Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Пикер?
Модератор: Paublo_Eskobar
- stridata
- ще става разбирач
Пикер?
Дайте да поговориме малко за бързия риболов с късите тояжки.
Видове пикери /карпови, за река и т.н./, акция, дължини, строй, видове макари и размери, предимства, недостатъци и т.н. Кой ще е първи?
Видове пикери /карпови, за река и т.н./, акция, дължини, строй, видове макари и размери, предимства, недостатъци и т.н. Кой ще е първи?

Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!

Re: Пикер?
Пикер ползвам най-вече през зимата на по-малки реки.Според мен подходящи са 3 -3,30м. от две еднакво дълги части, без допълнителни върхове, с акция 20-60гр.По този начин може да държим такъма готов без да го сглобяваме и разглобяваме.Не ползвам хранилка, а малка тежест.Предимства - при риболов на плувка, ако задуха вятър или ни стане студено на ръцете.Добре е според мен, ако макародържача е с подвижни гривни, за съжаление точно такива пикери са най-дефицитни.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ще следя с интерес!
Живи и здрави за другия сезон ще взема едно пикерче, ама истинско не до 60гр
Живи и здрави за другия сезон ще взема едно пикерче, ама истинско не до 60гр

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Първо кажи кво разбираш под пикер за шаран и река.stridata написа:Дайте да поговориме малко за бързия риболов с късите тояжки.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- stridata
- ще става разбирач
Ми има термнини като carp picker rod и river picker rod! Незнам дали има специализирани, може просто така да ги наричат? Нали затова отварям темата хората с опит да говорят!
Ако знаеш кажи примерно какъв пикер е нужен за да ловиш риби до 3-4 кила?
Ако знаеш кажи примерно какъв пикер е нужен за да ловиш риби до 3-4 кила?
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!

И аз се записвам за темата.
Не знам да има пикер за река,ама може и аз да съм в грешка.А колкото до термините те са на тояжки произведени за английския пазар и техните условия за риболов.Не че не стават и за нас.
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
В ценови диапазон до 100 лв. ей това нещо няма равно ...

http://www.nordfishing77.at/r-u-t-e-n/w ... 270cm.html" onclick="window.open(this.href);return false;
През ръцете са ми минали няколко различни марки и дължини
Много лека въдица , постига впечатляващ кастинг въпреки скромния си размер от 2,7 метра ...
При нужда може да лови и шарани , но това определено не и е най-силната страна!

http://www.nordfishing77.at/r-u-t-e-n/w ... 270cm.html" onclick="window.open(this.href);return false;
През ръцете са ми минали няколко различни марки и дължини

Много лека въдица , постига впечатляващ кастинг въпреки скромния си размер от 2,7 метра ...
При нужда може да лови и шарани , но това определено не и е най-силната страна!
И на мен ми е интересна темата,незнам нищо за риболова с пикер
И дари ни с много сила
кога хванем много риба
да преборим алчноста
да я пуснем по вода
кога хванем много риба
да преборим алчноста
да я пуснем по вода
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Започнете от там - що е то пикер 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ами по принцип picker е съществително,също така и термин и означава берач,сортировач,събирач.А що някой пиян англичанин е кръстил тояжката така само той си знае.английска му работа. 

- майсторчето страхил
- сериозен играч
Аз имам те това на "фокус" 2.70 м. акцията е около 60гр. от 4 години и си го ползвам и по реки ,и язовири и струваше само 60 лева .

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- Калин–Стоянов
- разбира нещата
майсторчето страхил написа:Аз имам те това на "фокус" 2.70 м. акцията е около 60гр. от 4 години и си го ползвам и по реки ,и язовири и струваше само 60 лева .
Ако има речен пикер , то това е нещо такова ...
Имал съм го, но опредено е много , много корава въдица...
Лично за мен пикера е за риболов на малки риПки /както някои хора казват, стръв/ ..
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
....Калин–Стоянов написа:майсторчето страхил написа:Аз имам те това на "фокус" 2.70 м. акцията е около 60гр. от 4 години и си го ползвам и по реки ,и язовири и струваше само 60 лева .
Ако има речен пикер , то това е нещо такова ...
Имал съм го, но опредено е много , много корава въдица...
Лично за мен пикера е за риболов на малки риПки /както някои хора казват, стръв/ ..
и за къс бой,където се изисква точност при хвърляне в концентрирано петно.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Кръстили са го така щото по принцип се ползват за pick-ване (взимане, хващане, а не бране и събиране за това си има друга дума) на леки кълванета на малки риби така че много уместно са я кръстили пръчката. За река пикера не не много удачен защото там по принцип ти трябва по-дълга пръчка освен ако е някакво много бавно течение. За големи язовори също не е много удачен защото неможе да направиш дистанция ако се налага.shekira написа:Ами по принцип picker е съществително,също така и термин и означава берач,сортировач,събирач.А що някой пиян англичанин е кръстил тояжката така само той си знае.английска му работа.
Но за бърз риболов на дребна риба на къса дистанция е перфектен става и за шарани но в рибарник и риби до 2-3кг
Garbolino имат точно такъв пикер.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation