Daiwa Procaster А2000

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
biboin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Daiwa Procaster А2000

Мнение от biboin »

Здравейте, харесал съм си тази макара, http://megafishing.bg/product/3342/daiw ... ter-a.html" onclick="window.open(this.href);return false;, ще се ползва за риболов на ''пустия му '' Зарган и за някой друг Шаран около 2-3 килограма (дано и по големи) на плувка. Заслужава ли си, или ще ми препоръчате нещо друго. Благодаря.
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Re: Daiwa Procaster А2000

Мнение от Митко Кирилов »

Уважаеми колега,
Фен съм на макарите “Дайва” и имам следните макари :
1.Легендарната Black Gold (BG) 60 от1985 г., която използвам за тежък дънен морски риболов: кефал, платерина, илария, калкан.Макарата е в отлично състояние и разчитам на нея!
След опита с тая макара поръчах да ми донесат следващите от САЩ /цените са от преди 7 години от Cabelas/.Произведени са в Китай за американския пазар:
2.Exeler 2500 (60$) , 11 лагера с резервна алуминиева шпула: използвана е вече седем сезона за улов на платерина и зарган на бомбарда.Това означава мин. 3-4 часа на излет /поне през ден лятото/ непрекъснато хвърляне и обиране на влакното.На едната шпула – монофил, а на другата плетено влакно.Перфектно навиване, няма бради.Все още не съм я разглобявал и гресирал, /това смятам да направя след НГ/, смазвал съм само оста под шпулата! Единствено: да се проверява, смазва редовно и заменя лагера на ролката на бигела! Досега само една смяна.Цена за този лагер~ 3 лв.Ако сте от Варна подходящ лагер може да се намери в специализиран магазин за лагери до “Гюрлата” зад мебелната палата.
Въпреки екстремалната и “зверска” употреба макарата е в отлично състояние и още ще разчитам на нея!
3. Regal 2500 Xi (40$): изпробвана е 2-3 пъти, защото предимно ползвам другата макара.Също с добри впечетления.Засега “дълбока” резерва. :)
Имах намерение пак да си поръчам гореописания Екселер, но се оказа вече само с 4+1 лагера и без резервна шпула при ~ същата цена. :roll: Поръчах си от там друга макара, друг производител, с резервна шпула.Това в никакъв случай не означава, че съм се отказал от тази марка, но искам и обичам да експериментирам.
Показателите и заложеното в посочената от Вас макара са почти еднакви с тези на Екселера. Определено е подходяща за улов на зарган.Не мога да преценя дали няма да бъде претоварена при улов на шарани над 1.5 кг :wink:, но затова на макарата има аванс и... подходяща въдица /и кеп/ .
Ако си закупите посочената макара, надявам се и на Вас да ви служи дълго и да останете доволен!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
biboin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от biboin »

Г-н Кирилов, благодаря Ви за споделената информация и наблюдения върху марката. Надявах се повече мнения, но явно липсват желаещи да споделят.
biboin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от biboin »

Привет на всички,
абе, как не се намери поне още един да изкаже мнение по въпроса. Десет дена никой освен Г-н Кирилов, не се осмели да пише по темата. Питам се защо за марки като сивейда, токушима и други подобни се пише толкова, а за нещо по-смислено, никой не си дава мнението. Та нали за това са тези форуми, за да се допитаме до повече ''идивиди'' за съвет, ''а дано, ама на дали''!!!
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Във форума има изписано доста по въпроса, ще се опитам да обобщя с 8 думи :D

По добре скъпо Ryobi отколкото евтина Daiwa(SHIMANO) :wink:

Весели празници!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
iliyan
новобранец
новобранец

Мнение от iliyan »

Рядко влизам във форума, и още по-рядко се изказвам, но конкретно за тази Дайва ще кажа, че е прилична макара. Имам такава размер 4000, която използвам само за морски риболов. В БГ ловя сафрид, а в средиземно море на бомбарда чернокоп, лефер, зарган, скумрия. След първият риболов я отворих и я напълних с високооборотна смазка, такава имах, и вече 3-та година работи без проблеми.Лично моето мнение е, че си заслужава парите.
Аватар
PlamenIvanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от PlamenIvanov »

bobopeli написа:Във форума има изписано доста по въпроса, ще се опитам да обобщя с 8 думи :D

По добре скъпо Ryobi отколкото евтина Daiwa(SHIMANO) :wink:

Весели празници!
Правилно казан.Преди две години влязах в един магазин и попитах продавача за този клас макари даива а тои ми каза не си заслужава (не сме се познавали с продавача)та щом тои не си хвалеше стоката ...., сам си направи извод.
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
iliyan
новобранец
новобранец

Мнение от iliyan »

Забравих да кажа, че за три години от както имам Прокастъра, нито един път не съм имал брада. Винаги плетеното влакно е наредено добре и стегнато, без значение дали хвърлям чепаре или бомбарда.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”