тази макара ставали

Модератори: Павел Иванов, sestrata

georgieco
новобранец
новобранец

тази макара ставали

Мнение от georgieco »

здравеите искам да попитам тази макара ставали за спининг предимно за сом на река марица
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1474" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: тази макара ставали

Мнение от Vid »

Досега от десетките риболовци кои познавам, никой не съм видял да лови с такава макара сом по Марица, ама що да не става, то все макари стават, то въпроса опира до това да намериш рибата в таз обезрибена река....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

странно,двойната дръжка е важна при макарите за мачов риболов,при спинингов риболов на сом дръжката на макарата е желателно да е с по-дълго рамо за по-лесно въртене при тежките воблери и блесни.
валатът не най-лошото нещо на света
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Не става трябва да е по бавна и по здрава мултипликатор.
Бързото предавателно число е за щуки,кефал!
Ама на Марица няма вече риба така че става...
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ynovi »

Hills написа:Ама на Марица няма вече риба така че става...
:lol: :lol: :lol: Хахаха - Викаш да не се притеснява за нищо!
Аватар
ydobrev75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ydobrev75 »

за тези пари-пълен кич!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

georgieco написа:тази макара ставали

Тц !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

ynovi написа:
Hills написа:Ама на Марица няма вече риба така че става...
:lol: :lol: :lol: Хахаха - Викаш да не се притеснява за нищо!
Абе то че няма- няма, ама докато си пушиш цигарката и се чешеш по носа и ти удари някое добиче 10-15 кила.... и почва да става .. много весело :lol: И... га ти се запали аванса, почваш да се чудиш къде е слабото звено на линията и обикновено се оказва, че рибата е изтървана поради икономията от +левче за карабинки... :lol: :lol: :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Hills написа:Не става трябва да е по бавна и по здрава мултипликатор.
...
В мен възникват два въпроса - от постройката и семантичната конструкция на първотоо изречение донякъде останах с впечатление, че макарата непременно трябва да е мултипликатор? Според мен, в ниския ценови клас, сравнени с конвенциалните спинингови макари, мултипликаторите са значително по-големи дървета. Освен това, самата работа с тях е значително по-комплицирана. И с случая се чудя дали действително мултипликатор е по-добрия избор?
И непременно ли за щука и кефал е нужно "бързо предавателно число"? Аз не мога да схвана защо.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

Мунчо написа:
Hills написа:Не става трябва да е по бавна и по здрава мултипликатор.
...
В мен възникват два въпроса - от постройката и семантичната конструкция на първотоо изречение донякъде останах с впечатление, че макарата непременно трябва да е мултипликатор? Според мен, в ниския ценови клас, сравнени с конвенциалните спинингови макари, мултипликаторите са значително по-големи дървета. Освен това, самата работа с тях е значително по-комплицирана. И с случая се чудя дали действително мултипликатор е по-добрия избор?
И непременно ли за щука и кефал е нужно "бързо предавателно число"? Аз не мога да схвана защо.
Защото на човека така му е удобно е - навици..
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Защо пък,смяташ Мунчо,че спининговите макари,са по-подходящи от байткастинговите?При еднакво тегло едва ли има спинингова макара,толкова здрава,колкото байткастингова такава,те са и по-просто устроени,би трябвало да са и по-надеждни.Ахилесовата пета на байткастовете,са леките примамки,но при спиннинг на сом такива почти не се употребяват!Много,ама много важно предимство при байткостовете е липсата на каквото и да е усукване на влакното,както и това ,че дистанцията на хвърляне е по-голяма с по-дебело такова!При тегло от 215гр драга на макарата ми е 6кг.,посочи ми такава спинингова.Това,че ние сме си слепци,не означава,че и другите са слепи......и последно,защо при джърковете все повече и повече навлиза употребата на байткастови макари?Сигурно има защо!
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Колега, прочети, моля, отново горния ми пост. Никъде не съм казал, и не съм оспорвал предимствата на мултипликаторите. Това, което казах е, цитирам: "Според мен, в ниския ценови клас, сравнени с конвенциалните спинингови макари, мултипликаторите са значително по-големи дървета. Освен това, самата работа с тях е значително по-комплицирана.". Мисля, че в изказването ми няма отричане на този тип макари, нито на някои от безспорните им предимства, в сравнение със стандартните такива.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Макарата ми е в ниския до среден ценови клас,струва по-малко то 300лв.Посочи ми Мунчо,макара спинингова,струваща по-малко от 300лв,тежаща 215гр., с 6кг. драг,на която да навия спокойно 100м плетеняк-60лб./щото да се лови сом на спининг с по-малко от 40лб.конец е несериозно/ и тя да си работи безпроблемно и ще те почерпя!
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Явно просто не се разбирахме епистоларно. Не споря, че за 300 лева може да се купи функционален мултипликатор, който не е преди всичко компромис. С други думи казах, че за малко пари(300 лева не са съвсем малко) мултипликатор, сравнен със спинингова макара няма предимства. Не съм коментирал и масата на примамките - несериозно е при естеството на спининговия риболов.

Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”