Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Съвет относно лодка за тролинг
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Съвет относно лодка за тролинг
Здравейте, продадох старата лодка български тримаран скутер 4м на 1.7м, и сега ми предстой купуване на друга, въпроса е, че не мога да съм 100% сигурен в лодката докато не я пробвам при риболов (тролинг и джиг), ама това става сложно.
Та въпроса е такъв харесал съм няколко типа лодки
Алуминиева 4,80 на 1,70 - Малко дълга идва, но пък лека
извинявам се на колегата че качвам снимката без разрешение
Пласмасови 4-4,5м на минимум 1.7м

Катамаран
Идеята е такава, не съм сигурен удобни ли ще са за тролинг тези лодки смисъл устойчиви и лесно поддържащи посока при страничен вятър (освен катамарана), и другото е че трябва да се вместват в макс 3000лв с управлението. а също така да не са много тежки защото не ми се купува и джип и не на последно място с борд около 70-80 см.
Според мен катамарана е най-удачен, но и най-скъп но пък тежичък и бавен, а алуминиевата лека и бърза но доста дълга, возих се в нея и в Маринкото 4м обаче и не видях разлика в стабилността но и в двата случая в тихо време.
Какво бихте ме посъветвали?
Та въпроса е такъв харесал съм няколко типа лодки
Алуминиева 4,80 на 1,70 - Малко дълга идва, но пък лека

Пласмасови 4-4,5м на минимум 1.7м

Катамаран

Идеята е такава, не съм сигурен удобни ли ще са за тролинг тези лодки смисъл устойчиви и лесно поддържащи посока при страничен вятър (освен катамарана), и другото е че трябва да се вместват в макс 3000лв с управлението. а също така да не са много тежки защото не ми се купува и джип и не на последно място с борд около 70-80 см.
Според мен катамарана е най-удачен, но и най-скъп но пък тежичък и бавен, а алуминиевата лека и бърза но доста дълга, возих се в нея и в Маринкото 4м обаче и не видях разлика в стабилността но и в двата случая в тихо време.
Какво бихте ме посъветвали?
Re: Съвет относно лодка за тролинг
Возя се често в лодка, подобна на Маринко-то. За мен е достатъчно сигурна и устойчива на вятър и странична вълна, но определено прехвърляш "лекото", което търсиш. Над 200 кг е. Друг е въпросът, че "леко" и "устойчиво" малко не се връзват.
За другите не мога да кажа нищо, подкрепено с личен опит.
За мен "рамката" отзад повече пречи, отколкото помага при риболов.
За другите не мога да кажа нищо, подкрепено с личен опит.
За мен "рамката" отзад повече пречи, отколкото помага при риболов.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

Здравей те, Весела Коледа на всички много здраве щастие и големи рибоци през 2014г.Та по въпроса от личен опит ти препоръчвам ANGELO MOLINARI, много стабилна и гладко носене по вода ,не много тежка около 200 кг. мисля.Имах Angelo но скоро я продадох,защото нямах колесар а нямах излишни пари .Взимай Angeloto без да се притесняваш,имам Reno Scenic
Весели празници и мерси на отзовалите се, снимката на Маринкото е просто примерна, и на мен ми се иска Ангел да е ма доста скъпички в БГ а в Гърция ги нема много. За сега клоня към алуминия ама иска доста работа за да стане както аз искам та затова още търся.
За последната лодка от снимките.

Доста лодки огледах, не мога да харесам и да кажа тва е мойта за сега съм се спрял на това: http://lodki.cars.bg/l5679" onclick="window.open(this.href);return false; ако някой може да изрази мнение или да даде жокер ще съм благодарен. Хубавото ту е че ще ползвам стария мотор за нея понеже е за къс ботуш но ме притеснява това тази лодка да не е от тези правени с евтини материали по гаражите и като стъпи на вода борда да и е на една педя от водата.
И отскоро с доста прехвърляне на бюджета се заглеждам по оферти за Олимпик 400 ЦЦ и ДЦ като ЦЦ е е идеалния вариянт, но и там си иска някой скъпи допълнения.
И отскоро с доста прехвърляне на бюджета се заглеждам по оферти за Олимпик 400 ЦЦ и ДЦ като ЦЦ е е идеалния вариянт, но и там си иска някой скъпи допълнения.