Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Въпрос за Shimano Catana
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Въпрос за Shimano Catana
Здравейте,
От скоро се запалих по спининг риболова , ходя предимно за кефали по р.Тунджа, но имам малък проблем.
Купих си що годе прилични такъми : Shimano Catana CX240 M 10-30гр + Ryobi Ecusima 2000.
Взех си и няколко воблерчета различен размер. Най-малките са ми 3.5 гр. И странното е че прътчето хвърля на добра дистанция до 10гр воблери, което не мисля че е нормално за тази пръчка.
От скоро се запалих по спининг риболова , ходя предимно за кефали по р.Тунджа, но имам малък проблем.
Купих си що годе прилични такъми : Shimano Catana CX240 M 10-30гр + Ryobi Ecusima 2000.
Взех си и няколко воблерчета различен размер. Най-малките са ми 3.5 гр. И странното е че прътчето хвърля на добра дистанция до 10гр воблери, което не мисля че е нормално за тази пръчка.
Re: Въпрос за Shimano Catana
Колега дай-повече подробности.С какво влакно си плетено,монофил.Какви примамки ти създават проблем-марка,грамаж.Имам телескопче 2,4м 10-30.Ловя с него по Янтра,използвам примамки 2гр-15 гр и нямам проблеми.В момента го ползвам на джиг,върши чудесна работа.Преди две седми ме изненада много приятно.
Ами с плетено влакно съм , не помня марката за съжаление. Имам 3 воблера над 10 гр ( Rapala , Yo-Zuri , Strike Pro) и трите ги изплюва на 15-20м , което не е нормално според мен.
Имам и един Balzer мисля че беше марката - 8 гр. Като го засиля ми се губи от погледа. И другото което е незнам дали е от значение .. воблерите които ми създават проблем са издължени , докато останалите са ми тумбести. Това може ли да е фактор ?
- DEATHMETAL82
- научил се да хвърля
Според мен има несъвместимост м/у влакното и примамките,отделно 10-30 акцията е занижена и в комбинация с въпросното влакно идва дебело за тия воблери, явно самите те са леки и кастинга става труден.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Tука сам си си отговорил...slavov89 написа:Имам и един Balzer мисля че беше марката - 8 гр. Като го засиля ми се губи от погледа. И другото което е незнам дали е от значение .. воблерите които ми създават проблем са издължени , докато останалите са ми тумбести. Това може ли да е фактор ?
Едно е с 3 гр. воблерче ,което е 3 см.
Друго е със дълго10 см- 6гр.
Просто съпротивлението във въздуха е по голямо
Аз там съм пораснал...
Колега объркал си сантиметрите с грамове.10 гр воблер ще хвърчи като куршум.За сравнение 7см Трил с тест 13гр си лети перфектно,но ако е 10 см и малък грамаж,не можеш да покриеш голяма дистанция.Не писа какъв ти е диаметърът на влакното,ако е някое дебело ще ти пречи за постигане на дистанция.Аз ловя с плетено 0,10 и монофил 0,16.Нямам проблеми,има колеги,които ловят и на 0,14 монофил.Дано съм бил полезен.
За да може да се хвърля на далече с малки воблери,мухи и жива стръв се лови с бомбарда или
метода сбиролино малко популярен при нас.Въдица, повод,сбиролино плаващо,гумено топче
вирбел и на него повод 1-2метра малко воблерче или блесна гарантирам ти 70 метра.Примамката се придърпва бавно!Италиянска работа 3лева е в магазините .
метода сбиролино малко популярен при нас.Въдица, повод,сбиролино плаващо,гумено топче
вирбел и на него повод 1-2метра малко воблерче или блесна гарантирам ти 70 метра.Примамката се придърпва бавно!Италиянска работа 3лева е в магазините .
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
До колкото разбрах,човека е учуден от факта,че пръчката му работи по - добре с леки примамки отколкото с такива,които са в диапазона на акцията на пръчката.

Колега,хората се оплакват,че не могат да замятат далече,а ти,че замяташ далечеslavov89 написа:Здравейте,

Няма нищо странно.Щом покриваш дистанциите които са ти необходими си лови с кеф и си свиркай
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Истински се изкефих!
Човека се хвали, а колегите "да реши" проблемите му с такъма.
Човека се хвали, а колегите "да реши" проблемите му с такъма.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Не с по леки,а с по малкиВуйчо-Ваньо написа:До колкото разбрах,човека е учуден от факта,че пръчката му работи по - добре с леки примамки отколкото с такива,които са в диапазона на акцията на пръчката.

Аз там съм пораснал...