Помощ в избора на въдица за surf casting

Модератори: Димо Михалев, dobria1

if_
новобранец
новобранец

Помощ в избора на въдица за surf casting

Мнение от if_ »

Здравейте колеги,

Искам да си взема две въдици за сърф кастинг в ценовия диапазон 100-150 лв за въдица, като въдиците ще се ползват по предназначение, за морски риболов в Гърция. Ако някой има опит и вече си е блъскал главата с този казус, нека сподели и препоръча въдица. Гледам някакви неща на картинки в нета, но това вобще не ми помага, та за това търся съвет от човек ползвал такива въдици.

Благодаря предварително.
Bu4
новобранец
новобранец

Re: Помощ в избора на въдица за surf casting

Мнение от Bu4 »

Виж в промоциите на Колмик,модели Mormora,Tormenta и Aura XF.
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

И аз съм си блъскал главата с този въпрос и последно се бях спрял на ето това http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... bgroup=318" onclick="window.open(this.href);return false; , но си взех нов комплект шаранджийски въдици и за сърфови не останаха пари.
Аватар
ТАРАЛЕЖ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ТАРАЛЕЖ »

AC/DC
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Може за някой да е тъп въпрос, но какво пречи да се използва шаранджийска въдица за целта... Например аз имам една 360см шаранджийска, но отдавна не ловя шарани и мисля да я преквалифицирам...
if_
новобранец
новобранец

Мнение от if_ »

Не че много разбирам, но ...
1. Шаранджийката не е правена за солена вода, не е много ясно до колко ще издържат водачите. Но след всеки риболов миене със сладка вода би трябвало да помогне. Едно болонезе го ползвах за бомбарда и бях забравил да го измия и позамина. Та от таз гледна точка искам да си пазя шаранджийските за шаран, понеже само за такова ходя в сладки води.

2. Старите си въдици ги ползвах на море, за мятане мятаха, но на вътре по-дребните риби въобще не ги индикираше върха. Пръчките бяха 2,5 лб. някакви съвсем евтини, сега съм уж с по-добри на 3,25 лб и не знам дали въобще ще могат да регистрират кълване :) Надявам се със сърфа тази индикация да е по-добра, уж поне така би трябвало да бъде, върха да е по-чувствителен.

3. Голяма дреболия ама не без значение, на сърфа върха е ярко оцветен, на шаранджийските не е, е вярвай ми за цял ден риболов се изкьоравих :) Много се взираш.

Това поне са мойте наблюдения по въпроса.
Аватар
muharcheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от muharcheto »

Здравей колега, най-важното според мен е да решиш за какво точно ще я ползваш въпросната пръчка.Обикновенно сърфовите пръчки са с акция от 100-120-150гр... и с дължина 4м-4,2м-4,5м.....,ако ще ловиш от лодка -2,40-2,70м...,ако ще ловиш с бомбарда ти трябва пръчка с акция 30-60гр,40-80гр.....с дължина от 4м. нагоре.Не мисля,че солената вода ще повлияе толкова много на въдицата,но един душ в банята след риболова мисля ще реши проблема.Нещото за което трябва да се притесняваш според мен е макарата и влакното-солената вода найстина ги съсипва за отрицателно време,освен ако не са за морски риболов, за това е хубаво да избереш подходящо влакно което за солена вода,а макарата почистваш,смазваш....Дано ти е било от полза :D
Човек и добре да живее,рано или късно се жени.
Привет и НАСЛУКА!!!
XegouX
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от XegouX »

А може би нещо от http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=318" onclick="window.open(this.href);return false; , като цяло мисля че няма избор на такива пръчки поради факта че при нас тоя риболов едва прохожда !!!според мен де лично мнение!!! нямаме опита примерно на англичаните....и естествено тежкия фактор МъНи НеМъ
if_
новобранец
новобранец

Мнение от if_ »

То аз съм решил, за какво ще я ползвам, както писах в началото, ще я ползвам по предназначение, за дънен риболов от плажове предимно, като търся ципури, мурмури и такъв тип риби. Въдица 4,20-4,50 с акция 150-200 грама е това което си мисля, че ми трябва. За бомбарди и други методи на риболов си имам въдици.

Макари ползвам Тика Тактфул размер 10 000, който принципно ги водят за морски риболов и направени уж специално за солена вода, същите ги ползвам и за шаран. Нямам оплаквания, за мен макарите са страхотни.

Относно влакното от повече от 5 години ползвам Синерджи на Климакс, найлон с флуоркарбоново покритие. Страшно влакно за море, няма износване особено в Гърция където водата е доста по-солена. Жалко че нямаше 0,20 от него, за бомбарда би било страхотно ;)

Аз не е като да нямам опит в морския риболов, особено в Южната ни съседка, просто дойде време да си направя гъдела и да си взема две въдици точно за сърф кастинг. Та идеята ми беше, ако някой се е сдобил и има впечатления от конкретна въдица да сподели впечатления.

Благодаря много на колегите, който споделиха линкове, някой от сайтовете не ги знаех, иначе колега XegouX, много си прав, този риболов е прохождащ при нас, но ще видя по магазините в София какво има налично и поне да поразгледам на живо, не само на картинка. Тези предложения на Мило, които колегата ТАРАЛЕЖ е споделил, определено ми привлякоха вниманието, но до Бургас едва ли ще имам път наскоро да ги видя. Абе ще го мисля, накрая като го измъдрувам и взема нещо, ще споделя впечатления, може да са полезни и на други колеги изправени пред същата дилема.

Все пак ако някой е ползвал нещо да сподели - доволен, недоволен ;) ще съм благодарен.
XegouX
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от XegouX »

Между другото мой приятел преди време имаше Quantum Crypton Tele Surf интересна сопа беше я купи за сладководен риболов ,(морето за него беше големия гьол които не можеше да се захрани :) )Читава пръчка според няколкото моменти в които съм я държал.... Беше си я купил от така известния бургаски фишинг "мол" "Краставицата"
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »

Здравей, колега .Ползвам аурата на колмик.на 390. Имам извадена мряна 2 400.Пръчката индикира кълването.Рибата излезе без проблем .Комплектована е с макара ,,стингар ,За мен е чудесна комбинация.Ловя на р.Дунав около Русе,Колегата лови с шаранска 390 на 3.5 л.и той е доволен.С аурата 100 гр. 100 м. с 0.40.сигурно може и още но я пазя.Успех и много риба ,че в нашенско намаля :supz: :yawinkle: :supz:
XegouX
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от XegouX »

http://www.tomaxshop.com/catalog/trabuc ... -2232.html" onclick="window.open(this.href);return false; това също не е лошо предложение и е в ценовия диапазон които търсиш ,в Италия също е доста практикуван този вид риболов би трябвало да предлагат добри сърфкастери......
http://www.surfcasting.tv/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tugman »

http://www.tomaxshop.com/catalog/trabuc ... -2257.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Това също не е лошо като цена, аз ползвам доста пръчки на Trabucco и съм доволен от качеството им. Успех с избора колега!
Аватар
del71
новобранец
новобранец

Мнение от del71 »

За тези риби потърси си пръчка с чувствителен връх ;)
XegouX
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от XegouX »

del71 написа:За тези риби потърси си пръчка с чувствителен връх ;)

Колега разгледай каталозите на шимано, даива, трабуко и ще видиш че за този които може да си позволи има качествени сърфкастери някой от моделите са със ярко оцветени върхове , достатъчно чувствителни и с подходяща акция изискваща тоя вид риболов.Ще видиш че на някой от марките сърфкастерите и хеви фидерите са в един раздел......
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”