Какво значат тези надписи

Модератор: Paublo_Eskobar

niko_tod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Какво значат тези надписи

Мнение от niko_tod »

Изображение
screen grab
Изображение
img
Здравейте, имам въпросният мач от около две години и отгоре , но по стечение на обстоятелствата съм ходил за риба с него 4-5 пъти , и лова му е 1-2 шаранчета и някой дребосък. Въпросът , който загложди любопитството ми е относно строя на въдицата , интересува ме какво значат надписите по него "POWER WAGGLER" "PROGRESIVE ACTION". На каква акция отговаря примерно х-хх гр. Търсих с гугъла и във форума но не намерих нищо.
MASTER YODA
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Какво значат тези надписи

Мнение от MASTER YODA »

Първото, така наречено Пауър ваглер, ще речче, че пръчката е пригодена да мята ваглери здраво и на далеч...тоес, предполагам, че акцията му е може би 10-25 или 10-30....шаранска пръчка за здрави риби.Ще работи добре с ''плувки'', от 10-12 до 20-22-25 гр.
А второто , прогресивна акция, означава, че колкото е по силен напъна на рибата, толкова по надолу, прогресивно ще се гъне пръчката....не само върха до едно положение, или направо до дръжката и край.
п.п. Сик...означава водачи от силициев карбит, материал, който е много здрав и износоусточив и предотвратява загряването на влакното минавайки през тях.
Предполагам че бях ясен. Поздрави.
Нека силата бъде с вас...завинаги.

Изображение Изображение
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

MASTER YODA написа:Първото, така наречено Пауър ваглер, ще речче, че пръчката е пригодена да мята ваглери здраво и на далеч...тоес, предполагам, че акцията му е може би 10-25 или 10-30....шаранска пръчка за здрави риби.Ще работи добре с ''плувки'', от 10-12 до 20-22-25 гр.
А второто , прогресивна акция, означава, че колкото е по силен напъна на рибата, толкова по надолу, прогресивно ще се гъне пръчката....не само върха до едно положение, или направо до дръжката и край.
п.п. Сик...означава водачи от силициев карбит, материал, който е много здрав и износоусточив и предотвратява загряването на влакното минавайки през тях.
Сигурен ли си в последното? Да не е била застрахована там нещо , въдицата едно време? ;)
dragon1ce
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragon1ce »

Да Сик(SIC) е точно това което колегата казва.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

evgeniboy написа:
MASTER YODA написа:Първото, така наречено Пауър ваглер, ще речче, че пръчката е пригодена да мята ваглери здраво и на далеч...тоес, предполагам, че акцията му е може би 10-25 или 10-30....шаранска пръчка за здрави риби.Ще работи добре с ''плувки'', от 10-12 до 20-22-25 гр.
Сигурен ли си в последното? Да не е била застрахована там нещо , въдицата едно време? ;)
Тая пръчка е била застрахована във ВИС-2 :lol:
niko_tod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от niko_tod »

Най дебелата снадка може да послужи за застраховка от досадници / някой във форума май им викаше орки, ако съм го разбрал правилно/. Около Плевен бая се навъдиха. Шегата настрана , няма ли някаква сравнителна таблица с различните стандарти , примерно както при съчмите , че и там англичаните с криви обозначения, и като извадиш плувка и почва проба грешка :?
sergq
новобранец
новобранец

Мнение от sergq »

Колега имам много добре обяснено това за съчмите от една книжка от едно англииско списание. Ще го снимам утре и ще го пусна, че сега е тъмно и снимката няма да стане.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”