Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Има ли шаран на Пясъчник?
Модератор: sapuna
Има ли шаран на Пясъчник?
Здравейте на всички колеги рибари, риболовци и прочие.
Миналата година един приятел ходи през лятото там (на Пясъчник) и като се прибра сподели, че е доволен.Беше хванал доста добри каракуди и червеноперки и тук таме някой костур. Решихме да отидем през октомври да търсим Шарко,но ... уви нямахме късмет. (има снимки в галерията) Та да ви питам има ли въобще от този вид на този водоем и ако да,то къде да го търся-място,стръв,разстояние,монтажи и друга полезна информация. Ние бяхме от дясно на стената по в тънкото-явно не сме уцелили мястото! Ако някой знае, моля да сподели!

Миналата година един приятел ходи през лятото там (на Пясъчник) и като се прибра сподели, че е доволен.Беше хванал доста добри каракуди и червеноперки и тук таме някой костур. Решихме да отидем през октомври да търсим Шарко,но ... уви нямахме късмет. (има снимки в галерията) Та да ви питам има ли въобще от този вид на този водоем и ако да,то къде да го търся-място,стръв,разстояние,монтажи и друга полезна информация. Ние бяхме от дясно на стената по в тънкото-явно не сме уцелили мястото! Ако някой знае, моля да сподели!

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

- петър власев
- разбира нещата
търсиш залива на елешница ,намираш си някое удобно място за разпъване с лодка и са паркираш там
след това захранка ама само със стара едра царевица ,само гледай да не прехраниш мястото
разпъваш най-малко 100-150м. по това време е така и шъ сполучиш гаранция
може да пробваш и на капан
ай сполай ти и успешен риболов
п.с.
имаше една година на Пясъчник през ,която се скубеха бели риби а покрай тях и някой дърт шаран на опашка от речен рак ,в реката ги има така ,че и този вариант можеш да пробваш
след това захранка ама само със стара едра царевица ,само гледай да не прехраниш мястото
разпъваш най-малко 100-150м. по това време е така и шъ сполучиш гаранция
може да пробваш и на капан
ай сполай ти и успешен риболов
п.с.
имаше една година на Пясъчник през ,която се скубеха бели риби а покрай тях и някой дърт шаран на опашка от речен рак ,в реката ги има така ,че и този вариант можеш да пробваш
я чувствась себя очен хорошо
- st_piskov
- ще става разбирач
шаран има колега,спор няма!но с всяка измината година популацията му намалява!просто бракониерите нямат спиране,километрични мрежи и т.н.....!с мъка си спомням за изминалите години,нямаше излет без удар на шаран,и то все добри екземпляри!лично аз предпочитам за риболов т.нар.Панагюрски борум!лошото е ,че пътят то него е доста лош и иска добре проходим автомобил!ако го посетиш язовира и успееш да отидеш на този борум,задължително лодла,захранка(суха царевица) и поне 4-5 дена чакане!разпъваш на около 140-150 метра,храниш здраво и дано да имаш късмет!
- петър власев
- разбира нещата
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Шарана на пясъчник е като бялата лястовица незнам какъв късмет трябва да имаш че да го видиш, където и да застанеш улавянето там на такава риба си остава почти невъзможно засега това е моето мнение по въпроса
иначе преди време положението беше друго
може би след време ако тия сдружения променят нещо
сега след последните дъждове си мисля че панагюрския ще е под вода ,все пак не съм ходил.-
Но всичко това не обезмисля ходенето на язовира !

иначе преди време положението беше друго

може би след време ако тия сдружения променят нещо

сега след последните дъждове си мисля че панагюрския ще е под вода ,все пак не съм ходил.-
Но всичко това не обезмисля ходенето на язовира !
Верния път е най-къс!
- st_piskov
- ще става разбирач
gogo,пътят до борума е доста сложен за обяснение!но пък самото место е доста хубаво-намира се точно срещу стената,наблизо до брега има горичка,няма доста хора,поради лошият път....а бе страхотно е за почивка!значи,ще се опитам с няколко думи да ти обясня маршрута:стигаш стената,но не завиваш надясно по нея,а продължаваш направо,покрай язовира докато стигнеш село Беловица!точно преди края на селото има отбивка вдясно(черен път)-по който се стига до борума!но,задължително като стигнеш в селото попитай някой местен за тази отбивка,иначе съм сигурен,че ще се объркаш!от тук вече следват трудностите!този черен път се разлонява на няколко други,повечето,които водят до там,и тук вече е сложността на обяснение!от 10 години ходя на този язовир,и е имало доста случаи ,при които обърквам пътя!доста често съм опирал до услугите на местните(овчари,кравари и т н.)като мисля,че ще е най-добре и ти да направиш така!нека и ако някой колега може по -добре да ти обясни пътя,да ми продължи поста!
Мерси много, колега Писков! Аз оглеждах и картата в Гугъл еарт и на нея се вижда горе-долу къде може да се отиде. До колкото разбирам, това място се пада на носа между 2-та оформени ръкава. Добре е,че има гора, защото в тая жега... Ама както и да е аз не съм се отказал, въпреки отрицателните отзиви от други колеги-нали трябва постоянство и повече...Ракия!!!
"

Хаха Писков ние с моите хора сме същите винаги на различни места излизаме и бъркаме пътя там ама винагиst_piskov написа:gogo,пътят до борума е доста сложен за обяснение!но пък самото место е доста хубаво-намира се точно срещу стената,наблизо до брега има горичка,няма доста хора,поради лошият път....а бе страхотно е за почивка!значи,ще се опитам с няколко думи да ти обясня маршрута:стигаш стената,но не завиваш надясно по нея,а продължаваш направо,покрай язовира докато стигнеш село Беловица!точно преди края на селото има отбивка вдясно(черен път)-по който се стига до борума!но,задължително като стигнеш в селото попитай някой местен за тази отбивка,иначе съм сигурен,че ще се объркаш!от тук вече следват трудностите!този черен път се разлонява на няколко други,повечето,които водят до там,и тук вече е сложността на обяснение!от 10 години ходя на този язовир,и е имало доста случаи ,при които обърквам пътя!доста често съм опирал до услугите на местните(овчари,кравари и т н.)като мисля,че ще е най-добре и ти да направиш така!нека и ако някой колега може по -добре да ти обясни пътя,да ми продължи поста!

- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Аз май писах на друго място, но да отговоря и тук. Успеха е нулев, т. е. почти нищо.Изключвам хванатите над 20 кг костури на плувка на жива рибка от брега след обяд и привечер. Също така и около 15 червеноперки на хранилка (пружина) и на куките слагах по един бял и топче стиропор; една сулка 0.800 и още 2 по-малки пак на рибе. 6 въдици всеки ден се презареждаха за шаран, но не ме споходи късмет. Хранилката беше на 150 метра от брега, но като си тръгнахме беше на 110 метра- много яко го точеха, явно за поливане. Монтажите бяха на косъм с три вида топчета и класическия на царевица.Есента миналата година като ходихме там имаше пипане от хранилката- излизаха добри каракуди и червеноперки, но сега нищо. В крайна сметка унищожихме промишлено количество алкохол, защото "когато рибата е пасивна, риболовецът става активен" ,пък то нямаше и какво друго да се прави в тая жега. Жената и децата останаха много доволни от пясъка по брега и от чистата вода- супер почивка!!!

"