Дайте акъл

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Дайте акъл

Мнение от boki speca »

От доста време експериментирам с правенето на плувки.То не бяха материали от лопен през балса,'"джапанки" до разни видове експандирани и екструдирани, какви ли не стиропори.Обаче се оказа че това "семейство" на стиропорите е безкрайно голямо и все повече се увеличава.
Та въпроса ми е знаете ли от къде може да се вземе различни видове стиропор,като в групата не включвам меките такива като изолациите за сгради, фибран и от тоя вид.Става дума за по-твърдите и все пак подлежащи на щкурене и дялкане стиропори или както там се казват,които да не "пият вода" даже и без да са лакирани.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Аватар
мурджо
новобранец
новобранец

Re: Дайте акъл

Мнение от мурджо »

ти добре лиси?времето когато ги правехме от пачи пера и коркови тапи от вино и оцет одавна мина?????????в магазина са по 0.80 СТОТИНКИ АНТЕНИТЕ а с по голям грамаж в скалада са по 1,-1.20лв. неси струва хамалогията
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kaleeff »

мурджо
Когато няма какво да кажеш, защо просто не замълчиш? :smt021

Едно време ги майсторехме от вътрешната изолация на болйлер. Сравнително твърдо и малко по-лесно за шлайфане.
Последно промяна от kaleeff на Съб Ное 30, 2013 11:49 am, променено общо 1 път.
Фен-клуб Таранка!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

boki speca написа:От доста време експериментирам с правенето на плувки.То не бяха материали от лопен през балса,'"джапанки" до разни видове експандирани и екструдирани, какви ли не стиропори.Обаче се оказа че това "семейство" на стиропорите е безкрайно голямо и все повече се увеличава.
Та въпроса ми е знаете ли от къде може да се вземе различни видове стиропор,като в групата не включвам меките такива като изолациите за сгради, фибран и от тоя вид.Става дума за по-твърдите и все пак подлежащи на щкурене и дялкане стиропори или както там се казват,които да не "пият вода" даже и без да са лакирани.
за материалите дето правят изолация, мини покрай някоя сграда и си събери парчета.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

"Фибран"-а е XPS и не му е възможно да пие вода. Има го с различни твърдости. Стиропора не върши работа в това отношение - жаден е. Други пенополистироли не познавам за съжаление.
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от muerter »

Отиваш в някоя авто морга и взимаш щора на багажника на някое комби.На Пежо са такива ,за другите марки не сьм запознат .
Разпаряш плата и взимаш pvc-то от вьтре ,ще имаш най перфектния материал както за плувки така и за воблери :D Твьрд не пие вода и се обработва сравнително лесно.Единственият проблем е ,че материальт е черен и при боядисване трябва да се нанесьт няколко слоя за пефектно покриване .
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Че аз карам по един от по-горните акъли, покрай строежите, ако ми ареше нещо, влача и дялкам, а пиенето на вода е въпрос на обработката и боядисването.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Мантари за мрежи,демек поплавъци,мнго плътен стиропор,но дупката е доста голяма.Земай големи и си режи парчета по кеф.Има една пластмаса за реклами,прилича на аерошоколад,забравих името,но покраай рекламните ателиета може да получиш изрезки.
dikata1975
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dikata1975 »

Има една пластмаса за реклами,прилича на аерошоколад,забравих името,но покраай рекламните ателиета може да получиш изрезки.[/quote]

