Това бракoниерстване ли е

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

sed96
новобранец
новобранец

Това бракoниерстване ли е

Мнение от sed96 »

http://prodavalnik.com/elektronna-vdits ... -i40771727" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
pelikan
новобранец
новобранец

Re: Това бракoниерстване ли е

Мнение от pelikan »

Защо да е бракониерство?По тази логика още малко и сонарите ще дамгосат като бракониерство.Някой хора преиграват.Започва да прилича на щастливите кокошки и веселите прасета.Дай направо да се откажем от риболова,понеже на някой си все му се струвало че е бракониерство.
Малко червейче пита майка си: - Мамо къде е татко? Майката: - Отиде за риба.
.
djavarnik
новобранец
новобранец

Мнение от djavarnik »

В закона за любителски риболов ясно са указани разрешените начини и методи за риболов.
Никъде не е споменато нищо за ловене чрез ел.импулси.
Следователно си е незаконно отвсякъде.
А този който си го ползва си е бракониер.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Еее де, т'ва е електронна примамка! :mrgreen: Човекът е продавач, а не брако... :smt017
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Mirotg1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mirotg1 »

В закона за любителски риболов ясно са указани разрешените начини и методи за риболов.
Никъде не е споменато нищо за ловене чрез ел.импулси.
Следователно си е незаконно отвсякъде.
А този който си го ползва си е бракониер.
+1
Аватар
pelikan
новобранец
новобранец

Мнение от pelikan »

Даа,и който лови с качествени воблери заблуждава рибата служейки си с измама.Следователно също е бракониер.Не е бракониерство само когато ловим с копие и до кръста в гьола,като туземците :) ....за мен бракониери са тези които ходят на тумби и вадят риба толкова че не им стига буса да я натоварят.А това че някой си пуснал 2-3 винтера да си хване раци или пък парагади за някой друг калкан-това според мен не е бракониерство а риболов
Малко червейче пита майка си: - Мамо къде е татко? Майката: - Отиде за риба.
.
Аватар
jorjinio
новобранец
новобранец

Мнение от jorjinio »

Който вярва че, съществуват електронни въдици, за привличане на рибата е абсолютна пеперуда....
Електронни въдици за привличане на рибата не съществуват.
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=13&t=182" onclick="window.open(this.href);return false;
Това си е уред на ток за избиване на риба а как го назовават няма значение.
А всъщност този не е бракониер, както казва колегата Годзила ,този е продавач.......
Последно промяна от jorjinio на Нед Яну 26, 2014 11:31 pm, променено общо 1 път.
Докато се усмихнеш и се озабиш.......!
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Не е бракониерство да се продават бомби,електрически глупости и мрежи.Бракониерство е ако с такива
средства ловиш риба и селективно рибата излиза на повърхноста заедно с някой водолаз.
Ето защо учените като Анщайн и Никола Тесла са виновни за масовото унищожаване на рибата в реките!
Holly
новобранец
новобранец

Мнение от Holly »

jorjinio написа:Който вярва че, съществуват електронни въдици, за привличане на рибата е абсолютна пеперуда....
Електронни въдици за привличане на рибата не съществуват. Това си е уред на ток за избиване на риба а как го назовават няма значение.
А, именно и аз това щях да кажа чисто натръшкване с ток. Продавача не е бракониер, но за мен си е безсъвестен подстрекател и трябва да носи наказателна отговорност за подпомагане на бракониерите. Разбирам, че времената са трудни и повечето хора имат нужда от пари, но тук става въпрос за природата, а без нея никакви парични знаци не биха имали значение.
Такъмчето

KARPELA TEAM BULGARIA
Аватар
jamc
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от jamc »

pelikan написа:Даа,и който лови с качествени воблери заблуждава рибата служейки си с измама.
То без да заблудиш рибата няма как да я хванеш? :D Това с тока не заблуждава, а вероятно убива. Дай да ти пуснем на теб малко ток, уж да те заблудим и да видим, дали ще е приятно. Същата работа е. :D
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Ако имам частен водоем и отглеждам риба,и след улавянето и 3-4 тона са набили в тинята а аз реша да я извадя с тази макина? Решавайте сега дали ще съм бракониер,повтарям НА МОЙ АРЕНДОВАН ВОДОЕМ.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

На твоя не, ти ако искаш и с бомби ги вади твоя си работа,но на държавен водоем си е бракониерство.
Аватар
jamc
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от jamc »

HAZART написа:Ако имам частен водоем и отглеждам риба,и след улавянето и 3-4 тона са набили в тинята а аз реша да я извадя с тази макина? Решавайте сега дали ще съм бракониер,повтарям НА МОЙ АРЕНДОВАН ВОДОЕМ.
Първо щом пишеш ако значи вероятно нямаш, второ ако някога решиш да имаш предполагам това е свързано с не малко разходи, като почнем от зарибяване, охрана и т.н, а при положение, че си зарибявал не виждам проблем да си ги ловиш както искаш :D
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

jamc написа:
HAZART написа:Ако имам частен водоем и отглеждам риба,и след улавянето и 3-4 тона са набили в тинята а аз реша да я извадя с тази макина? Решавайте сега дали ще съм бракониер,повтарям НА МОЙ АРЕНДОВАН ВОДОЕМ.
Първо щом пишеш ако значи вероятно нямаш, второ ако някога решиш да имаш предполагам това е свързано с не малко разходи, като почнем от зарибяване, охрана и т.н, а при положение, че си зарибявал не виждам проблем да си ги ловиш както искаш :D
Исках да се разбере,че не е проблем уреда да бъде продаден на някой арендатор и използван от него.Защо тогава някой колега с не отминала сутрешна ерекция се пеняви толкоз за тази обява.Ако пък хвана някой с такава джаджа(а вече съм хващал) да лови няма да му е весело.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от besttop »

Исках да се разбере,че не е проблем уреда да бъде продаден на някой арендатор и използван от него.Защо тогава някой колега с не отминала сутрешна ерекция се пеняви толкоз за тази обява.Ако пък хвана някой с такава джаджа(а вече съм хващал) да лови няма да му е весело.http://www.nariba.com/forum/posting.php ... 13&t=85976#" onclick="window.open(this.href);return false;

Само така колега! Докато не им се стъжни на всички тарикати ползващи такива машинки няма и да има такива предложения. Колкото до законната страна - нямам думи. Законно се продават , незаконно е да се използват за спортен риболов.Така и не оправиха законите.
Христо - наслука на всички
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”