виваком трябва да е на изток насочена. Ама можеш да си вземеш само приемник и да пробваш няккви други сателити.
I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Лошо седларов,лошо...........Пак греда,а живееше лека надежда в душичката ми нежна х'емигранска.........Ще се сменя х'апартамента явно.