РИБОЛОВ НА ОКТОПОДИ СЪС СПИНИНГ

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

RADKOV
новобранец
новобранец

РИБОЛОВ НА ОКТОПОДИ СЪС СПИНИНГ

Мнение от RADKOV »

Колеги,някой пробвал ли е? Аз го практикувам и резутата е смайващ .може да се хванат доста ито от дистанция от 5 до50м .Ако някой желае нека да пробва с калмарина вместо воблер и да я предърпва леко по дъното.Аз използвам 030 плетеняк понеже по някога си вземат по някой камък. Успех на всички колеги!!!
pepericos
новобранец
новобранец

Re: РИБОЛОВ НА ОКТОПОДИ СЪС СПИНИНГ

Мнение от pepericos »

Случвало ми се е като хвърлям за калмари,да вадя октоподи.На едно дълбоко място -25м,хванах 2 килограмов октопод на каламариера.Трябва здраво влакно ,и да не му даваш ''слабо" защото се откача.
jivko.min
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jivko.min »

Kakво е каламарина :?:
RADKOV
новобранец
новобранец

Мнение от RADKOV »

Виж в иболов в порто Лагос нИКИ ги е качил
RADKOV
новобранец
новобранец

Мнение от RADKOV »

Виж в риболов в порто Лагос нИКИ ги е качил!
ВАЛЬО
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ВАЛЬО »

Не знам какво е калмарина,мързи ме да търся(предполагам изкуствен калмар),но на силиконови раци(продават ги и в БГ,защото в Гърция са по 5-8евра)се прави уникален риболов на октоподи вярно между 1 и 5 кг.но е страшен кеф.Във водата няма проблем навсякъде от каквато и да е дистанция ,но като тръгнеш да ги вадиш бягат с 200,затова гърчетата си носят шипове.
Тази година за три излета съм хванал над 20бр. уникално се ловят и са супер стига да има кой да ти ги направи ,пият по три узакита от раз.
Няма за какво толкоз да му се косим на живота,и без това няма да се измъкнем живи от него.
RADKOV
новобранец
новобранец

Мнение от RADKOV »

Вальо не искам да се хваля но как ти звучи за 2 часа 10 е не всички са в норма.Продават се 7бр за 15лв а в Гъция 1бр е 3 евра .Хвашам ги сомския такъм .Прав си голям деликатес са.
ВАЛЬО
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ВАЛЬО »

RADKOV написа:Вальо не искам да се хваля но как ти звучи за 2 часа 10 е не всички са в норма.Продават се 7бр за 15лв а в Гъция 1бр е 3 евра .Хвашам ги сомския такъм .Прав си голям деликатес са.
Ами може когато ги набараш и повече да се хванат.Аз ги ловях от едни скали и като го извадиш от водата ,докато го дигна до брега бягат(повече от половината избягаха)слагах и допълнителна тройка но няма особен успех,пак бяга тая гад.Не че ми трябват в момента но сподели къде ги има по 7броя ,че знае ли човек може да потрябват.
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

Ето тук има http://www.bulit2000.com/%D0%BA%D0%B0%D ... 0%B8%D1%8F" onclick="window.open(this.href);return false;
ВАЛЬО
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ВАЛЬО »

Е ти направо ме уби,това какво го прави октопода лапа ли го,я ме отвори за пръв път виждам такава примамка за октопод?Аз (и много Гърчета съм виждал) ги ловя с голям около 10см изкуствен рак с две огромни куки отгоре и около 80-100гр олово отдолу(тия дни ще кача снимка ако искаш).Хвърляш и започваш да придърпваш през 5-10секунди когато почустваш по голяма тежест значи октопода го е налазил да го яде ,засичаш рязко и почваш бързо да го вадиш,докато е във водата върви -извадиш ли го по бавно над водата бяга(затова гърците използват шип с контри,бодат го докато е във водата до брега),по тоя начин съм ловил досега октоподи -40-50% бягат.Това от линка не съм го ползвал,отвори ме моля те за начина на риболов.Явно човек се учи докато е жив.А тия джаджи са и доста по евтини.
RADKOV
новобранец
новобранец

Мнение от RADKOV »

Вземаш си спининга с който въртиш за лаврак но вместо воблер закачаш тази джажа замяташ както с воблер изчакваш да потъне и започваш да предърпваш много бавно .Има и малка тайна прикрепям около 10гр олово над калмарината за по голяма дистанция по някога се хващат и на 50м от брега.Предърпваш си но по някога и някой друг предърпва засичаш и вдигаш спининга горе за да не се докопа за нещо по дъното.Използвай кеп макар че тези трънчета почти винаги го закачат здраво.Тръпката е невероятна понеже го вадиш с въдица .Успех!!!
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

То и пощенски плик да влачиш по дъното, ако има октопод ще го хванеш. Октоподите са много любопитни и се хвърлят на всичко.
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
RADKOV
новобранец
новобранец

Мнение от RADKOV »

Но защо да !не си сложиш в набора с воблери и тези джажи като са ефективни и много евтини!
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

Виждал съм гърци даже по две калмариери да закачат. Предимството на тях пред рака е че може и някоя сепия или калмар да се закачат. А и самия октопод по-трудно се откача. И както каза колегата да вадиш октопода с въдица си е по-голямо удоволствие. Не е задължително да използваш сомски такъм и с по-фини такъми става само че губиш повече примамки.
ВАЛЬО
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ВАЛЬО »

Благодаря колеги,човек се учи докато е жив,обезателно ще пробвам с калмарина,сигурно е супер кеф.Аз и на рака ги ловя с въдица ,но със здрав такъм и 0.50мм,лошото е че когато го ловиш с рак го бодеш в тялото и много често бяга.
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”