Каква стръв, захранка и куки ми трябват за лов на каракуда

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

doctorcheto
новобранец
новобранец

Каква стръв, захранка и куки ми трябват за лов на каракуда

Мнение от doctorcheto »

Каква стръв, захранка и куки ми трябват за лов на каракуда? Отивам на един водоем и ако може да ми помогнете, за да знам какво да си взема - захранка куки и стръв. Благодаря предварително.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Каква стръв, захранка и куки ми трябват за лов на караку

Мнение от Камбата »

Захранките можеш да си ги купиш от магазина,както и да си направиш сам.Най-разнообразни са,на каквато и да заложиш-няма да сгрешиш.Аз меся 1п. мляно кюспе,2п.бисквитена,или печена галета,1шепа жито,1п.булгур,1п.царевично брашно,за слепващ елемент използвам пчелен,или боров мед.По желание можеш да прибавиш ароматизатор,или оцветител,но не препоръчвам.И мачкан хляб с кюспе да метнеш-пак ще ти върши работа.

Стръвта също е разнообразна.Аз най-често залагам на бели,торни и земни червеи,важното е да мърдат.Ако не е активна на червеи пробвай на кус-кус,или жито.Можеш и на сладка царевица да се пробваш.

Такъмите са прости.Аз най-често използвам фиксирана плувка от 1.5 до 2.5 гр.,препоръчвам по-издължените форми.Речни куки от №13 до №9 са най-добри.Няма значение дали ше е бяла,или черна.Повод от 0.15-0.20 е най-добре.

Може и на дъно на пружина,ама не е за препоръчване тоя метод.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
doctorcheto
новобранец
новобранец

Благодарност

Мнение от doctorcheto »

Мерси много
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Колегата мн добре е обяснил но аз щи кажа за по лесно си копуваш един два пакета захрнка от рибарски магазин може и с кюспе може и само с хляб да си я омесиш бажното е да не е редка и водна. За стръв бял торен жито на най-често кълве на бял или торен на царевица трябва да е по едра каракудата и на прожина малък е шанса да хванеш на царевица на плувка.Куките нах-добре изплзваи 10-тки цвета няма значение.Като отидеш на язовира метни една на плувка и една на дъно на прожина и виш на кое ще имаш повече удари , на плувка по-вече но по-малки а на дъно на по-рядко но пък по-едри :wink: Наслука :P
Изображение
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Митак,пак те поздравявам за аватара,верно цепи мрака! :D :D :D
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”