Ориентировъчен бюджет за фидер риболов?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
mundzi
новобранец
новобранец

Ориентировъчен бюджет за фидер риболов?

Мнение от mundzi »

Здравейте колеги.Тази година живот и здраве съм решил да опитам фидер удоволствието.Досега съм ловил само с директен дребосъци за кеф.Интересува ме колко долу-горе ще ми излезе това удоволствие?Целта ми е да си правя кефа с него и да се забавлявам.Колко пари трябва да заделя при положение,че почвам от нулата,и какво точно ми трябва за този вид риболов?Ще ловя на затворени водоеми с една въдица около Стара Загора.Визирам прът,макара и аксесоари без стол защото съм си харесал една платформа от един мой съгражданин който ги поръчва и ще я взимам началото на сезона.Благодаря предварително.
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Re: Ориентировъчен бюджет за фидер риболов?

Мнение от lif3house »

mundzi написа:Целта ми е да си правя кефа с него и да се забавлявам.
Много е субективно, но около 400лв за среден клас такъми.
Например среден клас фидер около150-200лв. и макара от този клас около 150 лв + 50-60 лв. за аксесоари (Влакно,колче, глава, хранилки, куки....)
searnox
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от searnox »

За 400лв, ще си вземеш доста приличен комплек!!!
Реалистичен бюджет за ничинаеш фидерист който не държи на марки е в поряръка на 170-200лв, с хранилки и влакно
Аватар
mundzi
новобранец
новобранец

Мнение от mundzi »

Благодаря колеги,идеята ми е такъмите да са ми удобни,да не ме дразнят и натоварват.Все пак за два уикенда в месеца за разтоварване не ми се прави компромис с качеството.Някакви насоки относно прът и подходяща макара за него?
mmilen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmilen »

Как да ти каже някой, който дори не те познава колко пари да дадеш за такъми, не върви някак си :)
Колкото е по-голям бюджета, толкова по-добре, но ще трябва сам да си го определиш поне в някакви граници.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Мене ако питаш, първо си реши дали това ще ти е начина на риболовстване. Що да не стане да дадеш 200 кинта за сопа, 150-200 за макара /другите джунджурии не ги смятам/ да идеш 1 път, да се закучи да не хванеш нищо и такъма да си остане само така купен....
Аз карам със сопа за 30-40-тина лв. и сега планирам закупуване на макаре в границите на 66лв./старата е по евтина от тая и па си върши работата :? / и кога се случи да вадя рибоци, кефа си е кеф. :wink:
Но всякой знае него си, та както са ти написали по-горе, като не ти знае човек възможностите и мерака, акъл трудно се дава.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

mundzi написа:....не ми се прави компромис с качеството.
До сега си ловил само дребосъци с директен а сега не ти се прави компромис с качеството???? Щом вече си поръчал платформа и не ти се прави компромис с качеството , слагай 1500лв в джоба и бягай в първия приличен магазин, гаранция че ще ти се зарадват. :drinkers:
Въпреки ,че ми се струва ,че базикаш нещо форума ама хайде..
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

dimmitov написа:До сега си ловил само дребосъци с директен а сега не ти се прави компромис с качеството???? Въпреки ,че ми се струва ,че базикаш нещо форума ама хайде..
Защо да се базико колегата? Трябва ли, като е ловил с директен да мине през всички дървета в риболова на фидер, за да стигне в крайна сметка до нещо качествено?
А ако после му хареса мач риболова, пак ли от начало?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

Колега опреди все пак някакъв ориентировъчен бюджет за да предложим нещо !
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

Пръчка и макара ти излизат 200лв в средния клас. Основно влакно и влакна за поводи-до към 60лв(поводи от флорокарбон с диаметри 0.08. 0.10,012,0.14мм-по 50м ролката). Куки -трябва да си имаш иначе -2лв на пакетче-поне 6 вида. Стойки-два броя е по удобно-10тина лева. Кошнички и оловца-30тина лева. Куфар да навреш всичко подредено. Кеп. Захранки и стръв. И стинки за гориво.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Само за аксесоарите си приготви 100-150-200 лева. Пръчката около 100-200лв. среден клас, а макара можеш да заприходиш за около още 100-на лева. По мое усмотрение това е минималния бюджет за да не се отвратиш от фидер риболова, от тук на горе вече говорим за по-добро качество и удоволствие.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

chirusa_bg написа:
dimmitov написа:До сега си ловил само дребосъци с директен а сега не ти се прави компромис с качеството???? Въпреки ,че ми се струва ,че базикаш нещо форума ама хайде..
Защо да се базико колегата? Трябва ли, като е ловил с директен да мине през всички дървета в риболова на фидер, за да стигне в крайна сметка до нещо качествено?
А ако после му хареса мач риболова, пак ли от начало?
Няма проблем разбира се. За това казвам ,да скача с пачките и няма грижа.Какво са 500-600лв за въдица среден клас с някое такъмче покрай нея. :drinkers:

П.П. След майтапите ,които си направи Лео (Мрак) в спининг темата, такива теми ми звучат по подобен начин. :drinkers: Нищо лично към никой. :drinkers:
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
Изображение
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

Според мен за 300 лв. във всеки средностатистически магагазин за рибарски стоки ще ти направят някаква минимална сборка от необходимите неща. Ако си претенциозен, вълнуваш се от марки, класове и т.н. работата става по-сложна... Ако пък си се навил сериозно... Тука вече става страшно :wink:
Изображение
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Ето ти едно прилично фидерче,което няма да те ,,натоварва'' :D
Кефа ще ти е на мах....
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=86&t=86274
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

Като чета по горните постове оставам с впечатлението, че човек трябва да е милионер за да ходи за риба, особено ако практикува повече от един вид риболов.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”