Мнение за ел.мотор

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Аватар
ebro86
новобранец
новобранец

Мнение за ел.мотор

Мнение от ebro86 »

mSBM18 180W Sevylor

http://www.poolaria.com/barcas-hinchabl ... vylor.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ebro86
новобранец
новобранец

Re: mnenie el motor

Мнение от ebro86 »

Здравейте Колеги. Някой от вас ползвал ли е този мотор,читав ли е изобщо? Купих го настаро но е в гаранция все още, заедно с лодката fish hunter 280, екипа е ползван 3/4 пъти. 150 евро всичко + зарядно за акумуолатор mini kota. Мисля, че съм направил добра покупка. Лодката ми трябва за нанясане и захранване, неповече.... Ще се радвам ако ми ка е те какъв акумулатор ми трябва за този ел.мотор зная само че трябва да бъде не такъв за кола а Marine...... Благодаря ви !
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Виждал съм подобен двигател да го мотат и с автомобилен акумулатор и си пердашеше яко :wink: , за други да казват знаещите :? .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

Мойта електричка е руска, но вече 15 и повече години я джиткам само с акумулатора от колата. Проблем до сега не съм имал нито с двигателя, нито с паленето на колата. Говоря за еднодневни излети по Струма, като се качвам по течението и после спускам по "инерция" :).
Изображение
Изображение
Аватар
mitushara
новобранец
новобранец

Мнение от mitushara »

колега купуваш си тягов акумулатор от около 60 ампера и си ти....може и български.Гаранция за 15-17 часа непрекъсната работа на средна скорост!!Виж в интернет инфо за тягови акумулатори че е дълго за обяснения!!Наслука!!!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

mitushara написа:колега купуваш си тягов акумулатор от около 60 ампера и си ти....може и български.Гаранция за 15-17 часа непрекъсната работа на средна скорост!!Виж в интернет инфо за тягови акумулатори че е дълго за обяснения!!Наслука!!!
Севилорът е 180 вата - т.е. наполовина на обикновената минкота 30лб - какъв тягов акумулатор, какви 5лв :) Стандартно ги даваха с 14Ач акумулаторче като тия на ю-пи-есите... Тоя севилор не става за тролинг, а само за къси разстояния - например за внасяне на шаранджийски въдици и 15 часа ще ги навърта една седмица... Вземи някой що-годе читав автомобилен акумулатор от малка кола 40-50Ач и ще си вършиш идеална работа - иначе тяговите 50-60Ач са бая скъпи (поне 100 евро) и в случая излишни.
Аватар
ebro86
новобранец
новобранец

Мнение от ebro86 »

Благодаря ви за инфото колеги:-) чудих се,защо го дават по документи 14 Ah това е акумулатор за скутер.Но бях чул,че трябвало да е тягов ане за стартер на кола. Но мисля,че в моя случай с този налък мотор и това че ще го ползвам само за нанасяне и захранване.Трябва ми или един за кола 60/70 ah или един тягов с по-малък ампер. MinKota 62 ah e 99 euro и тежи 15 кг. Ще видя кво ще реша, до март месец трябва да съм готов.... :-)
Аватар
mitushara
новобранец
новобранец

Мнение от mitushara »

Тедо...не е въпроса за заяждане ...цената на стартов и тягов акумулатор от един ампераж е почти еднаква...виж цените на MONBAT или START ....плюса на тяговия е в броя разреждания и зареждане...стартовия ще се е скапал дълго преди да издъхне тяговия...все пак колегата ще си реши!!!
Аватар
ebro86
новобранец
новобранец

Мнение от ebro86 »

Mitushar, да ти кажа с теб съм по-съгласен:-)
Аватар
jujistef
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jujistef »

Аз ти казах нещо,ма ти се занимаваш с глупости.Тяговия ще ти потрябва и за друго,но вземи по малак! :wink:
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

Колегата сам ще реши, но за едно захранване и нанасяне на въдици?! Даже и не бих помислил да купувам отделен акумулатор. Весело посрещане на празниците! :)
Аватар
vali - carp
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vali - carp »

Здравейте колеги,видях че разисквате тяговите и стартерните акумулатори та да питам по запознатите,може ли да си взема тягов акумулатор, да го ползвам на колата а като съм за риба за ел.мотора на лодката ?По принцип ще е основно за колата,дали ще стане или нещо ще пречи?
4ushi
новобранец
новобранец

Мнение от 4ushi »

Мисля, че не е добра идея. Не случайно се казват стартерни батерии и ако си заглеждал по етикетите винаги има доста висок стартерен ампераж именно за да има сила да завърти двигателя. С тяговите не знам дали е точно така. Доколкото знам те са за продължително натоварване и търпят повече зяряди и разряди, но дали имат толкова висок стартов ток, че да завъртят двигател ?!?
Аватар
vali - carp
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vali - carp »

4ushi написа:Мисля, че не е добра идея. Не случайно се казват стартерни батерии и ако си заглеждал по етикетите винаги има доста висок стартерен ампераж именно за да има сила да завърти двигателя. С тяговите не знам дали е точно така. Доколкото знам те са за продължително натоварване и търпят повече зяряди и разряди, но дали имат толкова висок стартов ток, че да завъртят двигател ?!?
И аз мисля че има значение но все пак да питам по запознатите .
kitaen
новобранец
новобранец

Re: Мнение за ел.мотор

Мнение от kitaen »

В момента и аз събирам информация за акумулатор за електрически мотор за лодка.Вчера в един магазин ми показаха тягов,който е и с висок стартов ампераж.Казаха ми,че се ползва за запалване на кемпера например и след това можеш да включиш към него осветление или други консуматори.
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”