Само за пъстърваджий

Модератор: bobopeli

radi62
новобранец
новобранец

Само за пъстърваджий

Мнение от radi62 »

Здравейте колеги
Миналото лято пробвах на Доспат един метод за сваляне на воблер на по-голяма дълбочина а именно чрез чрез друг по-дълбок и по-голям воблер без куки Имаше ефект от това хванах няколко хубави пъстърви но ми е интересно ако по-голямата примамка е с колеблива начупена игра дали ще се получи туичингов ефект Въпроса ми е към колегите от Пловдив Пазарджик и други градове в близост до Доспат защото те имат възможност да посещават този водоем по-често и да експериментират повече Желая на всички успешни риболови през 2014г
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Re: Само за пъстърваджий

Мнение от Emo-83 »

За съжаление съм от София,но мога да ти кажа,че не се получава такъв ефект.
dabich
новобранец
новобранец

Мнение от dabich »

Без да съм пробвал мога да направя следния извод, ако воблера е с интензивна и с голям толеранс игра, а повода къс под метър примерно мисля че ще се получи ефекта на туйч, но предполагам не толкова ясно изразен.
А каква е идеята да се използва воблер вместо даунрингер, дипси дайвър или просто голям грамаж олово?
radi62
новобранец
новобранец

Мнение от radi62 »

Целта е създаването на поле от трептенето на примамката Това го имат скъпите даунрингери във вид на електромагнитно поле При проба с два такива даунрингери и два дълбоки воблера за сваляне - воблерите водят 5 към 1 риби
dabich
новобранец
новобранец

Мнение от dabich »

При еднакви воблери и дълбочини? С колко дълъг повод?
radi62
новобранец
новобранец

Мнение от radi62 »

Малките миноли от 3 до 7см 1.5 метра малките дипчета до 6 см 2-2.4метра Но може и на по късо съобразно колко гази самия воблер
radi62
новобранец
новобранец

Мнение от radi62 »

При късия повод[ гледах в плитка вода] се туичва по рязко и късо Нужни са още опити но ще чакаме жегите
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

radi62 написа:Малките миноли от 3 до 7см 1.5 метра малките дипчета до 6 см 2-2.4метра Но може и на по късо съобразно колко гази самия воблер
А на TD-7P Ireland може ли да хващам пъстърви на тролинг там или трябва да ти се обадя за консултация? :oops: :cry: :drinkers:
radi62
новобранец
новобранец

Мнение от radi62 »

Телденсър 70мм цвят костур е не лоша примамка за пролетни бели риби но не до там удачна за нашите пъстърви пролет-Март Април ловя на малки 38мм Джакали Май-Юни-Юли на 50мм-60мм цвят Аю и цвят ГМО Август дълбоки Евъргрийн Аис Криим - Джакали и др
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Варна не е ли прекалено далеч от Доспат,за да разгадаеш пъстървите? :shock: :rolleyes: От пазарджиклии чувам за други биячи и повечето са на Рапала,но кой съм аз за да зная? :roll: :oops: В тая тема съм в час на второ лице,та нищо не е сигурно освен ТД-7! :oops: Ако имаш таквиз ги давай всичките,па си лови пъстървите на Джакали и Дриймове! :wink: :drinkers: Има слухове,че имаш Рапали та давай смело,има кой да ти ги плати! 8)
radi62
новобранец
новобранец

Мнение от radi62 »

Развесели ме колега с митовете и легендите на колегите от Пазарджик Когато си на Доспат попитай Петър Курдов нямаше как да се скрия от него-гледаше ме с бинокъл та той ако го помолиш ще ти покаже един Джакал на който не личи цвета защото хвана за два дни 120 риби Всички който ме познават знаят че не преувеличавам а и не е необходимо Рапалата работи добре цвят ред клоун 5см но не е най доброто аз предпочитам Салмо стингър 6см съсрендинг цвят ГМО-последните 15 години тази примамка дава постоянно добри резултати при слънчево и с променлива облачност но работи на по висока скорост За съжаление е има само в Америка и Фелистите няма как да я доставят Лека за сега приятел ще се чуем следващите дни
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Щом некой хване за 2 дена 120риби и то пъстърви,значи е извънземен! :rolleyes: :shock: Аз не те познавам и си залагам топките,че числото 120 е измислено,ако не ще се самоубия пред Народното Събрание от срам,че го имам за разлика от ония вътре! :oops: :cry: Ако пък си по-добър от Пазарджиклии на Доспат,на тролинг значи треа напрао да правим Сепуко или Шибуми! :rolleyes: Шшшшшшшшшш,време е за малко снимки,не сметаш ли щом се изказваш по Шекспир? :roll:

Изображение

Мат Деймън! :wink:
Изображение

Нема пъстърви! :cry: :oops:
Изображение

Довиждане,дано Ради ме отсрами! :oops:
Изображение
radi62
новобранец
новобранец

Мнение от radi62 »

Явно не се познаваме но това не пречи да направим един риболов на Доспат Аз всяка година съм около Великден или на Сърница или на Въча с групата от Пловдив Нямам намерение да се доказвам но свидетели има достатъчно бяхме група рибари от Варна и Бургас на тебе ти се струва странно защото последните години пъстървата там е намаляла доста По същия начин на тецовете Овчарица хващахме по 270 бели риби на вечер от ръка на воблер а сега като хванем 20 се радваме А като не вярваш питай Наско Боянов Дачката или който ме познава дали хващам А и не ми пука кой какво мисли за мен мойта риба няма кой друг да я хване
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ради,моите снимки са направени през 2007година на Доспат през Май-месец/Забраната/ и вечерях в един ресторант точно с Наско Боянов и компания,но тогава тролинга прохождаше там и не се хващаха толкова риби,колкото през 2010-2013г.,когато пъстървите бяха разгадани на тролинг най-вече от Пазарджиклии!Близък приятел съм с поне трима от техната "бригада",та имам представа за този риболов,за воблерите биячи и други неща от кухнята,но в тази тема съм просто втора цигулка и само мога да си трая,защото не съм пъстърваджия! :oops: :cry: От тях знам,че удърът и борбата с голяма пъстърва вдига Адреналина до по-големи нива и от риболова на сом,та тая лека завист,че не съм изживял тая тръпка да хвана 3-4кила дива пъстърва на тролинг! :cry: :cry: :cry: Някои от снимките ти са СПАМ,та треа да си поговорим в друга тема,защото ми допадат супер-инвестициите,които си направил в оборудването,което говори че си сериозен риболовец-даже прекалено сериозен за българските мащаби,което е изумително,защото сме доста по-луди и отдадени риболовци от почти всички Европейци!Няма такава нация,като нашата,къде всеки втори е риболовец,вервай ми! :rolleyes: :shock: :drinkers: Дано се засечем на някой гьол,да си спретнем едно състезанийце,ей така за тръпката,а не за награди! :wink:
Аватар
mdesov
новобранец
новобранец

Мнение от mdesov »

Е вие бяхте заено на гьол :wink: На Меркюри Опън 2013, но не се познавате.
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”