Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Какво значат тези надписи
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Какво значат тези надписи

screen grab

img
Здравейте, имам въпросният мач от около две години и отгоре , но по стечение на обстоятелствата съм ходил за риба с него 4-5 пъти , и лова му е 1-2 шаранчета и някой дребосък. Въпросът , който загложди любопитството ми е относно строя на въдицата , интересува ме какво значат надписите по него "POWER WAGGLER" "PROGRESIVE ACTION". На каква акция отговаря примерно х-хх гр. Търсих с гугъла и във форума но не намерих нищо.
-
- ще става разбирач
Re: Какво значат тези надписи
Първото, така наречено Пауър ваглер, ще речче, че пръчката е пригодена да мята ваглери здраво и на далеч...тоес, предполагам, че акцията му е може би 10-25 или 10-30....шаранска пръчка за здрави риби.Ще работи добре с ''плувки'', от 10-12 до 20-22-25 гр.
А второто , прогресивна акция, означава, че колкото е по силен напъна на рибата, толкова по надолу, прогресивно ще се гъне пръчката....не само върха до едно положение, или направо до дръжката и край.
п.п. Сик...означава водачи от силициев карбит, материал, който е много здрав и износоусточив и предотвратява загряването на влакното минавайки през тях.
Предполагам че бях ясен. Поздрави.
А второто , прогресивна акция, означава, че колкото е по силен напъна на рибата, толкова по надолу, прогресивно ще се гъне пръчката....не само върха до едно положение, или направо до дръжката и край.
п.п. Сик...означава водачи от силициев карбит, материал, който е много здрав и износоусточив и предотвратява загряването на влакното минавайки през тях.

Сигурен ли си в последното? Да не е била застрахована там нещо , въдицата едно време?MASTER YODA написа:Първото, така наречено Пауър ваглер, ще речче, че пръчката е пригодена да мята ваглери здраво и на далеч...тоес, предполагам, че акцията му е може би 10-25 или 10-30....шаранска пръчка за здрави риби.Ще работи добре с ''плувки'', от 10-12 до 20-22-25 гр.

Да Сик(SIC) е точно това което колегата казва.
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тая пръчка е била застрахована във ВИС-2evgeniboy написа:Сигурен ли си в последното? Да не е била застрахована там нещо , въдицата едно време?MASTER YODA написа:Първото, така наречено Пауър ваглер, ще речче, че пръчката е пригодена да мята ваглери здраво и на далеч...тоес, предполагам, че акцията му е може би 10-25 или 10-30....шаранска пръчка за здрави риби.Ще работи добре с ''плувки'', от 10-12 до 20-22-25 гр.

-
- научил се да хвърля
Най дебелата снадка може да послужи за застраховка от досадници / някой във форума май им викаше орки, ако съм го разбрал правилно/. Около Плевен бая се навъдиха. Шегата настрана , няма ли някаква сравнителна таблица с различните стандарти , примерно както при съчмите , че и там англичаните с криви обозначения, и като извадиш плувка и почва проба грешка 

Колега имам много добре обяснено това за съчмите от една книжка от едно англииско списание. Ще го снимам утре и ще го пусна, че сега е тъмно и снимката няма да стане.