Съвет за гумена лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
playback
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Съвет за гумена лодка

Мнение от playback »

Колеги за Коледа мисля да се обзаведа с лодка и се двоумя между тези двете. Бихте ли ми дали вашите мнения

http://plodex.eu/pm_285ib.html" onclick="window.open(this.href);return false; - тази от 499 лв

http://www.korsar.bg/bg/product/54/k-260tl.html" onclick="window.open(this.href);return false;

едната е с надуваемо дъно, другата е без, доколкото виждам. Мисля след време евентуално да сложа и малък двигател.

за всяко мнение ще съм благодарен
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Съвет за гумена лодка

Мнение от batceco »

Колега определено първата - по голям размер на балоните, носи повече кг, пък и познавам хора с този модел лодки, които ги ползват вече 2-3 сезона и са доволни. За втората нямам преки наблюдения, но като показатели първата е по-добра ;)
hristo73
новобранец
новобранец

Мнение от hristo73 »

Тези лодки не са гумени.
Мои приятели се взеха такава, само че ІВ250. До сега, две години вярна служба.
Лично аз практикувам уседналия риболов, т.н. шаранджийски. Използвам лодката само да внасям захранки и монтажи. От 1998 година ползвам "Уфим-22" без надуваемо дъно и съм супер доволен.
Bat Venko
новобранец
новобранец

Мнение от Bat Venko »

колега погледни тохамарана от хидростар успех
emdi
новобранец
новобранец

Мнение от emdi »

Колега имам промарине от 4-5 години и нямам никакви проблеми.Използвам я предимно есен за джиг,до -5,6 градуса няма ядове.
gogata1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogata1 »

Моето мнение да си вземеш лодка с твърдо дъно .Зависи колко пари си приготвил .
stisho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stisho »

Колега ,за какъв риболов ще я ползваш?
botbotbotbot
новобранец
новобранец

Мнение от botbotbotbot »

Аз имам IB 285 съхранявам я само спаднала.
Дъното не може да изкара 30 излета (според мен излетите са мерна единица, а не сезоните). Просто 2-3 отделения се отвориха.
Не съм пренадувал дъното, защото имам манометър (пригоден и за дъното) и винаги внимавам с налягането.

Аз лично следващият сезон бих пробвал някоя друга марка.
FI6IFI6
новобранец
новобранец

Мнение от FI6IFI6 »

Колега, най-добре спести малко парички и си вземи нещо по-сериозно.
http://www.korsar.bg/bg/product/75/rib-450-lux.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Например ето тази със сигурност няма да те разочарова. А и ако ще ходиш за риба с някой приятел, ще има повече място за такъми, екипировка и т.н.
playback
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от playback »

Благодаря за всички мнения, днес ходих да видя Колибрито тук в София - хубава е , но дъното не ми вдъхва доверие.

Говорих с хората от Плодекс, казаха че в София евентуално само в ДМ фишинг може да видя техен модел, но не вярвам да има изложен, като им знам големината на магазина. Така че по Коледа ще мина през Варна и ще посетя магазина им. Насочвам се към IB 285 заради надуваемото дъно. А и хората от Плодекс казаха че новите бройки на IB 285 са с по две пейки (а не както е на снимката само една), което е още по добре. Ще я ползвам главно за джиг и може би с малък двигател за тролинг, но това не е сигурно още.

Само ме притеснява това което казва колегата botbotbotbot за дъното, но ще взема и аз манометър и ще внимавам повечко, пък дано имам късмет.
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

botbotbotbot написа:Аз имам IB 285 съхранявам я само спаднала.
Дъното не може да изкара 30 излета (според мен излетите са мерна единица, а не сезоните). Просто 2-3 отделения се отвориха.
Не съм пренадувал дъното, защото имам манометър (пригоден и за дъното) и винаги внимавам с налягането.

Аз лично следващият сезон бих пробвал някоя друга марка.
Излетите на лодката само за тая година са над 50 ,също се транспортира спаднала и досега никакъв проблем с дъното.За мен и за тия пари си струва лодката
п.п. Не е моя а на мой приятел :drinkers:
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

FI6IFI6 написа:Колега, най-добре спести малко парички и си вземи нещо по-сериозно.
http://www.korsar.bg/bg/product/75/rib-450-lux.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Например ето тази със сигурност няма да те разочарова. А и ако ще ходиш за риба с някой приятел, ще има повече място за такъми, екипировка и т.н.
Абе пич той човека си търси лодка за около 500лв - ти му предлагаш лодка за 9000лв :rolleyes: , по-твойта логика най-добре яхта да си вземе, хем ще си спи вътре хем и печка има :D Колега ще ти пиша на лс аз каква съм си харесал, само че е от Англия ;)
genzi
новобранец
новобранец

Мнение от genzi »

http://sryukzakom.ru/catalog/184/2115/#" onclick="window.open(this.href);return false;
genzi
новобранец
новобранец

Мнение от genzi »

аз тази мисля да си купя,гледах да работят с нея по охота и рибалка :)
veso1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от veso1968 »

playback написа:Благодаря за всички мнения, днес ходих да видя Колибрито тук в София - хубава е , но дъното не ми вдъхва доверие.

Говорих с хората от Плодекс, казаха че в София евентуално само в ДМ фишинг може да видя техен модел, но не вярвам да има изложен, като им знам големината на магазина. Така че по Коледа ще мина през Варна и ще посетя магазина им. Насочвам се към IB 285 заради надуваемото дъно. А и хората от Плодекс казаха че новите бройки на IB 285 са с по две пейки (а не както е на снимката само една), което е още по добре. Ще я ползвам главно за джиг и може би с малък двигател за тролинг, но това не е сигурно още.

Само ме притеснява това което казва колегата botbotbotbot за дъното, но ще взема и аз манометър и ще внимавам повечко, пък дано имам късмет.
Здр :D Едва ли ще имаш късмет, това е ниско бюджетна лодка, която подложена на натоварване, характерно за риболова който ще практикуваш(м/у 3 и 8ч на ден), няма да изкара много. Не искам да те разочаровам, но за този бюджет лодка за тролинг и джиг няма. Все пак ако трябва да избирам м/у двете, бих се спрял на колибрито, главно заради оребреният под. п.п При шаранджийски риболов лодките биха изкарали доста повече :D Весела Коледа :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”