Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Макарата ми чука докато навивам
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Макарата ми чука докато навивам
Здравейте може ли някой, който разбира от поправяне на макари да ми помогне. Макарата ми е EVOX Repuls70 и докато навивам на всеки един оборот "чука" здраво от към дръжката отварих я цялата макара но не разбрах от какво може да е. Моля ако някой разбира да ми каже.

- orion30
- разбира нещата
Re: Макарата ми чука докато навивам
Хич недей се притеснява всички Шимана, до Ексейдж също чукат. И то нови в магазина. Оправянето е нова макара. 

Изчистия от хубаво вътре и прегледаи зъбаците.
-
- новобранец
кои зъби? стигнах до лагерите те са добре надолу не продължих. Изчистих я идиално. Когато свалих шпулата се загледах в тази пръчки ще я нареча
, която движи шпулата че търка някъде някакво предположение къде може да удря???

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
И аз мисля че най-вероятно е счупен зъб .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Махни баланса под шпулата и ще се оправи!
- mesket4eto
- научил се да хвърля
Изронен зъб, или нещо разхлабено вътре, без да се отвори едва ли ще се оправи сама
Нямам преки впечатления от този модел, ама като чета в архива май такива повреди не са прецедент http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=132&t=17991" onclick="window.open(this.href);return false;

Нямам преки впечатления от този модел, ама като чета в архива май такива повреди не са прецедент http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=132&t=17991" onclick="window.open(this.href);return false;

Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Ако не е баланса,може да е и едно чопче дето държи клипса или ако има пружинка със пластинка за авансаsapuna написа:Махни баланса под шпулата и ще се оправи!

Аз там съм пораснал...
-
- новобранец
смисъл как да махна аванса под барабана?? не ги разбирам много
извинявам се за което.... кое точно да махна обяснете ако не е проблем 

-
- научил се да хвърля
preslav96 написа:смисъл как да махна аванса под барабана?? не ги разбирам многоизвинявам се за което.... кое точно да махна обяснете ако не е проблем
Колега завърти я без шпула,ако не чука тогава вече търси проблема в нея.
Най-вероятно скоро щеш-нещеш, ще я сменишpreslav96 написа:Здравейте може ли някой, който разбира от поправяне на макари да ми помогне. Макарата ми е EVOX Repuls70 и докато навивам на всеки един оборот "чука" здраво от към дръжката отварих я цялата макара но не разбрах от какво може да е. Моля ако някой разбира да ми каже.![]()

Русалката: най-лошото нещо - ни го ядеш, ни го е*еш...
-
- новобранец
аха ми завъртях я и тая пръчка търка някъде долу под лагера явно ще си разглабя още
мерси. И да най-вароятно ще се купува нова но просто искам да си я оправя да я използвам на някоя от обикновенните ми пръчки. Но имате ли си на идея къде може да търка? казаха ми, че от контрата имало няква вилка, която може да удря в зъбното колело възмжно ли е ?? 

Преди много години имах един Silstar, разтрака се така и след съвсем кратко ръчката превъртя, оказаха се изронени зъби.
Относно локацията и наличието или липсата на даден компонент, най-точно може да се види на схемата за конкретния модел макара, би трябвало в кутията да имаш такава схема.
Относно локацията и наличието или липсата на даден компонент, най-точно може да се види на схемата за конкретния модел макара, би трябвало в кутията да имаш такава схема.
Русалката: най-лошото нещо - ни го ядеш, ни го е*еш...
- boreto1
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Решението-нова и качествена.
Има един подпис на колега от форума :
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
Има един подпис на колега от форума :
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- pavre
- вече хвърля и на тежко
Защо просто не я дадеш в някой рибарски магазин, в който правят ремонти? Ако не- разглоби я внимателно, снимай кое- къде е било, за да не се объркаш при сглобяването и се опитай да и отстраниш проблема. Както с всичко друго, определени модели си страдат от определени повреди, затова потърси инфо за модела. Успех.