струва ли си тази макара?

Модератор: sapuna

niksana84
новобранец
новобранец

струва ли си тази макара?

Мнение от niksana84 »

http://www.masterfishing.bg/product/22/ ... -fd70.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: струва ли си тази макара?

Мнение от bokser »

Имах глупостта да си купя ЛИНЕАФЕ(не точно тоя модел)! Бягай далече или ако взимаш, пробвай как работи аванса, но с влакно на шпулата!(за щастие(мое) продавача се съгласи да я върна и с доплащане си взех макара!).
niksana84
новобранец
новобранец

Мнение от niksana84 »

Ясно значи тази марка не става.
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

niksana84 написа:Ясно значи тази марка не става.
Здравей колега и Честита Нова Година!
Марката LINEAEFFE няма нищо общо с шаранджийският риболов.Аз поне не съм попадал на нито един качествен артикул за улов на шаран.В тоя ценови клас,си вземи ето тази макари и няма да имаш проблем http://www.bulit2000.com/energo-team-ex ... cast-10000" onclick="window.open(this.href);return false;
niksana84
новобранец
новобранец

Мнение от niksana84 »

pasator написа:
Марката LINEAEFFE няма нищо общо с шаранджийският риболов.Аз поне не съм попадал на нито един качествен артикул за улов на шаран.В тоя ценови клас,си вземи ето тази макари и няма да имаш проблем http://www.bulit2000.com/energo-team-ex ... cast-10000" onclick="window.open(this.href);return false;
Мерси за съвета колега. От енерго тийма имам вече 2 макари и те си имат косури но като ги оправих съм много доволен от тях за цената им.
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

niksana84 написа:
pasator написа:
Мерси за съвета колега. От енерго тийма имам вече 2 макари и те си имат косури но като ги оправих съм много доволен от тях за цената им.
Ако под "кусур" визираш влизането на влакното под шпулата колега,мога да ти кажа от личен опит,че дори и при тези макари,съществува този проблем http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=160" onclick="window.open(this.href);return false;,даже при тях съм имал повече проблеми с влакното,а както виждаш цената им е 3 пъти над тази на енерго тийма
niksana84
новобранец
новобранец

Мнение от niksana84 »

При силово замятане (не всеки път) макарата затваря сама скобата. Аз премахнах и на двете си макари автоматичното затваряне и вече няма проблеми :)
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

niksana84 написа:При силово замятане (не всеки път) макарата затваря сама скобата. Аз премахнах и на двете си макари автоматичното затваряне и вече няма проблеми :)
Това се получава при определено положение на бигела и при някой модели на Корморан.
Ако отваряш скобата по посока маракодържача се получава само това затваряне,иначе ако отваряш напред-няма затваряне :wink:
niksana84
новобранец
новобранец

Мнение от niksana84 »

Правих много експерименти и установих ,че затварянето идва от инерцията която получава дръжката. Просто самата скоба е направена да се затваря с лекота при въртене и инерцията на дръжката е достатъчна да затвори скобата.

При замятане когато дръжката е в положение успоредно на пръчката и сочеща върха при силово замятане скобата се затваря. При друго положение (примерно 180 градуса) няма проблеми.

Но пак казвам при тази макара като се премахне автоматичното затваряне (една ламаринка) и няма проблем.
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

niksana84 написа:Правих много експерименти и установих ,че затварянето идва от инерцията която получава дръжката. Просто самата скоба е направена да се затваря с лекота при въртене и инерцията на дръжката е достатъчна да затвори скобата.

При замятане когато дръжката е в положение успоредно на пръчката и сочеща върха при силово замятане скобата се затваря. При друго положение (примерно 180 градуса) няма проблеми.

Но пак казвам при тази макара като се премахне автоматичното затваряне (една ламаринка) и няма проблем.
Е,аз притежавам 5 броя такива макари и забелязах,че само при едно единствено положение на бигела се получава затваряне на скобата и то тя се затваря,защото при това положение самата скоба не се отваря докрай и от там идва и самото затваряне.
Случвало ми се е преди самото замятане в такова положение след съвсем леко докосване с пръст да се затвпри скобата и след леко превъртане си се отваря нормално и за два сезона досега не ми се е случвало да се затвори скоба при замятане
niksana84
новобранец
новобранец

Мнение от niksana84 »

Ами има някакъв проблем в бигела ама както и да е.
Важното е ,че ме ориентирахте навреме да не си купувам LINEAEFFE -то.
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

niksana84 написа:Ами има някакъв проблем в бигела ама както и да е.
Важното е ,че ме ориентирахте навреме да не си купувам LINEAEFFE -то.
Да,наистина доста се отклонихме от темата :drinkers:
niksana84
новобранец
новобранец

Мнение от niksana84 »

А макарата Ryobi Ecusima 8000 става ли за тежко? Видях я в магазина, доста е големичка.
Имам екусима 4000 която използвам за спининг , но не знам как стоят нещата с 8000. Сигурно говоря големи глупости ,но ще се радвам някой да ми разясни нещата.
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

niksana84 написа:А макарата Ryobi Ecusima 8000 става ли за тежко? Видях я в магазина, доста е големичка.
Имам екусима 4000 която използвам за спининг , но не знам как стоят нещата с 8000. Сигурно говоря големи глупости ,но ще се радвам някой да ми разясни нещата.
Защо да не става :roll: Все пак размера е достатъчно приличен и с 8кг драг... Друг е въпроса, колко ще издържи и на какво натоварване? Каква риба ще търсиш? На времето имаше един модел на Риоби D5.......ах колко мечтаех за такава :) Изхождайки от техния дългогодишен и богат опит едва ли ще направят чак толкова калпава макара :wink:

Изображение
Изображение Изображение Изображение
niksana84
новобранец
новобранец

Мнение от niksana84 »

radogagov написа: Каква риба ще търсиш? Защото по големината на макарата мога да си направя извод, че ще навиваш влакно 1мм и ще ловиш сом или няколко стотин метра влакно 0,40мм и ще нанасяш с лодка :)
На тежко основно търся шаран. А за големината си мисля ,че по - голямата и бавнооборотна макара би тябвало да е и по - здрава и да издържа по големи натоварвания, затова за тежко се заглеждам в големите модели.

Интересен ми е и модела на Fogcus Kamura 70 него никога не съм го виждал на живо , но някъде из форума горещо го препоръчваха.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”