Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

струва ли си тази макара?
Модератор: sapuna
струва ли си тази макара?
http://www.masterfishing.bg/product/22/ ... -fd70.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- bokser
- ще става разбирач
Re: струва ли си тази макара?
Имах глупостта да си купя ЛИНЕАФЕ(не точно тоя модел)! Бягай далече или ако взимаш, пробвай как работи аванса, но с влакно на шпулата!(за щастие(мое) продавача се съгласи да я върна и с доплащане си взех макара!).
Ясно значи тази марка не става.
Здравей колега и Честита Нова Година!niksana84 написа:Ясно значи тази марка не става.
Марката LINEAEFFE няма нищо общо с шаранджийският риболов.Аз поне не съм попадал на нито един качествен артикул за улов на шаран.В тоя ценови клас,си вземи ето тази макари и няма да имаш проблем http://www.bulit2000.com/energo-team-ex ... cast-10000" onclick="window.open(this.href);return false;
Мерси за съвета колега. От енерго тийма имам вече 2 макари и те си имат косури но като ги оправих съм много доволен от тях за цената им.pasator написа:Здравей колега и Честита Нова Година!niksana84 написа:Ясно значи тази марка не става.
Марката LINEAEFFE няма нищо общо с шаранджийският риболов.Аз поне не съм попадал на нито един качествен артикул за улов на шаран.В тоя ценови клас,си вземи ето тази макари и няма да имаш проблем http://www.bulit2000.com/energo-team-ex ... cast-10000" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако под "кусур" визираш влизането на влакното под шпулата колега,мога да ти кажа от личен опит,че дори и при тези макари,съществува този проблем http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=160" onclick="window.open(this.href);return false;,даже при тях съм имал повече проблеми с влакното,а както виждаш цената им е 3 пъти над тази на енерго тиймаniksana84 написа:Мерси за съвета колега. От енерго тийма имам вече 2 макари и те си имат косури но като ги оправих съм много доволен от тях за цената им.pasator написа:Здравей колега и Честита Нова Година!niksana84 написа:Ясно значи тази марка не става.
При силово замятане (не всеки път) макарата затваря сама скобата. Аз премахнах и на двете си макари автоматичното затваряне и вече няма проблеми 

Това се получава при определено положение на бигела и при някой модели на Корморан.niksana84 написа:При силово замятане (не всеки път) макарата затваря сама скобата. Аз премахнах и на двете си макари автоматичното затваряне и вече няма проблеми
Ако отваряш скобата по посока маракодържача се получава само това затваряне,иначе ако отваряш напред-няма затваряне

Правих много експерименти и установих ,че затварянето идва от инерцията която получава дръжката. Просто самата скоба е направена да се затваря с лекота при въртене и инерцията на дръжката е достатъчна да затвори скобата.
При замятане когато дръжката е в положение успоредно на пръчката и сочеща върха при силово замятане скобата се затваря. При друго положение (примерно 180 градуса) няма проблеми.
Но пак казвам при тази макара като се премахне автоматичното затваряне (една ламаринка) и няма проблем.
При замятане когато дръжката е в положение успоредно на пръчката и сочеща върха при силово замятане скобата се затваря. При друго положение (примерно 180 градуса) няма проблеми.
Но пак казвам при тази макара като се премахне автоматичното затваряне (една ламаринка) и няма проблем.
Е,аз притежавам 5 броя такива макари и забелязах,че само при едно единствено положение на бигела се получава затваряне на скобата и то тя се затваря,защото при това положение самата скоба не се отваря докрай и от там идва и самото затваряне.niksana84 написа:Правих много експерименти и установих ,че затварянето идва от инерцията която получава дръжката. Просто самата скоба е направена да се затваря с лекота при въртене и инерцията на дръжката е достатъчна да затвори скобата.
Случвало ми се е преди самото замятане в такова положение след съвсем леко докосване с пръст да се затвпри скобата и след леко превъртане си се отваря нормално и за два сезона досега не ми се е случвало да се затвори скоба при замятане
Ами има някакъв проблем в бигела ама както и да е.
Важното е ,че ме ориентирахте навреме да не си купувам LINEAEFFE -то.
Да,наистина доста се отклонихме от тематаniksana84 написа:Ами има някакъв проблем в бигела ама както и да е.

А макарата Ryobi Ecusima 8000 става ли за тежко? Видях я в магазина, доста е големичка.
Имам екусима 4000 която използвам за спининг , но не знам как стоят нещата с 8000. Сигурно говоря големи глупости ,но ще се радвам някой да ми разясни нещата.
Имам екусима 4000 която използвам за спининг , но не знам как стоят нещата с 8000. Сигурно говоря големи глупости ,но ще се радвам някой да ми разясни нещата.
- radogagov
- ще става разбирач
Защо да не ставаniksana84 написа:А макарата Ryobi Ecusima 8000 става ли за тежко? Видях я в магазина, доста е големичка.

На тежко основно търся шаран. А за големината си мисля ,че по - голямата и бавнооборотна макара би тябвало да е и по - здрава и да издържа по големи натоварвания, затова за тежко се заглеждам в големите модели.radogagov написа: Каква риба ще търсиш? Защото по големината на макарата мога да си направя извод, че ще навиваш влакно 1мм и ще ловиш сом или няколко стотин метра влакно 0,40мм и ще нанасяш с лодка
Интересен ми е и модела на Fogcus Kamura 70 него никога не съм го виждал на живо , но някъде из форума горещо го препоръчваха.