Би трябвало да е разпенено pvc :wink:
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Правенето на плувки е не само удоволствие за мен , но и ми попълва празнините по форма и грамажи които ги няма по магазините.Затова като отида на съоръжението в Ямбол и ме гледат като извънземен как мъкна алай по кило и то не един и два случайни и как от десет плувки хвърлени на педя от моята само аз хващам.Ама това е друга тема.
ПВЦ не става защото е прекалено плътно и не носи олово,стиропора е мек и пие вода а фибрана не пие ,но дори и най-твърдия на който съм попадал е недостатъчно твърд и поддава на натиск,като натиска не е като да го смачкам с клещи , а далеч по лек.
А за плувките от пера ще кажа на колегата че просто не знае от какви пера се правят плувки.Мурджо когато ми докараш плувка от магазина с 0,01 грам-подчертавам ГРАМ, носимост с дължина над 10 сантиметра без кил за супер капризни платики като тия на Гърлата в Ямбол дето кълват на 50 сантиметра от брега пак ще си поговорим дали птичите пера са отживелица.
Разпененото ПВЦ е прекрасен материал за воблери и именно такъв е повечето от материала за реклами.
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Мантарите са далеч по-плътни от фибрана все пак.
Аватар
anton jambol
фен клуб-скобар

Мнение от anton jambol »

boki speca написа:Правенето на плувки е не само удоволствие за мен , но и ми попълва празнините по форма и грамажи които ги няма по магазините.Затова като отида на съоръжението в Ямбол и ме гледат като извънземен как мъкна алай по кило и то не един и два случайни и как от десет плувки хвърлени на педя от моята само аз хващам.Ама това е друга тема.
ПВЦ не става защото е прекалено плътно и не носи олово,стиропора е мек и пие вода а фибрана не пие ,но дори и най-твърдия на който съм попадал е недостатъчно твърд и поддава на натиск,като натиска не е като да го смачкам с клещи , а далеч по лек.
А за плувките от пера ще кажа на колегата че просто не знае от какви пера се правят плувки.Мурджо когато ми докараш плувка от магазина с 0,01 грам-подчертавам ГРАМ, носимост с дължина над 10 сантиметра без кил за супер капризни платики като тия на Гърлата в Ямбол дето кълват на 50 сантиметра от брега пак ще си поговорим дали птичите пера са отживелица.
Разпененото ПВЦ е прекрасен материал за воблери и именно такъв е повечето от материала за реклами.
А ти би ли изработил плувка 0.01 гр че ми стана интересно
Хвани и пусни не бъди алчен
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

[/quote]
А ти би ли изработил плувка 0.01 гр че ми стана интересно[/quote]
Извинявам се грешката е моя , става въпрос за 0,1 грам което пак си е достатъчно малко.
Да имам такива плувки,но за съжаления въпреки дългата и неравна битка с Моньо за Гърлата изгубихме и аз и Ямболските рибари така че няма къде да ги ползвам тези плувки вече.
Не става въпрос точно за изработка,а за определен материал от точно определени птици които позволяват това минимално утежнение.Всъщност това е подбор , а не точно изработка тъй като на тези плувки няма какво да им се изработва освен да се подрежат и оцветят върховете ако е необходимо.
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

За направата на плувки аз ползвам стари джапанки. Има ги с десетки по бреговете, а и цветовото разнообразие е огромно. Струговат се перфектно и не пият вода. (Поне показателите им не се променят след цял ден риболов).
Хората, който са ловили с мен, могат да потвърдят, че от доста време ловя основно с направени от мен плувки. Включително и ваглерите стават перфектни.

П.С. За критиците: Не правя плувките за икономия, а защото ми е кеф да ловя с нещо, което аз съм измайсторил. Така е и с воблерите, а в момента майсторя кивоци.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Кърцата написа:За направата на плувки аз ползвам стари джапанки. Има ги с десетки по бреговете, а и цветовото разнообразие е огромно. Струговат се перфектно и не пият вода. (Поне показателите им не се променят след цял ден риболов).
Хората, който са ловили с мен, могат да потвърдят, че от доста време ловя основно с направени от мен плувки. Включително и ваглерите стават перфектни.

П.С. За критиците: Не правя плувките за икономия, а защото ми е кеф да ловя с нещо, което аз съм измайсторил. Така е и с воблерите, а в момента майсторя кивоци.
Че Брате Кърцони, всите сме така, друго си е сам да си издялкаш нещо. Па и при последното ми ходене/тази неделя/ на Енчец, една моя самоделка се представи доста по-добре от един БобиФишерски ваглер. :wink:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”